
"El viatge d'un gurmet per l'Índia", estrena al 33
El canal 33 ha estrenat "El viatge d'un gurmet per l'Índia", una sèrie documental en què el xef colombià Pablo Naranjo viatja pel nord-est de l'Índia. Durant el trajecte, coneix diverses tribus amb qui menja i cuina, i descobreix nous ingredients i tècniques tradicionals que el deixen bocabadat
Amb la creença que el menjar pot canviar la vida de les persones, el xef Pablo Naranjo emprèn un fantàstic viatge al nord-est de l'Índia. Allà coneix diferents tribus de la regió, que el reben amb els braços oberts. Menja i cuina amb elles, i queda fascinat per tècniques tradicionals i ingredients que no havia vist mai. Entre muntanyes imponents i valls profundes, el xef colombià descobreix noves aromes i fa amistats inesperades.
De mare hongaresa i pare colombià, el Pablo va créixer entre aquestes dues cultures i amb la cuina com a element central en el dia a dia familiar, de manera que va viure moments commovedors al voltant de la taula. Després d'haver estudiat cuina a França, a la prestigiosa escola Le Cordon Bleu, va continuar aprenent i treballant a París durant 10 anys, fins que va decidir traslladar-se a l'Índia sense plans concrets. Encara no sabia que acabaria estimant aquest país i treballant-hi. Hi va obrir un restaurant, i quan les coses se li van començar a fer monòtones, es va endinsar cap a un viatge desconegut.
Capítol 1: Calcuta
Calcuta és la capital gastronòmica de l'Índia i la primera parada en el viatge del Pablo per aquest país. El nostre xef explora carrers, mercats i coneix un munt de gent que l'introdueixen en la gastronomia d'aquesta ciutat, amb una gran barreja de cultures. Amb tot el que Calcuta li inspira, el Pablo decideix preparar un plat especial amb les tècniques i els productes que ha descobert a la ciutat.
Capítol 2: La tribu dels Monpa
El Pablo viatja fins a Arunachal Pradesh, a Dirang, a un poblet preciós on viuen els Monpa, una tribu de pagesos que es dedica, sobretot, al cultiu del blat de moro. Muntanya amunt hi viuen els Brokpa, una tribu de pastors que, a canvi de productes agrícoles, donen als Monpa carn, llet, mantega i formatge. Inspirat per les experiències viscudes amb els membres de la tribu, el Pablo prepara als Monpa un plat que té el blat de moro com a ingredient principal.