Un equip d'hoquei femení, el protagonista de la sèrie

Els secrets de la nova ficció de TV3: "Les de l'hoquei"

Ens hem colat al rodatge de la nova sèrie de TV3, que té l'hoquei femení com protagonista. Hem parlat amb els creadors i actors de la sèrie a peu de pista, al Poliesportiu de Palau-solità i Plegamans, on s'ha començat a gravar aquest mes de gener
Judith Arnalot
Part de l'equip d'hoquei protagonista de la sèrie
Part de l'equip d'hoquei protagonista de la sèrie

Un equip de set joves jugadores d'hoquei i la seva nova entrenadora lluitaran per salvar la secció femenina del seu club i, al mateix temps, intentaran trobar el seu lloc, tant dins com fora de l'equip. Aquest és el punt de partida de la nova sèrie de ficció de TV3 que pretén oferir una nova mirada generacional i femenina d'entendre l'esport i, de retruc, la vida. Aquestes són les set protagonistes de la sèrie:

"Les de l'hoquei", un títol encara provisional, pretén ser una sèrie fresca, dinàmica i amb molts elements que et podrien mantenir enganxat a la pantalla i a les xarxes socials durant 13 capítols, o més. Ens hem colat al rodatge i hem parlat amb els seus protagonistes per esbrinar com serà la nova ficció que s'estrenarà aviat a TV3. T'expliquem alguns dels seus secrets:

1. La idea va sorgir al 2016 en una sessió de Pitching Audiovisual (és a dir, de presentació ràpida d'idees) que organitza anualment el Clúster Audiovisual de Catalunya, i és el resultat del treball de final de grau de quatre estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra: Laura Azemar, Natàlia Boadas, Marta Vivet i Ona Anglada. "És la sèrie que ens hauria agradat veure quan érem adolescents a les nostres pantalles", asseguren. I no només això:

"És un projecte insòlit també per a la mateixa universitat. És la primera vegada que un treball de final de grau passa de ser embrionari a convertir-se en una sèrie de TV3." - Marta Grau, coordinadora de guió

2. És una sèrie coral, amb molts personatges i moltes històries entrellaçades, de joves i adults. L'Emma, la Laila, la Raquel, la Flor, la Lorena, la Berta i la Gina, les membres de l'equip femení d'hoquei del Club Minerva, tenen una passió en comú: jugar a hoquei, però cadascuna d'elles té els seus dilemes personals, lluites amb els seus pares, amb els nois del Primer equip, i amb un món d'adults que no sempre les comprèn.

3. El repartiment està format per moltes cares noves i joves que aporten un alè d'aire fresc a la nova ficció de TV3. "El fet que les protagonistes siguin un grup de noies adolescents fa que la seva vitalitat s'encomani a la resta de personatges", asseguren l'equip de guió de la sèrie.

4. També hi trobarem cares conegudes per als espectadors de TV3 com Nora Navas, Josep Linuesa, Nil Cardoner, Àgata Roca o Marc Clotet.

 

5. Es viuran situacions reals: els guions s'apropen molt a la realitat del que viuen molts equips d'esport femení arreu de Catalunya, que es veuen menyspreats pel fet de ser femenins. La sèrie vol reivindicar i denunciar aquesta situació, i ajudar a col·locar l'esport femení en el seu lloc.

6. Oferirà una nova mirada generacional i femenina d'entendre l'esport: l'equip de guionistes i creadores de la sèrie és femení. "Volíem parlar de dones, des d'un punt de vista femení", explica Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media.

7. El rodatge, de moment, va sobre rodes. Literalment. El repte per als actors, per tant, ha sigut doble. La majoria d'ells han hagut d'aprendre a patinar, setmanes abans de començar les gravacions, perquè moltes escenes tenen lloc en aquesta pista d'hoquei, i, per tant, aguantar l'equilibri sobre uns patins ha estat una condició indispensable.

 

 

"Les de l'hoquei" és una producció de TV3 en col·laboració amb Brutal Media, que veurà la llum ben aviat a TV3. Està dirigida per Kiko Ruiz Claverol i Patricia Font.

VÍDEOS RELACIONATS