Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La millor manera de retallar despeses, a "Planta baixa"

5 consells per estalviar en la tornada a la rutina

L'Anna-Priscila Magrinyà ens explica com ho podem fer per evitar-nos despeses innecessàries i millorar una mica la nostra economia domèstica

Hem tornat de les vacances i el mes d'agost (o el juliol) potser no és el gran exemple de les nostres despeses mensuals, perquè potser hem pagat algun avió o hem sortit a sopar a fora sovint. Agafem qualsevol altre mes d'aquest any que ja hagi passat i, amb l'ajuda de l'app del banc, si la tenim, anem sumant totes les despeses que hem tingut aquell mes: lloguer o hipoteca, factures de llum, aigua, gas, l'assegurança del cotxe, les despeses en aliments i productes de la llar, les subscripcions que paguem (la del gimnàs i la de plataformes o el que sigui...), la roba o similars que hem comprat, els cafès o les cerveses als bars, l'oci cultural...

I ara agafem les tisores virtuals, que tanta ràbia fan, i mirem per on podem retallar i on podem buscar serveis més barats. En funció de les despeses que tinguem, podrem tirar més cap a un cantó o cap a un altre. I, malauradament, haurem de fer renúncies o gastar part del nostre temps vital per esgarrapar quatre duros.

 

 

Atenció als cinc consells que ens ha donat l'Anna-Priscila Magrinyà:

1.   Revisar amb lupa els serveis que tenim contractats (potser des de fa temps)
Això és tediós i pesat, però potser tenim o una tarifa de llum, o d'internet, de l'assegurança del cotxe (si és que en tenim...) o del que sigui que podríem rebaixar canviant la modalitat o anant directament a una altra companyia. Aquí també podríem obrir la porta al meravellós món dels bancs i de les seves comissions, però al final sembla que tristament tot depèn tant de la persona que ens trobem darrere del taulell que em costa donar un consell concret.

 

2.   Comparar preus abans de comprar
Si és obvi que això s'ha de fer a l'hora de comprar alguna cosa cara (una rentadora, un televisor...), si volem retallar despeses també ho hem de fer amb les nostres despeses del dia a dia al mercat o al súper o a la cooperativa, o on sigui que comprem.

Els ous et poden costar o 2,50 o 1,83 en funció d'on els compris, el preu dels cereals de marca poden variar fins a un euro la capsa en funció del súper, i el mateix passa amb la llet, l'aigua... Es tracta de convertir-se en un investigador privat, amb llibreteta inclosa, i anar comparant. Al final podem aconseguir un petit gran estalvi. Això sí: ens podem passar el dia al súper...

 

3.   Fer una bona planificació d'àpats i una llista de la compra acurada
Abans d'entrar al mercat o al súper, hem de tenir clar què volem comprar, per no fer una gran despesa inútil (per a la nostra butxaca i per al medi ambient). Per a molts esnobs, planificar els àpats de la setmana pot ser difícil, però la veritat és que ens ajudarà molt a comprar només el que necessitarem i evitarem gastar endebades i ens traurem de sobre aquell sentiment de culpa del que llença unes bajoques perquè se li han florit a la nevera. Ah, i a la feina, tirar de carmanyola!
 

4.   Parar atenció a les despeses formiga
Són aquelles petites despeses diàries que fem quasi sense pensar-hi: cafès, ampolles d'aigua, llepolies, allò que no tens a la llista de la compra però que acaba caient al carret del súper... Si de mica en mica s'omple la pica, anant amb compte amb aquestes despeses formiga aconseguirem retallar alguna cosa. La vida serà menys alegre, però arribarem a final de mes amb alguns calerons més a la butxaca.

 

5.   Renunciar (encara que sigui momentàniament) a certes subscripcions
Ja no només a la del gimnàs, que havíem agafat amb tantes ganes i ara deu fer ben bé tres mesos que no trepitgem, sinó a algunes plataformes (ja sigui Netflix, HBO o Spotify). Què volem veure "La casa del dragón"? I només la fan a HBO Max, doncs podem esperar que la pengin sencera, ens donem d'alta durant un mes a la plataforma, i quan l'acabem, ens tornem a donar de baixa.

ARXIVAT A:
Consum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut