Idees del "Ja t'ho faràs!" per posar odre a la prestatgeria dels llibres
Trucs sencills contra el caos

Guia pràctica per netejar la casa en família

La neteja i l'organització són les claus de l'ordre i, aquests dies que passem moltes hores a casa, millor que el caos no agafi protagonisme. Així, doncs, aquí van uns consells de "Ja t'ho faràs!" per deixar nets i polits racons de la llar. #JoEmQuedoACasa


1. Netejar els vidres

Per netejar els vidres es recomana començar primer per l'exterior i després per la part de dins, però, si feu treball en equip, igual us podeu repartir la feina. Recordeu fregar de dalt a baix per evitar que l'aigua regalimi i, si els vidres estan molt bruts, un truc d'estar per casa: refregar-los amb mitja ceba o mitja patata, ruixar-los amb aigua tèbia i vinagre i retirar la humitat amb un paper de diari.


2. Treure la pols i ordenar la prestatgeria dels llibres

Tasca ideal perquè la facin els nens sols. Els llibres es poden ordenar per cognom de l'autor, per gènere, per criteri més estètic o simplement, per mida. Però deixem-los a ells, que segur que troben alguna manera diferent i original.


3. Endreçar el lavabo

Aquests dies amb tots entrant i sortint del lavabo és fàcil que regni una mica el caos en un dels llocs més visitats de la casa. Potser és moment de posar ordre i agrupar els productes per calaixos, no sigui cas que la crema facial acabi al got del raspall de dents.


4. Escombrar

Això és un "must" i aquest és un bon moment perquè els nens prenguin consciència que les feines de la casa són responsabilitat de tots. Si la vostra escombra és de les que tenen un pal d'aquells telescòpics, molt millor per adaptar la mida i, si no, no passa res, estaran encantats igual.


5. Netejar el vàter

Amb aquests consells tindreu el vàter net en tres minuts. Necessitareu uns guants d'un sol ús, productes de neteja específics i paper de cuina.


6. Fer els llits

No és ben bé fer neteja, però sí una tasca a la qual aquests dies podem dedicar més temps de l'habitual. Internet és ple de tutorials de com fer-ho de la millor manera. Per exemple, la que proposa Clean Casa. En només 2 minuts!

I, si encara estem amb l'edredó, al tutorial de la versió radiofònica de l'"APM?" van fer un recull d'opcions avançades per posar el nòrdic dins la funda. No sabem si serà de gran ajuda, però segur que us fa passar una bona estona.


7. Netejar la campana extractora

Evidentment, aquesta tasca no la pots fer amb nens, però aprofita que els tens entretinguts fent neteja en altres llocs de la casa per posar-t'hi. Una olla d'aigua amb llimona bullint a sota farà que el greix s'estovi i sigui més fàcil deixar-la ben brillant.


8. Netejar les rajoles

Alguns trucs perquè les rajoles de casa semblin noves. Les de la cuina, el lavabo o la terrassa, totes requereixen una atenció especial. El vinagre, en alguns casos, és un bon aliat.


9. Netejar la catifa

Arriba el bon temps i cal guardar la catifa. Netejar-la no és una tasca fàcil, però la paciència i una mica de bicarbonat ens seran de bona utilitat.


10. Endreçar els armaris

Fem d'aquesta tasca un joc!. Buidem junts els armaris i deixem que els nens juguin a disfressar-se mentre fem tria del que serveix i del que no. Un cop feta la selecció, ells poden guardar la roba als calaixos i nosaltres a les prestatgeries. I és que posar ordre no té perquè ser avorrit.


11. Doblegar els llençols

I acabem aquest llistat amb un altre clàssic. Mai una cosa havia estat tan difícil per a una sola persona i tan fàcil si la fas en equip. Un a cada banda, agafar de les puntes i... tot un infal·lible entre les tasques de la llar.

 

Anar al contingut