Mercè Riera Sarsa

Actriu: Mercedes Sampietro

Pubilla de la família Riera i matriarca de la família Guitart Riera.

La seva història es basa en un fet cabdal:

El seu home se'n va anar a Madrid, fugint de l'angoixa que li produïa el control a què el tenia sotmès. Una malaltia del cor el va fer tornar a Sant Climent per operar-se, cosa que la Mercè va aprofitar per retenir-lo al seu costat. Per aconseguir-ho, fins i tot va arribar a provocar un accident que el va deixar coix. Quan els seus fills i el mossèn se'n van assabentar, va començar una forta pressió perquè la mare se sincerés amb el pare. Després de comprovar que no hi havia manera de subornar els fills, la Mercè va confessar el fet al seu marit. L'Ignasi, després de dir-li que la deixava per sempre, va caure accidentalment a la piscina de casa. Ella no el va ajudar. I l'Ignasi va morir.

Els fets van acabar fent-se públics, la relació amb els seus fills ha tingut diferents daltabaixos, sobretot amb en Lluís, que va arribar a denunciar-la.

Professionalment, va donar la Fonda als fills, que van acabar perdent-la i venent-la al grup Batea. Més tard, va intentar recuperar-la, però en Joan Anton Balló li va fer una jugada i va acabar sent-ne l'únic propietari. Però la Mercè ha manipulat astutament l'entorn d'en Balló, concretament en Nandu i la Carme, i ha acabat recuperant el negoci familiar.

Des del punt de vista personal, es va allunyar de la restauració i es va dedicar a la seva primera passió: la pintura. Però no en va estar mai satisfeta del tot. Va tenir relacions amb un parell d'homes: l'advocat Toni Bosch, i l'editor Ferran Aubia. No van sortir bé.

Després del terrabastall provocat per la separació d'en Sergi i la Cristina, la Mercè, tot i que manté la bona relació amb son fill i la Maribel, ha acollit a casa la Cristina i l'Elvira, la filla d'en Sergi. A més, ha estat capaç d'entendre que la Cristina intentés atropellar la parella...
Anar al contingut