La nova sèrie de TV3 s'ha presentat als Cinemes Verdi

Són "Les de l'hoquei" i han vingut per fer-se sentir

La nova sèrie dels dilluns, "Les de l'hoquei", està protagonitzada per set joves jugadores d'hoquei i la seva nova entrenadora. L'esport n'és protagonista, però també l'excusa per trencar arquetips i reivindicar una mirada femenina de la vida

És habitual, a les preestrenes de pel·lícules i sèries, que hi hagi una gran ovació final. A la presentació de "Les de l'hoquei", que s'ha fet aquest dijous als cinemes Verdi, però, els aplaudiments no s'han fet esperar ni mig minut. L'aparició en pantalla de cadascuna de les joves protagonistes ha estat celebrada amb crits i aplaudiments per part d'un públic entusiasta.

L'expectació que està generant "Les de l'hoquei", i que ens ha fet replantejar-nos fins i tot com pronunciem el nom d'aquest esport, segurament s'explica perquè és una sèrie inaudita en molts sentits. Inaudit és, per començar, el fet que les seves creadores siguin sis dones. Quatre d'elles, a més, estudiants de Comunicació Audiovisual de la UPF que van tenir la idea primigènia de la sèrie al bar de la facultat.

Ona Anglada i Natàlia Boadas són dues d'aquestes estudiants que s'han vist sorprenentment abocades a escriure guions per a una sèrie de "prime time" quan pràcticament ni havien deixat la facultat. A la presentació de la sèrie han remarcat que "Les de l'hoquei" arriben per reivindicar el paper de les dones i recordar que, juntes, són més fortes.

"Les de l'hoquei", produïda per Brutal Media, és una sèrie creada per noies, i protagonitzada també per noies. Les actrius que els donen vida destaquen que "Les de l'hoquei" parla de temes que habitualment es banalitzen o s'invisibilitzen.

A la presentació als mitjans, Kiko Ruiz Claverol i Patrícia Font, directors de la sèrie, ens han deixat una dada que ens indica fins a quin punt la podem considerar una sèrie diferent: el 90% dels diàlegs són femenins. Destaquen, a més, que és "molt gamberra, en el bon sentit de la paraula".

Marta Grau era la tutora de les quatre estudiants que van tenir la idea original de la sèrie, i ha estat la responsable de coordinar-ne els guions. Per ella, "Les de l'hoquei" ve per "reivindicar el lloc de la dona dins l'esport i el món femení en el nostre univers de ficció televisiva". Tot i que les trames femenines seran l'eix central de la sèrie,

Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, ha explicat que hi veurem trames molt diferents, ja que "Les de l'hoquei" també apel·la al món dels adults, i "sobretot els pares d'adolescents s'hi sentiran molt retratats".

Un altre punt que la fa destacar: "Les de l'hoquei" té una part digital molt present a la sèrie. Al primer capítol veurem les protagonistes protagonitzar una acció de protesta enmig d'un partit d'hoquei masculí que va traspassar la ficció i es va convertir en un vídeo viral que va recórrer les xarxes. Jordi Salvat, editor digital de TV3, ha assegurat que "Les de l'hoquei" oferirà una experiència transmèdia que va més enllà de la ficció audiovisual: les protagonistes tenen els seus propis perfils a Instagram i es podrà tafanejar el seu grup de Telegram durant tota la setmana, entre capítol i capítol.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS