• Parlament - 26/01/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 26/01/2013

  Les reaccions a la Declaració de Sobirania, a "Parlament"
  La Declaració de Sobirania, que es va aprovar dimecres, i els suports que va obtenir -
  -dins i fora del Parlament-- centren l'actualitat del programa "Parlament" d'aquesta setmana. També les explicacions sobre el nou govern d'Artur Mas i l'elecció dels senadors que representaran la Generalitat al Senat. A més, alguns grups parlamentaris opinen sobre com hauria de ser la llei electoral catalana, i la diputada Anna Figueras, de CiU, explica la seva afició per tot el que envolta el món de la cuina. El programa tanca amb un reportatge sobre la fundació Aspronis, una entitat que dóna feina a persones amb discapacitat intel.lectual, que ens dóna a conèixer Xavier Crespo, de Convergència i Unió.

  Les reaccions a la Declaració de Sobirania, a "Parlament" La Declaració de Sobirania, que es va aprovar dimecres, i els suports que va obtenir --dins i fora del Parlament-- centren l'actualitat del programa "Parlament" d'aquesta setmana. També les explicacions sobre el nou govern d'Artur Mas i l'elecció dels senadors que representaran la Generalitat al Senat. A més, alguns grups parlamentaris opinen sobre com hauria de ser la llei electoral catalana, i la diputada Anna Figueras, de CiU, explica la seva afició per tot el que envolta el món de la cuina. El programa tanca amb un reportatge sobre la fundació Aspronis, una entitat que dóna feina a persones amb discapacitat intel.lectual, que ens dóna a conèixer Xavier Crespo, de Convergència i Unió.

 • Parlament - 21/01/2013
  Veure vídeo

  Parlament - 21/01/2013

  Les negociacions per una declaració sobiranista de consens, a "Parlament"
  Les negociacions d'aquesta setmana per aconseguir redactar la declarac
  ió sobiranista de la legislatura amb el màxim consens centren l'actualitat política d'aquesta setmana. També els explicarem com va anar la reunió de la Junta de Portaveus, que va aprovar el calendari provisional de plens d'aquest període de sessions i van fer el repartiment de senadors que els partits votaran en el ple de la setmana vinent. Aquesta setmana també oferirem una entrevista al diputat David Companyon, per conèixer el seu vessant més personal i la seva tasca com a secretari quart de la Mesa del Parlament. I per tancar el programa, coneixerem la diputada d'Esquerra Teresa Vallverdú, que ens porta a una escola de música tradicional catalana.

  Les negociacions per una declaració sobiranista de consens, a "Parlament" Les negociacions d'aquesta setmana per aconseguir redactar la declaració sobiranista de la legislatura amb el màxim consens centren l'actualitat política d'aquesta setmana. També els explicarem com va anar la reunió de la Junta de Portaveus, que va aprovar el calendari provisional de plens d'aquest període de sessions i van fer el repartiment de senadors que els partits votaran en el ple de la setmana vinent. Aquesta setmana també oferirem una entrevista al diputat David Companyon, per conèixer el seu vessant més personal i la seva tasca com a secretari quart de la Mesa del Parlament. I per tancar el programa, coneixerem la diputada d'Esquerra Teresa Vallverdú, que ens porta a una escola de música tradicional catalana.

 • Parlament - 22/12/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 22/12/2012

  Constitució de la cambra i debat d'investidura, a "Parlament"

  La constitució del Parlament i el debat d'investidura d'Artur Mas com a pre
  sident de la Generalitat ¿que s'han fet per primera vegada la mateixa setmana¿ han centrat l'actualitat política. Mas ha pogut ser investit gràcies al suport de la formació que lidera Oriol Junqueras. El programa es fa ressò de la firma del placte entre CiU i Esquerra. També repassarem la constitució de la Mesa del Parlament, amb Núria de Gispert com a presidenta, i ens endinsarem en el debat d'investidura amb els diferents punts de vista de l'oposició. En el mateix programa, coneixerem alguns dels diputats que s'estrenen aquesta legislatura.

  Constitució de la cambra i debat d'investidura, a "Parlament" La constitució del Parlament i el debat d'investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat ¿que s'han fet per primera vegada la mateixa setmana¿ han centrat l'actualitat política. Mas ha pogut ser investit gràcies al suport de la formació que lidera Oriol Junqueras. El programa es fa ressò de la firma del placte entre CiU i Esquerra. També repassarem la constitució de la Mesa del Parlament, amb Núria de Gispert com a presidenta, i ens endinsarem en el debat d'investidura amb els diferents punts de vista de l'oposició. En el mateix programa, coneixerem alguns dels diputats que s'estrenen aquesta legislatura.

 • Parlament - 15/12/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 15/12/2012

  L'educació en català, a "Parlament"
  L'esborrany del projecte de llei d'educació proposat pel ministre del sector, José Ignacio Wert, ha centrat
  una part de l'actualitat de la setmana. El programa "Parlament" es fa ressò de la cimera dels partits catalans per fer front comú al que consideren una invasió de competències per part del govern espanyol. També analitzem la mobilització de la societat civil catalana per denunciar aquest esborrany, que relega el català a quarta llengua. Hem volgut comprovar de prop com afectaria les escoles l'aplicació de la "llei Wert", una llei que els professors veuen amb incredulitat perquè confien que no s'acabarà aplicant.

  L'altre focus d'actualitat se centra en les negociacions entre CiU i ERC per a un govern estable. Aquesta setmana, el programa "Parlament" també fa un repàs de com han anat aquestes converses.

  Per acabar, recuperem un reportatge ja emès per recordar el tema de La Marató de TV3: la diputada Bet Abad ens presenta un centre d'acollida per a nens malalts de càncer.

  L'educació en català, a "Parlament" L'esborrany del projecte de llei d'educació proposat pel ministre del sector, José Ignacio Wert, ha centrat una part de l'actualitat de la setmana. El programa "Parlament" es fa ressò de la cimera dels partits catalans per fer front comú al que consideren una invasió de competències per part del govern espanyol. També analitzem la mobilització de la societat civil catalana per denunciar aquest esborrany, que relega el català a quarta llengua. Hem volgut comprovar de prop com afectaria les escoles l'aplicació de la "llei Wert", una llei que els professors veuen amb incredulitat perquè confien que no s'acabarà aplicant. L'altre focus d'actualitat se centra en les negociacions entre CiU i ERC per a un govern estable. Aquesta setmana, el programa "Parlament" també fa un repàs de com han anat aquestes converses. Per acabar, recuperem un reportatge ja emès per recordar el tema de La Marató de TV3: la diputada Bet Abad ens presenta un centre d'acollida per a nens malalts de càncer.

 • Parlament - 08/12/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 08/12/2012

  Primers contactes entre partits per formar govern

  Els contactes de CiU amb ERC i PSC per a la constitució del nou govern centren part de
  l programa "Parlament" d'aquesta setmana. D'altra banda, la polèmica sobre la reforma educativa del ministre Wert dóna peu a l'anàlisi del pedagog i impulsor de projectes de normalització, Joaquim Arenas, sobre la importància de la llengua. També l'economia continua sent tema de preocupació per al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que explica per què s'han d'acollir al fons de liquiditat autonòmic. I per acabar, la compareixença de Felip Puig per l'ús de bales de goma durant els incidents del 14-N.

  Primers contactes entre partits per formar govern Els contactes de CiU amb ERC i PSC per a la constitució del nou govern centren part del programa "Parlament" d'aquesta setmana. D'altra banda, la polèmica sobre la reforma educativa del ministre Wert dóna peu a l'anàlisi del pedagog i impulsor de projectes de normalització, Joaquim Arenas, sobre la importància de la llengua. També l'economia continua sent tema de preocupació per al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que explica per què s'han d'acollir al fons de liquiditat autonòmic. I per acabar, la compareixença de Felip Puig per l'ús de bales de goma durant els incidents del 14-N.

 • Parlament - 01/12/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 01/12/2012

  Valoracions dels resultats de les eleccions a "Parlament"

  Les eleccions del 25-N centren el programa "Parlament" d'aquesta setmana. D'una
  banda, analitzem els resultats de cada partit a les quatre circumscripcions, alhora que fem un repàs de les reaccions i valoracions dels líders de les formacions de l'arc parlamentari. D'altra banda, el programa també fa èmfasi en l'interès de la premsa estrangera pels comicis catalans. En l'apartat del reportatge, el degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Enoch Albertí, ens parla de les estructures que necessita un territori per esdevenir estat.

  Valoracions dels resultats de les eleccions a "Parlament" Les eleccions del 25-N centren el programa "Parlament" d'aquesta setmana. D'una banda, analitzem els resultats de cada partit a les quatre circumscripcions, alhora que fem un repàs de les reaccions i valoracions dels líders de les formacions de l'arc parlamentari. D'altra banda, el programa també fa èmfasi en l'interès de la premsa estrangera pels comicis catalans. En l'apartat del reportatge, el degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Enoch Albertí, ens parla de les estructures que necessita un territori per esdevenir estat.

 • Parlament - 03/11/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 03/11/2012

  El dret a decidir, a "Parlament"

  El dret a decidir serà el fil conductor d'una bona part del programa "Parlament" d'aquesta setmana. Repa
  ssarem el programa electoral de tots els partits, en què l'eix nacional pren el protagonisme. També els explicarem les compareixences davant la Diputació Permanent del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per donar explicacions sobre el fons de liquiditat, i dels consellers Mena i Cleries sobre com s'està gestionant la renda mínima d'insersió. La Diputació també va validar els decrets llei sobre les prestacions als funcionaris en cas de baixa laboral i sobre l'impost turístic. També els oferirem un reportatge sobre les vies alternatives a un referèndum que podria tirar endavant Catalunya per aconseguir un estat propi. Hem parlat amb dos experts que ens donaran el seu parer sobre quin reconeixement internacional podria tenir una consulta.

  El dret a decidir, a "Parlament" El dret a decidir serà el fil conductor d'una bona part del programa "Parlament" d'aquesta setmana. Repassarem el programa electoral de tots els partits, en què l'eix nacional pren el protagonisme. També els explicarem les compareixences davant la Diputació Permanent del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per donar explicacions sobre el fons de liquiditat, i dels consellers Mena i Cleries sobre com s'està gestionant la renda mínima d'insersió. La Diputació també va validar els decrets llei sobre les prestacions als funcionaris en cas de baixa laboral i sobre l'impost turístic. També els oferirem un reportatge sobre les vies alternatives a un referèndum que podria tirar endavant Catalunya per aconseguir un estat propi. Hem parlat amb dos experts que ens donaran el seu parer sobre quin reconeixement internacional podria tenir una consulta.

 • Parlament - 27/10/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 27/10/2012

  La campanya i les llistes electorals. Les eleccions basques i gallegues centren l'actualitat política de la setmana. El PNB ha guanyat al País Basc, però li caldrà arribar a acords puntuals, ja que no ho ha fet amb la solvència necessària. En canvi, el PP gallec ha obtingut la majoria absoluta, que li permetrà governar amb tranquil.litat.
  Un cop passats aquests comicis, les mirades se centren ara en les eleccions al Parlament de Catalunya. El programa ha parlat amb els caps de campanya de les formacions catalanes per saber com la preparen. Dilluns acabava el termini per presentar les llistes dels diferents partits i en el programa fem un repàs de les cares històriques que no repetiran com a diputats. Pel que fa al reportatge social, aquesta setmana el dediquem al diputat de CiU Jordi Turull, que mostra com funciona el centre d'acolliment El Xiprer de Granollers.

  La campanya i les llistes electorals. Les eleccions basques i gallegues centren l'actualitat política de la setmana. El PNB ha guanyat al País Basc, però li caldrà arribar a acords puntuals, ja que no ho ha fet amb la solvència necessària. En canvi, el PP gallec ha obtingut la majoria absoluta, que li permetrà governar amb tranquil.litat. Un cop passats aquests comicis, les mirades se centren ara en les eleccions al Parlament de Catalunya. El programa ha parlat amb els caps de campanya de les formacions catalanes per saber com la preparen. Dilluns acabava el termini per presentar les llistes dels diferents partits i en el programa fem un repàs de les cares històriques que no repetiran com a diputats. Pel que fa al reportatge social, aquesta setmana el dediquem al diputat de CiU Jordi Turull, que mostra com funciona el centre d'acolliment El Xiprer de Granollers.

 • Parlament - 20/10/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 20/10/2012

  El Debat sobiranista, a "Parlament"
  En el programa d'aquesta setmana veurem els homenatges que van fer al president Companys, amb motiu del 72è.
  aniversari del seu afusellament, els diferents partits polítics, centrats sobretot en el debat sobiranista. Un debat que també ha traspassat les fronteres de Catalunya. El programa també repassa les iniciatives legals en tràmit que han decaigut amb la dissolució del Parlament i l'avançament electoral. La Diputació Permanent es reunirà el dia 30 per votar les compareixences d'Artur Mas i Andreu Mas-Colell per parlar de la petició del fons de liquiditat autonòmic.

  Les eleccions estaran focalitzades en la independència. Per això, parlarem amb un expert perquè ens aclareixi els diferents conceptes d'estat que plantegen els partits, a part de l'autonòmic actual: federal, confederal, lliure associat o estat independent. Per acabar, el diputat del PSC Roberto Labandera ens presenta Proyecto Local: una entitat de cooperació internacional d'ajuda a les petites empreses i contra l'exclusió social.

  El Debat sobiranista, a "Parlament" En el programa d'aquesta setmana veurem els homenatges que van fer al president Companys, amb motiu del 72è. aniversari del seu afusellament, els diferents partits polítics, centrats sobretot en el debat sobiranista. Un debat que també ha traspassat les fronteres de Catalunya. El programa també repassa les iniciatives legals en tràmit que han decaigut amb la dissolució del Parlament i l'avançament electoral. La Diputació Permanent es reunirà el dia 30 per votar les compareixences d'Artur Mas i Andreu Mas-Colell per parlar de la petició del fons de liquiditat autonòmic. Les eleccions estaran focalitzades en la independència. Per això, parlarem amb un expert perquè ens aclareixi els diferents conceptes d'estat que plantegen els partits, a part de l'autonòmic actual: federal, confederal, lliure associat o estat independent. Per acabar, el diputat del PSC Roberto Labandera ens presenta Proyecto Local: una entitat de cooperació internacional d'ajuda a les petites empreses i contra l'exclusió social.

 • Parlament - 13/10/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 13/10/2012

  El dret a decidir i l'economia, a "Parlament"

  L'actualitat política d'aquesta setmana queda reflectida en aquesta edició del programa "Pa
  rlament", en què s'analitza la problemàtica del retard en el cobrament, per part de la Generalitat, dels diners procedents del Fons de Liquiditat estatal. Això ha comportat problemes a l'economia pública catalana i ha donat lloc a un altre debat entre els portaveus dels grups i els partits catalans, ja en fase de precampanya electoral. També s'ha de destacar el debat al Congrés dels Diputats sobre el dret de decidir, a favor del qual hi van votar tots els grups nacionalistes de la cambra espanyola, però que no va prosperar per l'oposició del Partit Popular i del Grup Socialista.

  La demanda d'un referèndum d'autodeterminació i el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya és objecte d'anàlisi i de comentari arreu d'Europa. Per això, el programa "Parlament" ha parlat amb eurodiputats catalans de diversos grups, que expliquen com el tema català és a les agendes internacionals.

  Pel que fa al reportatge social, dedicat aquesta setmana a la diputada d'Iniciativa Dolors Camats, ens mostra com funciona una entitat de crèdit social i solidari, on la parlamentària recomana dipositar-hi els estalvis.

  El dret a decidir i l'economia, a "Parlament" L'actualitat política d'aquesta setmana queda reflectida en aquesta edició del programa "Parlament", en què s'analitza la problemàtica del retard en el cobrament, per part de la Generalitat, dels diners procedents del Fons de Liquiditat estatal. Això ha comportat problemes a l'economia pública catalana i ha donat lloc a un altre debat entre els portaveus dels grups i els partits catalans, ja en fase de precampanya electoral. També s'ha de destacar el debat al Congrés dels Diputats sobre el dret de decidir, a favor del qual hi van votar tots els grups nacionalistes de la cambra espanyola, però que no va prosperar per l'oposició del Partit Popular i del Grup Socialista. La demanda d'un referèndum d'autodeterminació i el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya és objecte d'anàlisi i de comentari arreu d'Europa. Per això, el programa "Parlament" ha parlat amb eurodiputats catalans de diversos grups, que expliquen com el tema català és a les agendes internacionals. Pel que fa al reportatge social, dedicat aquesta setmana a la diputada d'Iniciativa Dolors Camats, ens mostra com funciona una entitat de crèdit social i solidari, on la parlamentària recomana dipositar-hi els estalvis.

 • Parlament - 06/10/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 06/10/2012

  La dissolució del Parlament i la viabilitat econòmica de la independència

  En el programa d'aquesta setmana veurem com el president de la
  Generalitat firma el decret que dissol el Parlament i com els diferents partits inicien contactes i posen en marxa la maquinària electoral. Artur Mas va fer una crida a votar sense por el 25 de novembre. També posarem una atenció especial a la presència del president català en la cimera de presidents autonòmics, on es va evidenciar la fredor institucional entre la vicepresidenta del govern espanyol i Artur Mas. El programa també dedica un reportatge a la viabilitat econòmica d'una possible Catalunya independent i cada partit destaca els avantatges i inconvenients d'un nou estat propi. El programa es tanca amb un reportatge a la diputada d'ERC Carme Capdevila, que ens porta a un centre d'acollida de menors de les comarques gironines.

  La dissolució del Parlament i la viabilitat econòmica de la independència En el programa d'aquesta setmana veurem com el president de la Generalitat firma el decret que dissol el Parlament i com els diferents partits inicien contactes i posen en marxa la maquinària electoral. Artur Mas va fer una crida a votar sense por el 25 de novembre. També posarem una atenció especial a la presència del president català en la cimera de presidents autonòmics, on es va evidenciar la fredor institucional entre la vicepresidenta del govern espanyol i Artur Mas. El programa també dedica un reportatge a la viabilitat econòmica d'una possible Catalunya independent i cada partit destaca els avantatges i inconvenients d'un nou estat propi. El programa es tanca amb un reportatge a la diputada d'ERC Carme Capdevila, que ens porta a un centre d'acollida de menors de les comarques gironines.

 • Parlament - 29/09/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 29/09/2012

  El programa d'aquesta setmana s'ha centrat de manera monogràfica en el Debat de Política General. Un debat marcat per l'avançament de les eleccions i el "sí" a la consulta sobre la sobirania de Catalunya en la pròxima legislatura. En el seu discurs, el president Artur Mas va anunciar que els comicis al Parlament serien el 25 de novembre. Mas també va manifestar la seva voluntat de no tornar-se a presentar a les eleccions un cop Catalunya hagi assolit els objectius nacionals. En la tanda de rèpliques, els grups i els subgrups parlamentaris van valorar la gestió de l'executiu de Mas. El programa també destaca la votació final de resolucions, on dues terceres parts de la cambra van aprovar la consulta sobre l'estat propi.

  El programa d'aquesta setmana s'ha centrat de manera monogràfica en el Debat de Política General. Un debat marcat per l'avançament de les eleccions i el "sí" a la consulta sobre la sobirania de Catalunya en la pròxima legislatura. En el seu discurs, el president Artur Mas va anunciar que els comicis al Parlament serien el 25 de novembre. Mas també va manifestar la seva voluntat de no tornar-se a presentar a les eleccions un cop Catalunya hagi assolit els objectius nacionals. En la tanda de rèpliques, els grups i els subgrups parlamentaris van valorar la gestió de l'executiu de Mas. El programa també destaca la votació final de resolucions, on dues terceres parts de la cambra van aprovar la consulta sobre l'estat propi.

 • Parlament - 22/09/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 22/09/2012

  La negociació del pacte fiscal, a "Parlament"

  L'entrevista de dijous entre els presidents espanyol i català a La Moncloa i el "no" de Mar
  iano Rajoy al pacte fiscal centra el programa d'aquesta setmana. L'actualitat política també passa per l'escrit del rei Joan Carles a la web oficial de la Casa Reial, en què utilitza la paraula "quimera" per referir-se a les aspiracions nacionals de Catalunya i clama per la unitat d'Espanya i contra el que va qualificar com a amenaces al model actual de convivència. Tots els grups i subgrups parlamentaris hi han dit la seva. En la comissió d'Economia, el conseller Mas-Colell retreu al govern espanyol el retard en la posada en marxa del fons de liquiditat autònomic i anuncia que Catalunya haurà de demanar més diners durant el 2013. El reportatge social que tanca el programa d'aquesta setmana correspon a Lluís Corominas, vicepresident del Parlament i diputat de Convergència i Unió, que presenta l'activitat d'una entitat de Castellar del Vallès a la recerca de feina per a persones amb discapacitat.

  La negociació del pacte fiscal, a "Parlament" L'entrevista de dijous entre els presidents espanyol i català a La Moncloa i el "no" de Mariano Rajoy al pacte fiscal centra el programa d'aquesta setmana. L'actualitat política també passa per l'escrit del rei Joan Carles a la web oficial de la Casa Reial, en què utilitza la paraula "quimera" per referir-se a les aspiracions nacionals de Catalunya i clama per la unitat d'Espanya i contra el que va qualificar com a amenaces al model actual de convivència. Tots els grups i subgrups parlamentaris hi han dit la seva. En la comissió d'Economia, el conseller Mas-Colell retreu al govern espanyol el retard en la posada en marxa del fons de liquiditat autònomic i anuncia que Catalunya haurà de demanar més diners durant el 2013. El reportatge social que tanca el programa d'aquesta setmana correspon a Lluís Corominas, vicepresident del Parlament i diputat de Convergència i Unió, que presenta l'activitat d'una entitat de Castellar del Vallès a la recerca de feina per a persones amb discapacitat.

 • Parlament - 15/09/2012
  Veure vídeo

  Parlament - 15/09/2012

  La Diada, a "Parlament"

  La multitudinària manifestació independentista de la Diada Nacional de Catalunya és el tema principal del program
  a "Parlament" d'aquesta setmana, l'últim de la programació especial d'estiu, en què s'han reemès alguns dels millors reportatges socials de la temporada.

  Al marge de les imatges de la Diada, també inclou fragments de la declaració del president Artur Mas en la qual valora la jornada.

  L'altre punt informatiu del programa és el lliurament de les Medalles d'Honor del Parlament la vigília de l'Onze de Setembre. Els guardons es van lliurar a dues entitats ben arrelades a la societat catalana: Càritas i Òmnium Cultural. Un acte que es va culminar amb la restitució de l'escut de Catalunya a la façana del Parlament damunt de l'antic escut d'armes de Felip V.

  Els reportatges socials que tanquen el programa d'aquesta setmana corresponen a Àngels Ponsa i Mireia Canals, de Convergència i Unió; José Antonio Coto, del grup popular, i Eva Granados, del grup socialista.

  La Diada, a "Parlament" La multitudinària manifestació independentista de la Diada Nacional de Catalunya és el tema principal del programa "Parlament" d'aquesta setmana, l'últim de la programació especial d'estiu, en què s'han reemès alguns dels millors reportatges socials de la temporada. Al marge de les imatges de la Diada, també inclou fragments de la declaració del president Artur Mas en la qual valora la jornada. L'altre punt informatiu del programa és el lliurament de les Medalles d'Honor del Parlament la vigília de l'Onze de Setembre. Els guardons es van lliurar a dues entitats ben arrelades a la societat catalana: Càritas i Òmnium Cultural. Un acte que es va culminar amb la restitució de l'escut de Catalunya a la façana del Parlament damunt de l'antic escut d'armes de Felip V. Els reportatges socials que tanquen el programa d'aquesta setmana corresponen a Àngels Ponsa i Mireia Canals, de Convergència i Unió; José Antonio Coto, del grup popular, i Eva Granados, del grup socialista.

 • Parlament d'estiu - 08/09/2012
  Veure vídeo

Anar al contingut