• Més 324 - 15/12/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 14/12/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 13/12/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 13/12/2021

  Avui, al "Més 324", informem de la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que el conseller Cambray assumeixi la direcció de l'escola de Canet obligada a fer part de les classes de P5 en castellà, per treure pressió a la directora. Esquerra ha rebutjat aquesta solució i l'ha qualificada de "màgica". Comentem que la Fiscalia suïssa no ha trobat cap vincle contundent entre els 65 milions d'euros que Joan Carles de Borbó va rebre de la monarquia saudita a un banc suís el 2008 i l'adjudicació a empreses espanyoles de la construcció de l'AVE a la Meca. I analitzem la decisió de Great Wall Motors de no fer-se càrrec de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, que deixarà de fabricar cotxes demà passat.

  Entrevistem Ignacio Urquizu, sociòleg, alcalde d'Alcanyís i autor de l'assaig "Otra política es possible"; Gervasio Sánchez, fotògraf, periodista i autor del treball "Violencias, mujeres, guerras"; i Maria Escalas, escriptora i autora de la novel·la "Estimada Mirta".

  Avui, al "Més 324", informem de la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que el conseller Cambray assumeixi la direcció de l'escola de Canet obligada a fer part de les classes de P5 en castellà, per treure pressió a la directora. Esquerra ha rebutjat aquesta solució i l'ha qualificada de "màgica". Comentem que la Fiscalia suïssa no ha trobat cap vincle contundent entre els 65 milions d'euros que Joan Carles de Borbó va rebre de la monarquia saudita a un banc suís el 2008 i l'adjudicació a empreses espanyoles de la construcció de l'AVE a la Meca. I analitzem la decisió de Great Wall Motors de no fer-se càrrec de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, que deixarà de fabricar cotxes demà passat. Entrevistem Ignacio Urquizu, sociòleg, alcalde d'Alcanyís i autor de l'assaig "Otra política es possible"; Gervasio Sánchez, fotògraf, periodista i autor del treball "Violencias, mujeres, guerras"; i Maria Escalas, escriptora i autora de la novel·la "Estimada Mirta".

 • Més 324 - 10/12/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 10/12/2021

  Avui, a "Més 324", informem de la pujada de casos de covid a Catalunya. Però, gràcies a la vacunació, els hospitals estan resistint bé l'embat de la sisena onada malgrat que la situació es va complicant, i avui ja hi ha més de 200 persones ingressades a les unitats de cures intensives. Analitzem que la justícia ha tornat a intervenir en relació amb l'escola de Canet on, per ordre judicial, s'ha de fer el 25% de les hores en castellà a P5. La família que va posar aquella denúncia ha presentat un requeriment al TSJ perquè se sent assetjada i el tribunal ja ha demanat al Departament d'Educació i a l'escola que garanteixin la protecció de l'alumne i la seva intimitat. I abordem el judici contra l'home que va fer aquesta pintada per la llibertat a la tomba de Franco, l'artista gallec Enrique Tenreiro. La Fiscalia demana un any de presó per un delicte contra la llibertat de consciència, així com una multa de més de 800 euros pels danys causats.

  Entrevistem Victòria Alsina, consellera d'Acció Exterior i Govern Obert; Iñaki Rivera, director de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans; i parlem de l'Any Triadú amb Teresa Triadú, pedagoga; Joan Josep Isern, comissari de l'Any Triadú, i Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic.

  Avui, a "Més 324", informem de la pujada de casos de covid a Catalunya. Però, gràcies a la vacunació, els hospitals estan resistint bé l'embat de la sisena onada malgrat que la situació es va complicant, i avui ja hi ha més de 200 persones ingressades a les unitats de cures intensives. Analitzem que la justícia ha tornat a intervenir en relació amb l'escola de Canet on, per ordre judicial, s'ha de fer el 25% de les hores en castellà a P5. La família que va posar aquella denúncia ha presentat un requeriment al TSJ perquè se sent assetjada i el tribunal ja ha demanat al Departament d'Educació i a l'escola que garanteixin la protecció de l'alumne i la seva intimitat. I abordem el judici contra l'home que va fer aquesta pintada per la llibertat a la tomba de Franco, l'artista gallec Enrique Tenreiro. La Fiscalia demana un any de presó per un delicte contra la llibertat de consciència, així com una multa de més de 800 euros pels danys causats. Entrevistem Victòria Alsina, consellera d'Acció Exterior i Govern Obert; Iñaki Rivera, director de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans; i parlem de l'Any Triadú amb Teresa Triadú, pedagoga; Joan Josep Isern, comissari de l'Any Triadú, i Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic.

