TOTS ELS CLIPS
 • Itàlia: sotrac en la política de l'austeritat a la UE
  Veure vídeo

  Itàlia: sotrac en la política de l'austeritat a la UE

  Programa dedicat íntegrament a Itàlia. Les eleccions legislatives han deixat un país difícilment governable. De la tecnocràcia de Mario Monti, al vell "imbroglio", aquesta vegada més endimoniat que mai per la situació econòmica del país: un atur creixent que depassa l'11%, un deute públic que ja és del 126% i una ciutadania que perd poder adquisitiu cada mes.
  @vicenslozano analitza des de Roma el resultat de les eleccions: victòria insuficient de l'esquerra de Paolo Bersani; resurrecció d'entre els morts polítics de Silvio Berlusconi; explosió de l'antipolítica del còmic Beppe Grillo i debacle del primer ministre sortint, el tecnòcrata Mario Monti.
  Jaume Bartrolí fa un recorregut "de cine" per la història contemporània del país i pels "països" que té a dins (la itàlia de la tradició familiar, la del crim organitzat i la de la indústria i la moda).
  @Llcaelles_tv3 dibuixa el perfil de Mario Monti, Supermario, l'heroi dels videojocs, que, en aquesta ocasió, s'enfronta a uns nous enemics: l'atur, el deute públic i el dèficit.
  I Francesc Serra valora, des de Brussel·les, l'impacte del sotrac italià en l'Europa de l'austeritat.

  Programa dedicat íntegrament a Itàlia. Les eleccions legislatives han deixat un país difícilment governable. De la tecnocràcia de Mario Monti, al vell "imbroglio", aquesta vegada més endimoniat que mai per la situació econòmica del país: un atur creixent que depassa l'11%, un deute públic que ja és del 126% i una ciutadania que perd poder adquisitiu cada mes. @vicenslozano analitza des de Roma el resultat de les eleccions: victòria insuficient de l'esquerra de Paolo Bersani; resurrecció d'entre els morts polítics de Silvio Berlusconi; explosió de l'antipolítica del còmic Beppe Grillo i debacle del primer ministre sortint, el tecnòcrata Mario Monti. Jaume Bartrolí fa un recorregut "de cine" per la història contemporània del país i pels "països" que té a dins (la itàlia de la tradició familiar, la del crim organitzat i la de la indústria i la moda). @Llcaelles_tv3 dibuixa el perfil de Mario Monti, Supermario, l'heroi dels videojocs, que, en aquesta ocasió, s'enfronta a uns nous enemics: l'atur, el deute públic i el dèficit. I Francesc Serra valora, des de Brussel·les, l'impacte del sotrac italià en l'Europa de l'austeritat.

Anar al contingut