• Més 324 - 03/12/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 02/12/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 02/12/2021

  Avui, al "Més 324", informem que ERC i el PSOE continuen negociant sobre l'última qüestió que els enfronta: la llei de l'audiovisual. Els republicans confien arribar a un acord perquè totes les plataformes digitals tinguin una quota de català. Analitzem que la intel·ligència europea nega haver fet cap informe que vinculi el procés d'independència de Catalunya amb Rússia, desmentint un article del New York Times sobre suposats contactes de l'entorn de Puigdemont amb agents russos. I abordem que la Fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a l'expresident del Parlament Roger Torrent i per a dos membres independentistes més de la seva antiga mesa i sol·licita que se'ls obri judici oral per suposada desobediència al Constitucional, per haver permès debats sobre la monarquia i l'autodeterminació a la cambra.
  Entrevistem Vicens Lozano, periodista; Josep Bordes (Pepet i Marieta), músic; i Kawai Strong Washburn, escriptor i activista climàtic.

  Avui, al "Més 324", informem que ERC i el PSOE continuen negociant sobre l'última qüestió que els enfronta: la llei de l'audiovisual. Els republicans confien arribar a un acord perquè totes les plataformes digitals tinguin una quota de català. Analitzem que la intel·ligència europea nega haver fet cap informe que vinculi el procés d'independència de Catalunya amb Rússia, desmentint un article del New York Times sobre suposats contactes de l'entorn de Puigdemont amb agents russos. I abordem que la Fiscalia demana 20 mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per a l'expresident del Parlament Roger Torrent i per a dos membres independentistes més de la seva antiga mesa i sol·licita que se'ls obri judici oral per suposada desobediència al Constitucional, per haver permès debats sobre la monarquia i l'autodeterminació a la cambra. Entrevistem Vicens Lozano, periodista; Josep Bordes (Pepet i Marieta), músic; i Kawai Strong Washburn, escriptor i activista climàtic.

 • Més 324 - 01/12/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 01/12/2021

  Avui, al "Més 324", informem que la llei audiovisual va camí de convertir-se en peça clau de la legislatura espanyola. Avui, els comuns s'han ofert com a agent de desbloqueig entre PSOE i Esquerra per reconduir la posició del català en les plataformes d'entreteniment. Recordem la figura de l'arquitecte Oriol Bohigas, l'home que va idear la ciutat olímpica, obrint-la al mar i dignificant-ne els barris i l'espai públic. I analitzem que el president Carles Puigdemont ha tornat a demanar la recusació del magistrat Pablo Llarena perquè fa 15 dies va acceptar un premi de la Fundació Villacisneros, una institució que defensa la unitat d'Espanya i que ha exigit públicament l'empresonament de l'expresident.

  Entrevistem Josep Antoni Acebillo, arquitecte; Cristian Cañestro, investigador principal de Genètica i membre de lnstitut de Recerca per la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona; Jordi García Fernández: catedràtic de Genètica i vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona, i Marina Rossell, cantant.

  Avui, al "Més 324", informem que la llei audiovisual va camí de convertir-se en peça clau de la legislatura espanyola. Avui, els comuns s'han ofert com a agent de desbloqueig entre PSOE i Esquerra per reconduir la posició del català en les plataformes d'entreteniment. Recordem la figura de l'arquitecte Oriol Bohigas, l'home que va idear la ciutat olímpica, obrint-la al mar i dignificant-ne els barris i l'espai públic. I analitzem que el president Carles Puigdemont ha tornat a demanar la recusació del magistrat Pablo Llarena perquè fa 15 dies va acceptar un premi de la Fundació Villacisneros, una institució que defensa la unitat d'Espanya i que ha exigit públicament l'empresonament de l'expresident. Entrevistem Josep Antoni Acebillo, arquitecte; Cristian Cañestro, investigador principal de Genètica i membre de lnstitut de Recerca per la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona; Jordi García Fernández: catedràtic de Genètica i vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona, i Marina Rossell, cantant.

 • Més 324 - 30/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 30/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'evolució de la nova variant Ómicron de la covid-19. Analitzem l'aprovació Del projecte de llei audiovisual estatal en la que ERC i Moncloa havien pactat "l'obligatorietat d'incloure una quota per a llengües cooficials del 6% del contingut ofert en les plataformes audiovisuals" i que aquest percentatge només serà vinculant a les plataformes "amb seu a Espanya", segons fonts del govern espanyol. I abordem l'acte organitzat pel fòrum d'opinió Tribuna Barcelona en el que Ximo Puig s'ha mostrat confiat que el govern participarà en la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal per negociar el nou model de finançament, caducat des del 2014.

  Entrevistem Àlex Arenas, Quim Bosch i Arnau Barios.

  Avui, al "Més 324", informem de l'evolució de la nova variant Ómicron de la covid-19. Analitzem l'aprovació Del projecte de llei audiovisual estatal en la que ERC i Moncloa havien pactat "l'obligatorietat d'incloure una quota per a llengües cooficials del 6% del contingut ofert en les plataformes audiovisuals" i que aquest percentatge només serà vinculant a les plataformes "amb seu a Espanya", segons fonts del govern espanyol. I abordem l'acte organitzat pel fòrum d'opinió Tribuna Barcelona en el que Ximo Puig s'ha mostrat confiat que el govern participarà en la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal per negociar el nou model de finançament, caducat des del 2014. Entrevistem Àlex Arenas, Quim Bosch i Arnau Barios.

 • Més 324 - 29/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 26/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 26/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat retornar cautelarment la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ha indicat que no se'ls ha de detenir i ha recordat al jutge Llarena que les seves euroordres no es poden executar perquè estan suspeses. Abordem la decisió del
  Govern d'aturar la posada en marxa del certificat covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran per problemes tècnics. I analitzem l'anunci de Moncloa de transferir a la Generalitat els 270 milions del dèficit tarifari de Rodalies i abonar l'any que ve 200 més per cobrir una part del deute històric en infraestructures.
  Entrevistem Gonzalo Boye, advocat; Roger Medina, economista; Laia Serra, advocada experta en Drets Humans; i Salvador Balcells, escriptor.

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat retornar cautelarment la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, ha indicat que no se'ls ha de detenir i ha recordat al jutge Llarena que les seves euroordres no es poden executar perquè estan suspeses. Abordem la decisió del Govern d'aturar la posada en marxa del certificat covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran per problemes tècnics. I analitzem l'anunci de Moncloa de transferir a la Generalitat els 270 milions del dèficit tarifari de Rodalies i abonar l'any que ve 200 més per cobrir una part del deute històric en infraestructures. Entrevistem Gonzalo Boye, advocat; Roger Medina, economista; Laia Serra, advocada experta en Drets Humans; i Salvador Balcells, escriptor.

 • Més 324 - 25/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 25/11/2021

  Avui, al "Més 324", abordem la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones recordant que, en el que portem d'any, 11 dones han estat assassinades a Catalunya per crims masclistes i també ha estat assassinat un nen, víctima de la violència vicària. Informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos o residències a partir d'aquesta nit. I comentem l'aprovació al Congrés del projecte de pressupostos per a l'any que ve amb el suport d'ERC, Bildu, el PDeCAT, Més País, Compromís i els tres diputats del Partit Regionalista de Cantàbria, Nova Canàries i Terol Existeix.
  Entrevistem Jonathan Frazen, escriptor; Marta Segarra, catedràtica d'Estudis de Gènere de la UB; i Antoni Gelonch, advocat, mecenes i autor de l'assaig "Mirar el Renaixement. Temps de canvis, noves esperances".

  Avui, al "Més 324", abordem la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones recordant que, en el que portem d'any, 11 dones han estat assassinades a Catalunya per crims masclistes i també ha estat assassinat un nen, víctima de la violència vicària. Informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos o residències a partir d'aquesta nit. I comentem l'aprovació al Congrés del projecte de pressupostos per a l'any que ve amb el suport d'ERC, Bildu, el PDeCAT, Més País, Compromís i els tres diputats del Partit Regionalista de Cantàbria, Nova Canàries i Terol Existeix. Entrevistem Jonathan Frazen, escriptor; Marta Segarra, catedràtica d'Estudis de Gènere de la UB; i Antoni Gelonch, advocat, mecenes i autor de l'assaig "Mirar el Renaixement. Temps de canvis, noves esperances".

 • Més 324 - 24/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 23/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 23/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que els pressupostos de la Generalitat continuen la tramitació i, pel que fa als pressupostos espanyols, ERC ha donat el seu sí a canvi que les plataformes audiovisuals incloguin en el seu catàleg de pel·lícules la versió en català si està disponible. Un mínim del 6% dels films hauran de ser produccions en català, euskera o gallec. I abordem que el govern ha aprovat estendre l'ús del certificat o passaport Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències.
  Entrevistem Eulàlia Reguant, diputada de la CUP; Josep Maria Buquets, exdirector general del Liceu, i Joan Vigó, escriptor i autor de "Vides potser".

  Avui, al "Més 324", informem que els pressupostos de la Generalitat continuen la tramitació i, pel que fa als pressupostos espanyols, ERC ha donat el seu sí a canvi que les plataformes audiovisuals incloguin en el seu catàleg de pel·lícules la versió en català si està disponible. Un mínim del 6% dels films hauran de ser produccions en català, euskera o gallec. I abordem que el govern ha aprovat estendre l'ús del certificat o passaport Covid a bars, restaurants, gimnasos i residències. Entrevistem Eulàlia Reguant, diputada de la CUP; Josep Maria Buquets, exdirector general del Liceu, i Joan Vigó, escriptor i autor de "Vides potser".

 • Més 324 - 22/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 22/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'acord que Pere Aragonès ha tancat amb els comuns, que permetrà tramitar els pressupostos de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona. L'acord inclou un impost als productes ultraprocessats i càmeres a les escopetes de foam dels Mossos. Abordem que el judici contra Pau Juvillà, membre de la mesa del Parlament, per no retirar llaços grocs de l'edifici de la Paeria quan era regidor, ha quedat vist per a sentència. I analitzem que Catalunya torna a superar el mig miler d'ingressats per Covid. Ha tornat a pujar el nombre d'hospitalitzats, tant a planta com a les UCI, i empitjora també el risc de rebrot de la malaltia.
  Entrevistem Iñaki Rubio, autor de "Morts, qui us ha mort?", una crònica de dos crims i de l'últim condemnat a mort d'Andorra; i Miquel Adam ens presenta la seva darrera novel·la, "L'amo".

  Avui, al "Més 324", informem de l'acord que Pere Aragonès ha tancat amb els comuns, que permetrà tramitar els pressupostos de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona. L'acord inclou un impost als productes ultraprocessats i càmeres a les escopetes de foam dels Mossos. Abordem que el judici contra Pau Juvillà, membre de la mesa del Parlament, per no retirar llaços grocs de l'edifici de la Paeria quan era regidor, ha quedat vist per a sentència. I analitzem que Catalunya torna a superar el mig miler d'ingressats per Covid. Ha tornat a pujar el nombre d'hospitalitzats, tant a planta com a les UCI, i empitjora també el risc de rebrot de la malaltia. Entrevistem Iñaki Rubio, autor de "Morts, qui us ha mort?", una crònica de dos crims i de l'últim condemnat a mort d'Andorra; i Miquel Adam ens presenta la seva darrera novel·la, "L'amo".

 • Més 324 - 19/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 19/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de la negociació dels pressupostos de la Generalitat, en què el govern ha cedit davant les peticions de la CUP, augmentant la inversió en habitatge dels 750 milions previstos als 1.000 milions, i dels quals els comuns s'han desmarcat registrant una esmena a la totalitat. Abordem que l'augment de contagis per Covid i el temor que Salut estengui el passaport Covid a més activitats a banda de l'oci nocturn ha reactivat una mica la vacunació. I analitzem que han estat absolts els 3 acusats de cas de Lledoners, a qui la Fiscalia i la Generalitat van mantenir l'acusació al final del judici que es va fer a Manresa. Els altres 6 acusats ja van ser absolts.
  Entrevistem Ona Curto, presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell de la República; Pau Llop, comissari de l'exposició "Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60", i Kent Follett, escriptor.

  Avui, al "Més 324", informem de la negociació dels pressupostos de la Generalitat, en què el govern ha cedit davant les peticions de la CUP, augmentant la inversió en habitatge dels 750 milions previstos als 1.000 milions, i dels quals els comuns s'han desmarcat registrant una esmena a la totalitat. Abordem que l'augment de contagis per Covid i el temor que Salut estengui el passaport Covid a més activitats a banda de l'oci nocturn ha reactivat una mica la vacunació. I analitzem que han estat absolts els 3 acusats de cas de Lledoners, a qui la Fiscalia i la Generalitat van mantenir l'acusació al final del judici que es va fer a Manresa. Els altres 6 acusats ja van ser absolts. Entrevistem Ona Curto, presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell de la República; Pau Llop, comissari de l'exposició "Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60", i Kent Follett, escriptor.

 • Més 324 - 18/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 18/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no investigarà el president Pere Aragonès ni els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà pels avals amb diners públics a través de l'Institut Català de Finances a les fiances dels encausats pel Tribunal de Comptes. Els magistrats, coincidint amb el criteri de la Fiscalia, han decidit rebutjar la querella presentada per VOX pels suposats delictes de prevaricació i malversació. Abordem que el Govern i els comuns negocien un acord per als pressupostos de la Generalitat. Els comuns demanen retirar els 120 milions d'euros al complex Barcelona World i asseguren que continuaran negociant malgrat que la prioritat del govern sigui aprovar els pressupostos amb la CUP. I analitzem el jurament del càrrec dels quatre nous magistrats del Tribunal Constitucional després de ser elegits a través d'una polèmica votació al Congrés, en la qual alguns diputats del PSOE i de Podem van trencar la disciplina de vot i no van donar suport els candidats proposats pel Partit Popular.
  Entrevistem Bonaventura Clotet, director del IrsiCaixa; Yayo Herrero, investigadora i activista ecofeminista, i Núria Bendicho, escriptora.

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no investigarà el president Pere Aragonès ni els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà pels avals amb diners públics a través de l'Institut Català de Finances a les fiances dels encausats pel Tribunal de Comptes. Els magistrats, coincidint amb el criteri de la Fiscalia, han decidit rebutjar la querella presentada per VOX pels suposats delictes de prevaricació i malversació. Abordem que el Govern i els comuns negocien un acord per als pressupostos de la Generalitat. Els comuns demanen retirar els 120 milions d'euros al complex Barcelona World i asseguren que continuaran negociant malgrat que la prioritat del govern sigui aprovar els pressupostos amb la CUP. I analitzem el jurament del càrrec dels quatre nous magistrats del Tribunal Constitucional després de ser elegits a través d'una polèmica votació al Congrés, en la qual alguns diputats del PSOE i de Podem van trencar la disciplina de vot i no van donar suport els candidats proposats pel Partit Popular. Entrevistem Bonaventura Clotet, director del IrsiCaixa; Yayo Herrero, investigadora i activista ecofeminista, i Núria Bendicho, escriptora.

 • Més 324 - 17/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 16/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 16/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que la CUP ha decidit presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos de la Generalitat però avenint-se a seguir negociant. El 63% dels militants que han votat no accepten els números, però el govern considera que hi ha temps per negociar i arribar a un acord. Analitzem que continuen empitjorant els indicadors de la Covid i avui ja hi ha gairebé cent persones ingressades a les UCIs, i que el govern no descarta estendre l'ús del passaport Covid als restaurants, tot i que indica que la mesura no és imminent. I abordem l'ordre de presó per als ultres que van assaltar el 2013 la delegació de la Generalitat a Madrid.
  Entrevistem Joan Amorós, president de FERMED; i Dani Nel·lo ens presenta la seva darrera novel·la, "És trist morir sense hereus".

  Avui, al "Més 324", informem que la CUP ha decidit presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos de la Generalitat però avenint-se a seguir negociant. El 63% dels militants que han votat no accepten els números, però el govern considera que hi ha temps per negociar i arribar a un acord. Analitzem que continuen empitjorant els indicadors de la Covid i avui ja hi ha gairebé cent persones ingressades a les UCIs, i que el govern no descarta estendre l'ús del passaport Covid als restaurants, tot i que indica que la mesura no és imminent. I abordem l'ordre de presó per als ultres que van assaltar el 2013 la delegació de la Generalitat a Madrid. Entrevistem Joan Amorós, president de FERMED; i Dani Nel·lo ens presenta la seva darrera novel·la, "És trist morir sense hereus".

 • Més 324 - 15/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 15/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que les bases de la CUP han votat durant tota la jornada el seu posicionament sobre els pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve, per decidir si presenten una esmena a la totalitat als comptes i si la negociació es dona per acabada. Abordem la presentació d'un manifest per demanar una confluència política de l'espai que s'autoanomena constitucionalista, que reclama que en les pròximes eleccions hi hagi un únic projecte que pugui guanyar l'independentisme. I analitzem el que el govern espanyol s'ha plantejat avui, 15 de novembre, que era la data límit per arribar a un acord sobre un dels punts de la reforma de les pensions: el mecanisme d'equitat entre generacions, l'instrument per garantir la jubilació de la generació del baby-boom.
  Entrevistem Pedro Vallín, periodista; Toni Strubell, escriptor; i Pau Vila, membre de l'Associació Catalunya Sense Límits i l'Institut Ostrom.

  Avui, al "Més 324", informem que les bases de la CUP han votat durant tota la jornada el seu posicionament sobre els pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve, per decidir si presenten una esmena a la totalitat als comptes i si la negociació es dona per acabada. Abordem la presentació d'un manifest per demanar una confluència política de l'espai que s'autoanomena constitucionalista, que reclama que en les pròximes eleccions hi hagi un únic projecte que pugui guanyar l'independentisme. I analitzem el que el govern espanyol s'ha plantejat avui, 15 de novembre, que era la data límit per arribar a un acord sobre un dels punts de la reforma de les pensions: el mecanisme d'equitat entre generacions, l'instrument per garantir la jubilació de la generació del baby-boom. Entrevistem Pedro Vallín, periodista; Toni Strubell, escriptor; i Pau Vila, membre de l'Associació Catalunya Sense Límits i l'Institut Ostrom.

Anar al contingut