Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Optimitzar els aliments congelats, a "Planta baixa"

5 consells per congelar correctament els aliments

Sembla fàcil, però a l'hora de congelar i descongelar aliments cometem molts errors. Quins hem d'evitar de totes totes?

"No podem tractar els aliments frescos o que hem cuinat a casa com si fossin productes de la secció de congelats, no aguanten tant al congelador." Això és el primer que s'ha de tenir en compte a l'hora de congelar i descongelar aliments, segons la periodista especialitzada en consum Anna-Priscila Magriñà. Què hem de fer i què no quan congelem aliments?

1. Mirar quants asteriscs té el congelador de casa

Darrere la porta del congelador trobarem una etiqueta amb un, dos, tres o quatre asteriscs o estrelles. Com més estrelles, més fred i, per tant, millor conservació dels aliments. Un congelador de 4 asteriscs manté els aliments a -24 ºC.

Els productes congelats tenen una indicació de temps en funció del tipus de congelador: un asterisc, una setmana; dos asteriscs, un mes, etc.

2. Els aliments congelats també caduquen

"Pensar que, per estar congelat, un producte és etern és un error majúscul", avisa Magriñà. Per norma general, cap aliment aguanta bé més de 12 mesos al congelador. Amb un congelador de 3 estrelles (l'habitual a la majoria de llars), els productes caduquen així:


3. No tot es pot congelar

Alguns aliments aguanten pitjor les temperatures gèlides. Per exemple la patata, perquè la fècula es desfà i fa la patata farinosa. Tampoc és aconsellable congelar verdures o fruites que mengem en cru, la pasta cuita, els ous, els làctics i els formatges.

4. No descongelar a temperatura ambient

"Deixar els pits de pollastre congelats sobre el marbre de la cuina és una molt mala idea", adverteix Magriñà. D'aquesta manera estem facilitant la proliferació de bacteris i tota mena de microorganismes.

L'ideal és descongelar-ho a la nevera, per evitar canvis bruscos de temperatura. Si es vol conservar al màxim la qualitat de la carn o el peix, es recomana descongelar-los en una carmanyola amb reixa, perquè l'aigua que deixa anar no entri en contacte amb l'aliment.

5. Bosses hermètiques, l'arma contra el "gust de congelador"

Les bosses de plàstic amb tancament hermètic són la millor opció per evitar que els aliments s'impregnin de les altres olors que hi ha al congelador. En productes com el gelat, a més a més, guardar-los dins d'una bossa de plàstic afavoreix que s'allargui la cremositat i les qualitats organolèptiques.

Per fer glaçons és preferible utilitzar motlles de silicona i si es vol evitar que els glaçons s'enganxin entre ells, es poden posar en una bossa de paper, que absorbeix la humitat addicional.

ARXIVAT A:
AlimentacióConsum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut