La sèrie de documentals biogràfics "Noms" dóna a conèixer els trets fonamentals de la personalitat i de l'obra d'alguns protagonistes de la cultura catalana del segle XX.

Els personatges han estat escollits per la rellevància en el seu àmbit d'actuació i per la importància del seu llegat per al present. Per donar una visió més propera, fins i tot intimista, "Noms" ha triat fer-ho a partir de l'entorn més proper als personatges. En alguns casos ha estat un descendent directe; en altres, amics o companys de professió, però sempre els records han marcat el punt de partida de cada capítol.

Gràcies als seus records, sabem, per exemple, que Ignasi Barraquer, a més d'inventar un mètode per operar les cataractes, havia ensenyat al seu ximpanzé a menjar amb coberts; que Montserrat Roig alternava una carrera d'èxit amb el paper de mare excepcional; que Domènech i Montaner tenia més sentit de l'humor que Gaudí, i que Ovidi Montllor, un dels grans de la Nova Cançó, havia fet de pastor i s'adormia al cinema.

A part dels testimonis més propers, el relat s'apuntala en la participació d'experts en la trajectòria del protagonista, que ajuden a situar-lo, a valorar-ne la influència en el seu moment i la possible repercussió que ha tingut al llarg del temps.

Cada setmana, un capítol de mitja hora acosta a l'espectador un dels personatges capitals de la cultura catalana del segle XX.


L'herència d'"El meu avi"
Sota la direcció de Joan Úbeda, l'equip humà de "Noms" és en gran part el mateix que va fer les dues temporades anteriors d'"El meu avi". "Noms" també recull de les sèries anteriors l'esperit i la manera d'abordar els personatges que protagonitzen cadascun dels capítols.
Anar al contingut