Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El procés de producció, a "Planta baixa"

Els beneficis de les microalgues: seran la proteïna del futur?

Cultivables amb pocs recursos, els científics estudien com fer més atractives les microalgues per al consumidor

Catalunya s'ha convertit en l'epicentre europeu de la recerca en les microalgues, el que alguns anomenen la proteïna del futur. Les microalgues, com l'espirulina o la clorella poden tenir el secret per alimentar la població mundial del futur i no carregar-nos el planeta.

Són microalgues o fitoplàncton i són una font de proteïna que gairebé no necessita res per créixer, i que ara el centre de recerca IRTA investiga, en un projecte europeu, com pot fer-la arribar a les nostres taules de manera massiva. 

 

 

Només amb sol, minerals, CO2 i aigua dolça o salada, les microalgues són capaces de créixer més ràpidament fins i tot que els cultius vegetals, i a més, mentre ho fan, ajuden a combatre el canvi climàtic perquè netegen l'aire de CO2 i produeixen oxigen.

Però tenen un problema: el seu gust de mar i el color verd intens fan que els productes que la porten només la incorporin en petites quantitats i per tant no són una alternativa viable a la proteïna tradicional. I és això, a part de buscar la manera de millorar-ne els cultius i de fer-los a escala massiva, el que precisament investiga l'IRTA.

 

Els beneficis de les microalgues: seran la proteïna del futur?

 

"Él repte és poder incorporar-les al menjar de manera que s'aporti l'alt valor nutricional i també el gust", ha explicat a "Planta Baixa" l'investigador de l'Irta Massimo Castellari.

Per això, l'IRTA ha elaborat una microalga de color groc i de gustos més neutres que pugui ser més protagonista d'un producte alimentari per aportar bona part de les proteïnes.

ARXIVAT A:
Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut