"Menú degustació" és un docushow gastronòmic presentat per Llucià Ferrer i Jordi Jacas. Cada setmana visiten un municipi de Catalunya on cuinen en espais insòlits i sorprenents. A cada capítol també els acompanya i ajuda un convidat famós.
 
Aquest programa de 30 minuts fa un acostament a l'univers gastronòmic lúdic, divulgatiu, intens i entretingut alhora. Hi conflueixen diferents registres televisius: reptes, coaching, trucs, competicions, entrevistes, tocs d'humor...
 
En Jordi Jacas, jove cuiner empordanès amb empenta i experiència contrastada, s'estrena a la televisió pública catalana després de diferents experiències tant en canals especialitzats com en televisions comarcals. El xef del Molí de l'Escala és un ferm defensor de la cuina de proximitat, de prioritzar el valor del producte de la terra i els processos tradicionals, tot afegint-hi un toc d'innovació. En aquesta clau, en Jordi mostrarà receptes d'alta cuina assequibles per a tothom, tant a nivell tècnic com econòmic.

Cada setmana, un personatge famós és convidat a cuinar amb en Jordi i haurà de superar un repte juntament amb en Llucià. Els 13 convidats són: Mònica Naranjo, Xavi Pascual, Júlia Otero, Pol Espargaró, Jordi Basté, Ona Carbonell, Núria Gago, Joel Joan, Mariona Ribas, Justo Molinero, Tomàs Molina, Xavier Sala i Martín i Albert Om.

Al final de cada capítol es posa a prova la imbatibilitat de la cuina de les nostres àvies: el patrimoni culinari del país. En un renovat duel gastronòmic, les àvies de Catalunya es retran amb diferents especialistes de la cuina amateur del país: peixaters, bloggers, consogres, boletaires, estudiants de cuina... Tots ells competiran en la seva pròpia versió del mateix plat popular català. Per la seva banda, en Jordi, farà la seva particular aproximació 3.0 de la recepta en qüestió.
 
"Menú degustació" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Batabat.
Anar al contingut