El SOS desesperat d'una mare: "La meva filla de 13 anys es va tirar pel balcó"
La Montse Vergés, mare d'una adolescent amb problemes de salut mental, demana ajuda urgent per a la seva filla
El SOS desesperat d'una mare: "La meva filla de 13 anys es va tirar pel balcó"
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La manca de tractaments públics de salut mental per a menors, a "Planta baixa"

El SOS desesperat d'una mare: "La meva filla de 13 anys es va tirar pel balcó"

La Montse Vergés, mare d'una adolescent amb problemes de salut mental, demana ajuda urgent per a la seva filla

Sandra Castells
TEMA:
Salut

La filla de la Montse Vergés té només 13 anys i té un problema de salut mental greu. A l'estiu, va tenir un episodi molt sever que la va dur a estar ingressada a l'Hospital Clínic durant setmanes. Quan va sortir de l'hospital, a la Montse li van dir que rebria la trucada del CSMIJ, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de la seva zona, però no va arribar.

Setmanes després, la nena va començar l'institut, però al cap de pocs dies va tenir un segon brot. La filla de la Montse va manifestar que es volia matar i la van ingressar en un centre de subaguts. En un permís de sortida per Nadal, la filla de la Montse es va tirar pel balcó. Ho ha explicat a "Planta baixa":

 


Ara, la filla de la Montse continua ingressada, però d'aquí un temps haurà d'abandonar el centre. L'única alternativa que té; pagar un centre privat que val uns 4.000 euros al mes o cedir a la DGAIA la custòdia de la seva filla al·legant que no se'n pot fer càrrec

 

La Montse va fer un fil de Twitter per denunciar la situació i ha rebut moltíssimes mostres de suport i una nova resposta de l'administració. Li ofereixen un centre de dia o un assistent social a domicili per fer-se càrrec de la nena quan ella no pugui i un seguiment especialitzat. La Montse lamenta la falta de recursos i també la falta d'informació, que ha fet que fins ara no sabés que podia accedir a aquests serveis per a la seva filla. 

 

La pandèmia empitjora la situació 

Degut a la seva edat, la filla de la Montse encara no té un diagnòstic clar, però ella es mostra convençuda que la pandèmia ha agreujat la seva situació. Amb el confinament "va estar molt malament, molt angoixada. Tot li costava molt", explica. 

 

5 consells per la salut mental dels nens i joves

La psicòloga Alba Alfageme ens ha donat consells per gestionar les situacions d'estrès emocional dels nens i joves a l'entorn familiar:

- Estar disponibles i escoltar-los sense por 

- No jutjar ni culpar, ser empàtics

- No menystenir ni minimitzar el que senten

- Oferir alternatives i reforçar les seves capacitats

- Demanar ajuda professional 

 

ARXIVAT A:
Salut

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut