'Origen Catalunya' és un programa que busca als que considerem que són els autèntics ambaixadors de Catalunya: els productes fets a casa nostra consumits cada dia per milers de persones que viuen en altres països d'arreu del món.

Un any més, viatgem des de l'origen del producte, veient la seva elaboració, fins el consumidor final que viu a milers de quilòmetres de Catalunya. Enguany posem especial èmfasi a la riquesa gastronòmica i rural catalana seguint l'exportació de productes amb Denominació d'Origen Protegida (SOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Durant la segona temporada visitem 21 ciutats de 14 països d'arreu del món. On hem comprovat l'extraordinària adaptació d'alguns dels nostres productes! A Anglaterra fan Baked Beans amb mongetes del ganxet i a Mèxic converteixen els fesols de Santa Pau en puré per a tacos; A la capella de Las Vegas on es va casar l'Elvis Presley brinden amb cava, i a Irlanda una youtuber ha fet famoses les pomes de Girona.

Totes aquestes vivències són gràcies a l'exportació arreu del món de 11 denominacions d'origen de vi, 12 productes amb Denominació d'Origen Protegida, 12 productes amb Indicació Geogràfica Protegida, i d'altres bens venuts a l'exterior com roba, peces de motor, pintura en esprai o suplements alimentaris que posen de manifest la riquesa empresarial catalana.

 

 

Anar al contingut