Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Els consells de Núria Coll, a "Planta baixa"

Canviar el pa per farina de cigró: les alternatives als productes que s'han encarit més

Núria Coll dona consells per substituir alguns dels productes del cistell de la compra que han pujat més de preu

Fer la compra és un 11% més car que al maig del 2021, una xifra històrica que representa la major pujada en alimentació dels últims 30 anys. Però quins són els productes que més s'han encarit?

 

 

L'oli d'oliva

Ha pujat més d'un 36%. L'augment de preus ha afavorit que hi hagi menys diferència de preu entre els olis refinats i els d'alta qualitat. Per tant, la millor opció serà sempre un oli d'oliva verge.

De totes maneres, hi ha l'opció de cuinar amb menys oli gràcies a la cocció mixta: posa en una paella un rajolí d'oli i comença a cuinar els aliments. Quan vegis que li falta oli, afegeixe-hi una mica d'aigua perquè no s'enganxi i acaba la cocció d'aquesta manera.

Els lactis

Un altre dels productes que més s'ha encarit és la mantega, però especialment, la margarina. Un bon substitut pot ser el ghee, un greix terapèutic que té efectes antiinflamatoris, és antioxidant i té beneficis a nivell cardiovascular.

Pel que fa a la llet, encara que la diferència sigui poca, la que més ha pujat és la llet desnatada. Coll recomana no consumir lactis desnatats, perquè tenen menys valor nutricional i estan més processats i, en el cas dels iogurts, porten més sucres per substituir el greix.

El pa i la pasta

Concretament, el pa s'ha encarit un 12,6% i la pasta, un 27,9%. Hi ha altres cereals i farines que han pujat de preu, però no tant. Així que es pot apostar per uns macarrons de llentia vermella, per una farina de cigró o per un pa de fajol.

Els ous

Finament, els ous han augmentat un 25%. En aquest cas, és important que el seguim comprant eco, del número 0, perquè tenen nivells més alts d'omega-3 i vitamina D.

ARXIVAT A:
Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut