• Més 324 - 16/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 16/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'acte de celebració dels 60 anys d'Òmnium Cultural que s'ha fet aquest matí a Elna, presidit per Jordi Cuixart i que ha propiciat una trobada per primer cop dels presos polítics i exiliats damunt d'un escenari. Abordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a 161 municipis per reduir contagis de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19 i ha avalat la seva aplicació fins al 23 de juliol. I analitzem que l'empresa Microsoft ha revelat que un centenar de persones de diversos països han estat espiades a través d'un programari pirata de l'empresa israeliana Candiru, entre elles ciutadans de Catalunya.
  Entrevistem Enric Álvarez, investigador del Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC; Miquel Cabal i Guarro, traductor de "Crim i càstig", de Fiodor Dostoievski; Fúlvia Nicolàs, periodista i autora de "Zug Unrughe".

  Avui, al "Més 324", informem de l'acte de celebració dels 60 anys d'Òmnium Cultural que s'ha fet aquest matí a Elna, presidit per Jordi Cuixart i que ha propiciat una trobada per primer cop dels presos polítics i exiliats damunt d'un escenari. Abordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha autoritzat el toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a 161 municipis per reduir contagis de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19 i ha avalat la seva aplicació fins al 23 de juliol. I analitzem que l'empresa Microsoft ha revelat que un centenar de persones de diversos països han estat espiades a través d'un programari pirata de l'empresa israeliana Candiru, entre elles ciutadans de Catalunya. Entrevistem Enric Álvarez, investigador del Grup de Recerca en Biologia Computacional de la UPC; Miquel Cabal i Guarro, traductor de "Crim i càstig", de Fiodor Dostoievski; Fúlvia Nicolàs, periodista i autora de "Zug Unrughe".

 • Més 324 - 15/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 15/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem de les darreres dades de la Covid-19 i les mesures per aturar la cinquena onada de la pandèmia. Abordem que l'Audiència de Barcelona ha arxivat una causa per desviament de fons de l'Associació Catalana de Municipis. En una dura interlocutòria, la sala censura diverses vulneracions de drets per part de la Fiscalia, per actuar a l'esquena dels sospitosos, i del jutge afirma que va renunciar a controlar la investigació i va deixar-la en mans de la Policia Nacional.
  Entrevistem Jordi Cuixart, president d'Òmnium; i l'escriptor Josep Gironés ens presenta la novel·la històrica "La doble mort d'un anarquista".

  Avui, al "Més 324", informem de les darreres dades de la Covid-19 i les mesures per aturar la cinquena onada de la pandèmia. Abordem que l'Audiència de Barcelona ha arxivat una causa per desviament de fons de l'Associació Catalana de Municipis. En una dura interlocutòria, la sala censura diverses vulneracions de drets per part de la Fiscalia, per actuar a l'esquena dels sospitosos, i del jutge afirma que va renunciar a controlar la investigació i va deixar-la en mans de la Policia Nacional. Entrevistem Jordi Cuixart, president d'Òmnium; i l'escriptor Josep Gironés ens presenta la novel·la històrica "La doble mort d'un anarquista".

 • Més 324 - 14/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 14/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem de les noves mesures del govern per aturar la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. I valorem la decisió del TC de declarar inconstitucional el confinament general de la població del primer estat d'alarma decretat per Pedro Sánchez. D'aquesta manera, els magistrats han acceptat parcialment el recurs presentat per l'extrema dreta de Vox i han argumentat que l'executiu central va suspendre drets fonamentals amb un instrument legal que tan sols permetia limitar-los.
  Entrevistem Mar Aguilera, professora de Dret Constitucional de la UB; Tània Alaix i Jesús Alturo, autors de l'assaig "El canonge Adaganell de Vic (CA. 860-925). Llavor de noves semences"; Jordi Campoy , músic i escriptor, i analitzem l'Economia de la Pandèmia amb Iolanda Fresnillo i Roger Medina

  Avui, al "Més 324", informem de les noves mesures del govern per aturar la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. I valorem la decisió del TC de declarar inconstitucional el confinament general de la població del primer estat d'alarma decretat per Pedro Sánchez. D'aquesta manera, els magistrats han acceptat parcialment el recurs presentat per l'extrema dreta de Vox i han argumentat que l'executiu central va suspendre drets fonamentals amb un instrument legal que tan sols permetia limitar-los. Entrevistem Mar Aguilera, professora de Dret Constitucional de la UB; Tània Alaix i Jesús Alturo, autors de l'assaig "El canonge Adaganell de Vic (CA. 860-925). Llavor de noves semences"; Jordi Campoy , músic i escriptor, i analitzem l'Economia de la Pandèmia amb Iolanda Fresnillo i Roger Medina

 • Més 324 - 13/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 13/07/2021

  Avui, a "Més 324", informem de les dades i la situació de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. Analitzem la decisió de la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem de desestimar la petició formulada tant per tres dirigents de Ciutadans com per Vox de suspendre cautelarment els reials decrets d'indult de les penes de presó als nou condemnats del procés que complien presó. I abordem que el cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, considera que els fons per a les fiances per ajudar els exalts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes s'emmarca dins de la legalitat.
  Entrevistem Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i Jaume C. Pons Alorda, escriptor, poeta i traductor.

  Avui, a "Més 324", informem de les dades i la situació de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. Analitzem la decisió de la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem de desestimar la petició formulada tant per tres dirigents de Ciutadans com per Vox de suspendre cautelarment els reials decrets d'indult de les penes de presó als nou condemnats del procés que complien presó. I abordem que el cap de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, considera que els fons per a les fiances per ajudar els exalts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes s'emmarca dins de la legalitat. Entrevistem Lourdes Ciuró, consellera de Justícia, Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i Jaume C. Pons Alorda, escriptor, poeta i traductor.

 • Més 324 - 12/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 12/07/2021

  Avui, a "Més 324", informem de les mesures adoptades pel govern per aturar la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. Analitzem el canvi de gabinet que ha fet Pedro Sánchez aquest cap de setmana. I abordem el fet que ERC i Junts s'han emplaçat a fer front comú als pressupostos de l'Estat.
  Entrevistem Pol Andinach, periodista, Roger Ruppmann, dissenyador, i Jaume Padrós, director del col·legi de metges.

  Avui, a "Més 324", informem de les mesures adoptades pel govern per aturar la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. Analitzem el canvi de gabinet que ha fet Pedro Sánchez aquest cap de setmana. I abordem el fet que ERC i Junts s'han emplaçat a fer front comú als pressupostos de l'Estat. Entrevistem Pol Andinach, periodista, Roger Ruppmann, dissenyador, i Jaume Padrós, director del col·legi de metges.

 • Més 324 - 09/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 09/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem que la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19 no ha tocat sostre, es preveu que els contagis arribin aviat als 40.000 setmanals i Salut manté l'aposta per la vacunació i la responsabilitat individual, mentre que algunes veus consideren que caldrien mesures més dràstiques. Abordem les declaracions de l'exconseller Raül Romeva en què ha afirmat que la taula de diàleg entre governs és urgent i prioritària l'endemà que el Parlament rebutgés la creació d'una altra taula de diàleg, en aquest cas entre els partits catalans. I comentem que el PSC, Ciutadans i el PP han demanat al Consell de Garanties Estatutàries que es pronunciï sobre si el fons creat pel govern per ajudar els 34 encausats pel Tribunal de Comptes s'ajusta a l'Estatut i a la Constitució.
  Entrevistem Ramon Tremosa, diputat de Junts; Roger Tugas i Mònica Hernández, periodistes i autors de l'assaig "Ferides d'exili", i Sílvia Sagalà, directora de la Casa Navàs de Reus.

  Avui, al "Més 324", informem que la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19 no ha tocat sostre, es preveu que els contagis arribin aviat als 40.000 setmanals i Salut manté l'aposta per la vacunació i la responsabilitat individual, mentre que algunes veus consideren que caldrien mesures més dràstiques. Abordem les declaracions de l'exconseller Raül Romeva en què ha afirmat que la taula de diàleg entre governs és urgent i prioritària l'endemà que el Parlament rebutgés la creació d'una altra taula de diàleg, en aquest cas entre els partits catalans. I comentem que el PSC, Ciutadans i el PP han demanat al Consell de Garanties Estatutàries que es pronunciï sobre si el fons creat pel govern per ajudar els 34 encausats pel Tribunal de Comptes s'ajusta a l'Estatut i a la Constitució. Entrevistem Ramon Tremosa, diputat de Junts; Roger Tugas i Mònica Hernández, periodistes i autors de l'assaig "Ferides d'exili", i Sílvia Sagalà, directora de la Casa Navàs de Reus.

 • Més 324 - 08/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 08/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem del ple del Parlament en el qual el PSC ha presentat una moció per reclamar al president, Pere Aragonès, la constitució d'un "espai de diàleg" per parlar dels temes de país i que ha estat rebutjada amb 84 vots en contra, d'ERC, Junts, la CUP, Vox i el PP; 41 a favor, del PSC i els comuns; i 7 abstencions, de Ciutadans. Abordem que el Departament de Salut ha avisat que l'atenció primària està "fregant el col·lapse", amb un increment de contagis que s'ha disparat als més de 8.000 en les darreres 24 hores. I comentem l'ensurt d'aquest matí, a la roda de premsa de Pedro Sánchez a Lituània amb el president d'aquell país, a causa d'un avís d'amenaça real perquè dos avions russos no identificats sobrevolaven el mar Bàltic. I valorem el judici contra els dos mossos d'esquadra que acompanyaven Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya, que avui ha quedat vist per a sentència.
  Entrevistem Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament; Jordi Ludevid, arquitecte i urbanista; i Max Besora, escriptor.

  Avui, al "Més 324", informem del ple del Parlament en el qual el PSC ha presentat una moció per reclamar al president, Pere Aragonès, la constitució d'un "espai de diàleg" per parlar dels temes de país i que ha estat rebutjada amb 84 vots en contra, d'ERC, Junts, la CUP, Vox i el PP; 41 a favor, del PSC i els comuns; i 7 abstencions, de Ciutadans. Abordem que el Departament de Salut ha avisat que l'atenció primària està "fregant el col·lapse", amb un increment de contagis que s'ha disparat als més de 8.000 en les darreres 24 hores. I comentem l'ensurt d'aquest matí, a la roda de premsa de Pedro Sánchez a Lituània amb el president d'aquell país, a causa d'un avís d'amenaça real perquè dos avions russos no identificats sobrevolaven el mar Bàltic. I valorem el judici contra els dos mossos d'esquadra que acompanyaven Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya, que avui ha quedat vist per a sentència. Entrevistem Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament; Jordi Ludevid, arquitecte i urbanista; i Max Besora, escriptor.

 • Més 324 - 07/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 07/07/2021

  Avui, al "Més 324", abordem la trobada d'Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Meritxell Serret i Raül Romeva amb Carles Puigdemont, Toni Comín i Valtònyc a la Casa de la República de Waterloo. Informem de la crida del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament, on ha demanat a partits, entitats, agents econòmics i socials i a la societat en general sumar-se a un acord nacional per l'amnistia i el referèndum. I analitzem les dades més recents de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19.
  Entrevistem Joan Ridao, director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, i Pere Maruny, escriptor.

  Avui, al "Més 324", abordem la trobada d'Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Meritxell Serret i Raül Romeva amb Carles Puigdemont, Toni Comín i Valtònyc a la Casa de la República de Waterloo. Informem de la crida del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Parlament, on ha demanat a partits, entitats, agents econòmics i socials i a la societat en general sumar-se a un acord nacional per l'amnistia i el referèndum. I analitzem les dades més recents de la cinquena onada de la pandèmia de la Covid-19. Entrevistem Joan Ridao, director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, i Pere Maruny, escriptor.

 • Més 324 - 06/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 06/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem que, a partir d'aquest cap de setmana, es torna a prohibir l'oci nocturn que es faci dins de locals tancats, de moment durant 15 dies, a causa de la rapidesa amb què es propaga la variant delta de la Covid-19 i l'augment de les interaccions socials. Abordem que la decisió del govern de crear una borsa de recursos financers nova per fer front a les fiances exigides pel Tribunal de Comptes: el Fons Complementari de Riscos, acollint-se al principi d'indemnitat que contempla l'estatut bàsic de la funció pública i que obliga l'administració a donar suport i tutela jurídica als seus funcionaris. I analitzem la visita al Parlament Europeu d'Estrasburg d'Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa.

  Entrevistem Rubèn Wagensberg, diputat d'ERC; Tiago Santos, economista i expert en formació de perfils digitals, i Lluís Maria Todó, filòleg, escriptori traductor.

  Avui, al "Més 324", informem que, a partir d'aquest cap de setmana, es torna a prohibir l'oci nocturn que es faci dins de locals tancats, de moment durant 15 dies, a causa de la rapidesa amb què es propaga la variant delta de la Covid-19 i l'augment de les interaccions socials. Abordem que la decisió del govern de crear una borsa de recursos financers nova per fer front a les fiances exigides pel Tribunal de Comptes: el Fons Complementari de Riscos, acollint-se al principi d'indemnitat que contempla l'estatut bàsic de la funció pública i que obliga l'administració a donar suport i tutela jurídica als seus funcionaris. I analitzem la visita al Parlament Europeu d'Estrasburg d'Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa. Entrevistem Rubèn Wagensberg, diputat d'ERC; Tiago Santos, economista i expert en formació de perfils digitals, i Lluís Maria Todó, filòleg, escriptori traductor.

 • Més 324 - 05/07/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 05/07/2021

  Avui, al "Més 324", informem que Salut estaria preparant noves restriccions davant l'augment de tots els indicadors de la pandèmia, sobretot a causa dels molts contagis que hi ha entre els joves, la població no vacunada encara. El risc de rebrot s'ha disparat i ha pujat prop de 300 punts de cop. Analitzem que l'Audiència de Madrid ha avalat el cartell de Vox contra els menors no acompanyats que va provocar la polèmica en les últimes eleccions madrilenyes. És la segona vegada que la justícia dona la raó a Vox davant de les denúncies i recursos de la Fiscalia i el PSOE.

  Avui, al "Més 324", informem que Salut estaria preparant noves restriccions davant l'augment de tots els indicadors de la pandèmia, sobretot a causa dels molts contagis que hi ha entre els joves, la població no vacunada encara. El risc de rebrot s'ha disparat i ha pujat prop de 300 punts de cop. Analitzem que l'Audiència de Madrid ha avalat el cartell de Vox contra els menors no acompanyats que va provocar la polèmica en les últimes eleccions madrilenyes. És la segona vegada que la justícia dona la raó a Vox davant de les denúncies i recursos de la Fiscalia i el PSOE.

 • Més 324 - 02/07/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 01/07/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 30/06/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 29/06/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 28/06/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 28/06/2021

  Edició del "Més 324" del 28/6/2021.

  Edició del "Més 324" del 28/6/2021.

Anar al contingut