Aniversari del programa on van néixer el Sebas i el Paco

Vint anys dels personatges que van fer mítica "La cosa nostra"

El 12 d'abril fa vint anys que TV3 va estrenar "La cosa nostra", el programa d'Andreu Buenafuente on van néixer personatges ja mítics com el Paco (Santi Millán) o el Sebas (José Corbacho), i on el Palomino (Oriol Grau) es va fer inoblidable.
Sònia González
La cosa nostra - Andreu Buenafuente

Els histriònics personatges de "La cosa nostra" van néixer el segle passat -sembla mentida!-, però no els hem oblidat, i els volem retre homenatge. El programa va acabar el 6 de desembre del 2000, i aquell any va rebre l'Ondas al millor espai d'entreteniment en la categoria de televisió.

Abans de "La cosa nostra", Andreu Buenafuente també havia presentat les diverses edicions del "Sense títol" ("Sense títol"; "Sense títol 2"; "Sense títol, sense vacances"), i l'any 2002 va tornar a presentar un late night show amb "Una altra cosa".

 

Primer monòleg d'Andreu Buenafuente a "La cosa nostra" (1999):

El primer programa de "La cosa nostra" arrencava així: Andreu Buenafuente ensenya el plató i ens presenta la paret que parla i el sofà de vaca, que acollirà els convidats. Els primers van ser l'escriptor Terenci Moix i el músic Carlos Núñez.

"En realitat la butaca no és de pell de vaca, és de vaca-dàlmata, i no va ser fàcil, sobretot per al dàlmata. No entrarem en detalls ni escenificarem un gos en aquest tema." (Andreu Buenafuente)

El programa també volia contribuir cada dia a afegir una nova paraula al diccionari de la llengua catalana. La del dia de l'estrena era "Esprinsteen"

"Una paraula que ve del català Esprint (cursa ràpida) i de l'americà Springsteen (famós cantant de rock). I la definició és: acceleració d'un aficionat per assistir a un concert."  (Andreu Buenafuente)

 

Primera connexió del Paco, el nou reporter de "La cosa nostra":

Andreu Buenafuente connectava amb l'exterior del Teatre Apolo de Barcelona, on actuava en aquell moment Isabel Pantoja. A continuació, en directe, debut del Paco (Santi Millán), el nou reporter del programa. No el van deixar entrar, i es va dedicar a les fans. I és que el Paco, com va dir el Buenafuente, era un home que es movia en uns paràmetres diferents de la resta de la gent. I mira que de la Facultat en surt gent ben preparada...

"Sent el primer reportatge que faig, ja em podries haver enviat a un altre lloc, no?" (Paco - Santi Millán)

 

La primera actuació del Sebas a "La cosa nostra":

El Faquir Sebas "Seb-Has" (Jose Corbacho) entrava a plató amb un grup de majorets, un puma i una serp, per celebrar el primer aniversari d'emissió del programa. Un any no es feia cada dia, i menys en un programa de televisió en directe. I què va passar? Doncs que s'havien avançat un dia a la celebració! Quina tallada de rotllo. Això sí, molt bé el Meyba del Sebas...

"Jo tenia un bar a l'Hospitalet, el Bar Deportes, el meu germà em va fer fora, i m'he buscat la vida. Intento fer de faquir, però encara no ho tinc controlat." (Sebas - Jose Corbacho)