Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Com estalviar, a "Planta baixa"

Els cinc electrodomèstics que més gasten

Segons l'OCU, fer servir l'assecadora, el rentavaixelles, la nevera, la rentadora i la televisió ens costa més de 30 euros al mes

A les portes d'un hivern complicat econòmicament parlant i en el qual s'han disparat les factures de la llum per culpa de la guerra, l'OCU ha elaborat el rànquing dels electrodomèstics que més electricitat consumeixen i que, per tant, més diners ens costen a final de mes.

 

1. Assecadora: posar-ne quatre a la setmana, a final de mes ens costa 8,15 euros.

2. Rentaplats: posar-ne un cada dia, a final de mes ens costa 7,21 euros.

3. Nevera: tenir-la funcionant tot el dia, a final de mes ens costa 6,43 euros.

4. Rentadora: posar-ne quatre a la setmana suposa gastar 5,25 euros al mes.

5. Televisió: mirar quatre hores al dia la televisió, a finals de mes ens costa 3,28 euros.

 

Total al mes: 30,32 euros

Total a l'any: 364 euros 

 

Com estalviar

Podem reduir la nostra factura de la llum escollint electrodomèstics eficients energèticament: fixant-nos en l'etiqueta que tenen. Els electrodomèstics tenen un adhesiu que indica la qualificació energètica segons una escala de set lletres que van de la A a la G, en què la A és la millor qualificació i la G la pitjor, la que consumeix més. L'OCU alerta que, tot i que els electrodomèstics més eficients són més cars, acaben sortint a compte perquè un electrodomèstic tipus A consumeix un 80% menys que un de categoria G.

 

El consum fantasma

L'OCU també analitza el consum dels electrodomèstics quan estan en repòs i conclou que la caldera de gas, els altaveus Alexa i els robots aspiradora gasten 23 euros a l'any quan no els fem servir.  En canvi, entre els electrodomèstics que menys electricitat gasten quan els utilitzem destaquen les aspiradores, la pantalla de l'ordinador i la planxa. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut