Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
TENIM CURA DE LES PLANTES, A "PLANTA BAIXA"

Plantes fora de perill! Com combatre les plagues que les assetgen

El cotonet, l'aranya roja, els trips i el pugó són els insectes que, habitualment, habiten les nostres plantes domèstiques. Tot i això, si en tenim cura de manera constant, podem evitar que apareguin i desfer-nos-en

El cotonet, l'aranya roja, els trips i el pugó senten una especial atracció per les nostres plantes domèstiques. De fet, és força habitual que algun d'aquests insectes0 ataqui les nostres plantes. Però, si els parem prou atenció, no hem de patir. I és que, la gran majoria de plagues fan aparèixer senyals en les nostres plantes, que ens han de posar en alerta.

El cotonet

De color blanc, com un cotó, el Planococcus citri busca sempre les fulles més joves de les nostres plantes i s'hi col·loca darrere. Pot provocar que les fulles perdin el color verd, per manca de clorofil·la; i que presentin taques.

L'aranya roja

Es tracta d'un petit àcar que, a simple vista, no sol veure's. Si som capaços de veure'l a ull nu, és que l'insecte ja s'ha fet gros. Com en el cas del cotonet, també se situen darrere de les fulles. En aquest cas, sobretot, les podrem trobar en la unió de la tija i la fulla. A més, solen fer una petita teranyina.

Aquest àcar pot provocar despigmentació de les fulles i que, per tant, presentin puntets i perdin força.

Els trips

Es tracta de la plaga més complexa, en ser molt complicada d'identificar. Quan són joves, són de color groc; en canvi, d'adults són marrons. Habitualment, deixen un rastre platejat o marronós al dors de la fulla. 

El pugó

Aquesta és una plaga més habitual en plantes d'exterior. Tot i això, també apareixen en les plantes domèstiques. Pot ser negre, verd, groc, etc.

Com hem d'actuar si en detectem algun a les nostres plantes?

Tal com explicava Jesús Monteagudo, cofundador de Casa Protea, al "Planta baixa", en el moment que detectem alguna d'aquestes plagues, la manera més eficaç d'erradicar-la és manualment. Per exemple, Monteagudo recomana utilitzar un drap de cotó, aplicant oli de nim o sabó potàssic, tots dos tractaments lliures de químics i totalment ecològics.

Alhora, per aplicar els diferents tractaments, el cofundador de Casa Protea recomana un polvoritzador de pressió per poder actuar sense problema sobre les nostres plantes. Tractaments que, en un principi, cal aplicar cada tres o quatre dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut