Una escena de "Pa negre"

"Pa negre", el gran clàssic català

DIVENDRES, A LES 00.25, A TV3
Durant la postguerra, l'Andreu troba al bosc els cadàvers d'un home i el seu fill. Això porta a la desintegració de la seva família. La cinta va guanyar 13 Gaudí l'any 2011, entre els quals, millor pel·lícula, direcció, guió i actriu protagonista.
Actualitzat

En els anys durs de la postguerra rural a Catalunya, l'Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li el mort al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquestes circumstàncies, se li desperta la consciència moral davant d'un món d'adults alimentat de mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que porta a dins.

Aquest és el reportatge del rodatge que en va fer TV3

 

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció i guió: Agustí  Villaronga basat en la novel·la d'Emili Teixidor
Producció: Massa d'Or Produccions Cinematogràfiques i Audiovisuals en producció associada amb Televisió de Catalunya, 2010
Intèrprets: Francesc Colomer (Andreu), Marina Comas (Núria), Nora Navas (Florència), Roger Casamajor (Farriol), Lluïsa Castell (Ció), Mercè Arànega (Sra. Manubens), Marina Gatell (Enriqueta), Elisa Crehuet (àvia) i la col·laboració especial de Laia Marull (Pauleta), Eduard Fernández (professor) i Sergi López (alcalde)
Direcció de fotografia: Antonio Riestra
Música: Jose Manuel Pagán
Durada: 108 minuts

 

El més vist
Anar al contingut