La nostàlgia a la cuina

Així es fa la "placinta cu mere", el pastís que ha fet saltar les llàgrimes a "Joc de cartes"

Aquestes postres romaneses a base de poma van emocionar la Renata i tots els espectadors. Us portem unes quantes receptes per gaudir d'un bon pastís de poma i viatjar una mica mitjançant la gastronomia

Apple pie, szarlotka o strudl. Arreu del món hi ha moltes maneres de fer i d'anomenar el pastís de poma, unes postres molt esteses i que tenen diferents variants segons el país o la regió on es facin. Gràcies a "Joc de cartes" n'hem descobert una de nova: la placinta cu mere, el pastís de poma que ha fet plorar mig Catalunya. La Renata, una de les concursants per ser la millor restauradora de les terres gironinesva reconèixer de seguida aquestes postres típiques del seu país d'origen, Romania. El gust li va recordar el que feia la seva àvia. Ella es va emocionar en recordar-ho i tot el país va acabar plorant amb ella en un dels moments més emotius del capítol.

La placinta és un pastís fet a base de pasta de full típic de països com Romania o Moldàvia. Pot estar farcit de diversos ingredients, un d'ells, les pomes, en romanès, "mere". Té un aspecte similar a l'strudel, tal com s'anomena a Alemanya, i consisteix en una massa de pasta de full fina que es farceix de poma i normalment canyella i s'enrotlla per crear diverses capes.

 

Us ve de gust tastar-ho? A TV3 hem après a elaborar molts pastissos de poma: alguns amb receptes tradicionals de casa nostra però també molts d'altres d'arreu del món. Aquestes receptes us permetran descobrir altres cultures gastronòmiques i sobretot gaudir d'uns dolços sempre amb la poma com a protagonista.

Pastís de poma

 

Una recepta tradicional del mateix Marc Ribas ideal per aprofitar aquelles pomes que queden per casa i per la qual es necessiten pocs ingredients.

 

Pastís de poma amb caramel

Pastís de poma amb caramel
 

Una proposta de Gesamí Caramés en la qual s'afegeix una salsa de caramel per sobre per donar un toc encara més dolç a aquestes delicioses postres.

 

Tatin de poma

 

Un pastís d'origen francès en què la poma es caramel·litza i que es caracteritza per elaborar-se a l'inrevés: a sota s'hi posen les pomes i la massa a sobre. 

 

Pastís Pàvlova

Pastís Pavlova
Pastís Pavlova

Tot i que aquí la gran protagonista de la recepta és la merenga, aquesta versió que vam veure al Cuines està coronada amb trossos de poma. Aquestes postres són típiques de països com Nova Zelanda i Austràlia i s'anomenen així en honor a la ballarina russa Anna Pàvlova.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut