Catalunya s'ha convertit en l'epicentre europeu de la recerca en les microalgues, el que alguns anomenen la proteïna del futur. Les microalgues, com l'espirulina o la clorella poden tenir el secret per alimentar la població mundial del futur i no carregar-nos el planeta. Són microalgues o fitoplàncton i són una font de proteïna que gairebé no necessita res per créixer, i que ara el centre de recerca IRTA investiga, en un projecte europeu, com pot fer-la arribar a les nostres taules de manera massiva.    ? Catalunya s'ha convertit en l'epicentre europeu de la recerca en microalgues, la proteïna del futur ? #PlantaBaixaTV3 ? https://t.co/7sILgicFZ3 pic.twitter.com/M2wOz1dUCU Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) July 13, 2022   Només amb sol, minerals, CO2 i aigua dolça o salada, les microalgues són capaces de créixer més ràpidament fins i tot que els cultius vegetals, i a més, mentre ho fan, ajuden a combatre el canvi climàtic perquè netegen l'aire de CO2 i produeixen oxigen. Però tenen un problema: el seu gust de mar i el color verd intens fan que els productes que la porten només la incorporin en petites quantitats i per tant no són una alternativa viable a la proteïna tradicional. I és això, a part de buscar la manera de millorar-ne els cultius i de fer-los a escala massiva, el que precisament investiga l'IRTA.     "Él repte és poder incorporar-les al menjar de manera que s'aporti l'alt valor nutricional i també el gust", ha explicat a "Planta Baixa" l'investigador de l'Irta Massimo Castellari. Per això, l'IRTA ha elaborat una microalga de color groc i de gustos més neutres que pugui ser més protagonista d'un producte alimentari per aportar bona part de les proteïnes.