La CCMA aposta per la coproducció de sis documentals interactius

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals contribuirà a crear els sis projectes seleccionats en la primera convocatòria per a la producció de documentals interactius que fa uns mesos va impulsar l'Àrea de Mitjans Digitals de la CCMA i la de Documentals i Nous Formats de Televisió de Catalunya. Els projectes seleccionats són: "Amb títol", de la Fundació Universitat Pompeu Fabra; "Diaris de presó", d'Intropia Media; "La trucada", d'Inicia Films; "Orgull de Baix", d'Al Pati Produccions; "Sexe, maraques i chiuahues", de Minimal Films, i "Sexis", de Setmagic Audiovisual.
Actualitzat
D'entre els 28 projectes que es van presentar en aquesta primera convocatòria, i després d'analitzar-los i valorar-los, la CCMA ha decidit apostar per contribuir a la coproducció dels projectes següents:

"Amb títol", de la Fundació Universitat Pompeu Fabra, parla de l'experiència d'estudiar a la universitat, les expectatives que genera i la funció del món universitari.

"Diaris de presó", d'Intropia Media, un projecte interactiu sobre el món penitenciari per a joves a Catalunya.

"La trucada", d'Inicia Films, sobre l'experiència interactiva al voltant dels transplantaments d'òrgans.

"Orgull de Baix", d'Al Pati Produccions, un webdoc associat a un documental televisiu sobre la comarca del Baix Llobregat.

"Sexe, maraques i chiuahues", de Minimal Films, un interactiu basat en la vida i l'univers creatiu del músic Xavier Cugat.

"Sexis", de Setmagic Audiovisual, un projecte interactiu i divulgatiu sobre els adolescents i la sexualitat.

Cada projecte rebrà una aportació econòmica per poder tirar endavant la coproducció de l'interactiu. En la selecció hi ha projectes interactius vinculats a documentals televisius que seran emesos per TV3 i també projectes que són únicament interactius i que no estan lligats a cap contingut televisiu.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és explorar les possibilitats narratives del documental interactiu com a format audiovisual específic en un procés de definició i de transformació contínua, amb els seus codis propis i el seu caràcter innovador, i tant en les seves modalitats de documentals per la xarxa, o "webdocs", com en altres suports.

A banda dels projectes sorgits de la convocatòria, la CCMA també impulsa altres iniciatives relacionades amb el documental interactiu. A principis de juliol es va estrenar al web del programa "Sense Ficció" l'interactiu "El Swissleaks de Falciani", relacionat amb el documental televisiu "La Llista de Falciani", emès per TV3. I ben aviat, el portal de la CCMA estrenarà també un interactiu divulgatiu sobre la història de la literatura catalana anomenat "Ariadna".




Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat
El més vist
Anar al contingut