Actualment, a la nostra societat hi ha un gran interès per l'estudi del passat: els aficionats als arbres genealògics, els que intenten accedir als arxius buscant informació que durant molts anys ha estat restringida... Tots volen una explicació que resolgui dubtes, una resposta que tanqui ferides o un document que confirmi o desmenteixi aquella llegenda familiar repetida al llarg de generacions.

El programa ha volgut recollir aquesta inquietud i hem resseguit històries de lluites polítiques, de malalties, de viatges... Aventures individuals que van marcar les vides dels nostres avantpassats però que també formen part del que nosaltres som avui.

Tot allò que van viure les generacions anteriors ens deixa un rastre, una herència, que ens pot ajudar a entendre d'on venim i de què estem fets.

"Passat particular" és una sèrie de 4 capítols, de 40 minuts de durada. Cada episodi mostra dues històries de recerca del passat, una protagonitzada per una persona anònima i l'altra per un personatge conegut.

Es tracta de vides completament diferents que el programa uneix temàticament a partir d'un escenari, d'un espai simbòlic que té un paper important en les dues històries. Són quatre espais universals que formen part de la vida col·lectiva del nostre país però, a la vegada, són escenaris que han marcat els passats particulars que resseguim al programa.

Anar al contingut