 • Més 324 - 09/12/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 03/12/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 02/12/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 02/12/2021

  Avui, al "Més 324", informem que ERC i el PSOE continuen negociant sobre l'última qüestió que els enfronta: la llei de l'audiovisual. Els republicans confien arribar a un acord perquè totes les plataformes digitals tinguin una quota de català. Analitzem que la intel·ligència europea nega haver fet cap informe que vinculi el procés d'independència de Catalunya amb Rússia, desmentint un article del New York Times sobre suposats contactes de l'entorn de Puigdemont amb agents russos. I abordem que la Fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a l'expresident del Parlament Roger Torrent i per a dos membres independentistes més de la seva antiga mesa i sol·licita que se'ls obri judici oral per suposada desobediència al Constitucional, per haver permès debats sobre la monarquia i l'autodeterminació a la cambra.
  Entrevistem Vicens Lozano, periodista; Josep Bordes (Pepet i Marieta), músic; i Kawai Strong Washburn, escriptor i activista climàtic.

  Avui, al "Més 324", informem que ERC i el PSOE continuen negociant sobre l'última qüestió que els enfronta: la llei de l'audiovisual. Els republicans confien arribar a un acord perquè totes les plataformes digitals tinguin una quota de català. Analitzem que la intel·ligència europea nega haver fet cap informe que vinculi el procés d'independència de Catalunya amb Rússia, desmentint un article del New York Times sobre suposats contactes de l'entorn de Puigdemont amb agents russos. I abordem que la Fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a l'expresident del Parlament Roger Torrent i per a dos membres independentistes més de la seva antiga mesa i sol·licita que se'ls obri judici oral per suposada desobediència al Constitucional, per haver permès debats sobre la monarquia i l'autodeterminació a la cambra. Entrevistem Vicens Lozano, periodista; Josep Bordes (Pepet i Marieta), músic; i Kawai Strong Washburn, escriptor i activista climàtic.

 • Més 324 - 01/12/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 01/12/2021

  Avui, al "Més 324", informem que la llei audiovisual va camí de convertir-se en peça clau de la legislatura espanyola. Avui, els comuns s'han ofert com a agent de desbloqueig entre PSOE i Esquerra per reconduir la posició del català en les plataformes d'entreteniment. Recordem la figura de l'arquitecte Oriol Bohigas, l'home que va idear la ciutat olímpica, obrint-la al mar i dignificant-ne els barris i l'espai públic. I analitzem que el president Carles Puigdemont ha tornat a demanar la recusació del magistrat Pablo Llarena perquè fa 15 dies va acceptar un premi de la Fundació Villacisneros, una institució que defensa la unitat d'Espanya i que ha exigit públicament l'empresonament de l'expresident.

  Entrevistem Josep Antoni Acebillo, arquitecte; Cristian Cañestro, investigador principal de Genètica i membre de lnstitut de Recerca per la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona; Jordi García Fernández: catedràtic de Genètica i vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona, i Marina Rossell, cantant.

  Avui, al "Més 324", informem que la llei audiovisual va camí de convertir-se en peça clau de la legislatura espanyola. Avui, els comuns s'han ofert com a agent de desbloqueig entre PSOE i Esquerra per reconduir la posició del català en les plataformes d'entreteniment. Recordem la figura de l'arquitecte Oriol Bohigas, l'home que va idear la ciutat olímpica, obrint-la al mar i dignificant-ne els barris i l'espai públic. I analitzem que el president Carles Puigdemont ha tornat a demanar la recusació del magistrat Pablo Llarena perquè fa 15 dies va acceptar un premi de la Fundació Villacisneros, una institució que defensa la unitat d'Espanya i que ha exigit públicament l'empresonament de l'expresident. Entrevistem Josep Antoni Acebillo, arquitecte; Cristian Cañestro, investigador principal de Genètica i membre de lnstitut de Recerca per la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona; Jordi García Fernández: catedràtic de Genètica i vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona, i Marina Rossell, cantant.

 • Més 324 - 30/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 30/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'evolució de la nova variant Ómicron de la covid-19. Analitzem l'aprovació Del projecte de llei audiovisual estatal en la que ERC i Moncloa havien pactat "l'obligatorietat d'incloure una quota per a llengües cooficials del 6% del contingut ofert en les plataformes audiovisuals" i que aquest percentatge només serà vinculant a les plataformes "amb seu a Espanya", segons fonts del govern espanyol. I abordem l'acte organitzat pel fòrum d'opinió Tribuna Barcelona en el que Ximo Puig s'ha mostrat confiat que el govern participarà en la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal per negociar el nou model de finançament, caducat des del 2014.

  Entrevistem Àlex Arenas, Quim Bosch i Arnau Barios.

  Avui, al "Més 324", informem de l'evolució de la nova variant Ómicron de la covid-19. Analitzem l'aprovació Del projecte de llei audiovisual estatal en la que ERC i Moncloa havien pactat "l'obligatorietat d'incloure una quota per a llengües cooficials del 6% del contingut ofert en les plataformes audiovisuals" i que aquest percentatge només serà vinculant a les plataformes "amb seu a Espanya", segons fonts del govern espanyol. I abordem l'acte organitzat pel fòrum d'opinió Tribuna Barcelona en el que Ximo Puig s'ha mostrat confiat que el govern participarà en la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal per negociar el nou model de finançament, caducat des del 2014. Entrevistem Àlex Arenas, Quim Bosch i Arnau Barios.

 • Més 324 - 29/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 26/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 26/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat retornar cautelarment la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ha indicat que no se'ls ha de detenir i ha recordat al jutge Llarena que les seves euroordres no es poden executar perquè estan suspeses. Abordem la decisió del
  Govern d'aturar la posada en marxa del certificat covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran per problemes tècnics. I analitzem l'anunci de Moncloa de transferir a la Generalitat els 270 milions del dèficit tarifari de Rodalies i abonar l'any que ve 200 més per cobrir una part del deute històric en infraestructures.
  Entrevistem Gonzalo Boye, advocat; Roger Medina, economista; Laia Serra, advocada experta en Drets Humans; i Salvador Balcells, escriptor.

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat retornar cautelarment la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ha indicat que no se'ls ha de detenir i ha recordat al jutge Llarena que les seves euroordres no es poden executar perquè estan suspeses. Abordem la decisió del Govern d'aturar la posada en marxa del certificat covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran per problemes tècnics. I analitzem l'anunci de Moncloa de transferir a la Generalitat els 270 milions del dèficit tarifari de Rodalies i abonar l'any que ve 200 més per cobrir una part del deute històric en infraestructures. Entrevistem Gonzalo Boye, advocat; Roger Medina, economista; Laia Serra, advocada experta en Drets Humans; i Salvador Balcells, escriptor.

 • Més 324 - 25/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 25/11/2021

  Avui, al "Més 324", abordem la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones recordant que, en el que portem d'any, 11 dones han estat assassinades a Catalunya per crims masclistes i també ha estat assassinat un nen, víctima de la violència vicària. Informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos o residències a partir d'aquesta nit. I comentem l'aprovació al Congrés del projecte de pressupostos per a l'any que ve amb el suport d'ERC, Bildu, el PDeCAT, Més País, Compromís i els tres diputats del Partit Regionalista de Cantàbria, Nova Canàries i Terol Existeix.
  Entrevistem Jonathan Frazen, escriptor; Marta Segarra, catedràtica d'Estudis de Gènere de la UB; i Antoni Gelonch, advocat, mecenes i autor de l'assaig "Mirar el Renaixement. Temps de canvis, noves esperances".

  Avui, al "Més 324", abordem la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones recordant que, en el que portem d'any, 11 dones han estat assassinades a Catalunya per crims masclistes i també ha estat assassinat un nen, víctima de la violència vicària. Informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos o residències a partir d'aquesta nit. I comentem l'aprovació al Congrés del projecte de pressupostos per a l'any que ve amb el suport d'ERC, Bildu, el PDeCAT, Més País, Compromís i els tres diputats del Partit Regionalista de Cantàbria, Nova Canàries i Terol Existeix. Entrevistem Jonathan Frazen, escriptor; Marta Segarra, catedràtica d'Estudis de Gènere de la UB; i Antoni Gelonch, advocat, mecenes i autor de l'assaig "Mirar el Renaixement. Temps de canvis, noves esperances".

 • Més 324 - 24/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 23/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 23/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que els pressupostos de la Generalitat continuen la tramitació i, pel que fa als pressupostos espanyols, ERC ha donat el seu sí a canvi que les plataformes audiovisuals incloguin en el seu catàleg de pel·lícules la versió en català si està disponible. Un mínim del 6% dels films hauran de ser produccions en català, euskera o gallec. I abordem que el govern ha aprovat estendre l'ús del certificat o passaport Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències.
  Entrevistem Eulàlia Reguant, diputada de la CUP; Josep Maria Buquets, exdirector general del Liceu, i Joan Vigó, escriptor i autor de "Vides potser".

  Avui, al "Més 324", informem que els pressupostos de la Generalitat continuen la tramitació i, pel que fa als pressupostos espanyols, ERC ha donat el seu sí a canvi que les plataformes audiovisuals incloguin en el seu catàleg de pel·lícules la versió en català si està disponible. Un mínim del 6% dels films hauran de ser produccions en català, euskera o gallec. I abordem que el govern ha aprovat estendre l'ús del certificat o passaport Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències. Entrevistem Eulàlia Reguant, diputada de la CUP; Josep Maria Buquets, exdirector general del Liceu, i Joan Vigó, escriptor i autor de "Vides potser".

 • Més 324 - 22/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 22/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'acord que Pere Aragonès ha tancat amb els comuns, que permetrà tramitar els pressupostos de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona. L'acord inclou un impost als productes ultraprocessats i càmeres a les escopetes de foam dels Mossos. Abordem que el judici contra Pau Juvillà, membre de la mesa del Parlament, per no retirar llaços grocs de l'edifici de la Paeria quan era regidor, ha quedat vist per a sentència. I analitzem que Catalunya torna a superar el mig miler d'ingressats per Covid. Ha tornat a pujar el nombre d'hospitalitzats, tant a planta com a les UCI, i empitjora també el risc de rebrot de la malaltia.
  Entrevistem Iñaki Rubio, autor de "Morts, qui us ha mort?", una crònica de dos crims i de l'últim condemnat a mort d'Andorra; i Miquel Adam ens presenta la seva darrera novel·la, "L'amo".

  Avui, al "Més 324", informem de l'acord que Pere Aragonès ha tancat amb els comuns, que permetrà tramitar els pressupostos de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona. L'acord inclou un impost als productes ultraprocessats i càmeres a les escopetes de foam dels Mossos. Abordem que el judici contra Pau Juvillà, membre de la mesa del Parlament, per no retirar llaços grocs de l'edifici de la Paeria quan era regidor, ha quedat vist per a sentència. I analitzem que Catalunya torna a superar el mig miler d'ingressats per Covid. Ha tornat a pujar el nombre d'hospitalitzats, tant a planta com a les UCI, i empitjora també el risc de rebrot de la malaltia. Entrevistem Iñaki Rubio, autor de "Morts, qui us ha mort?", una crònica de dos crims i de l'últim condemnat a mort d'Andorra; i Miquel Adam ens presenta la seva darrera novel·la, "L'amo".

Anar al contingut