Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una crida desesperada, a "Els matins"

Refugiats ucraïnesos a Barcelona: "La família està vivint tres guerres: la del càncer del fill, la d'Ucraïna i la del lloguer"

En Serhí, la seva dona i els seus 7 fills viuen en un pis de 25 metres quadrats a la Barceloneta; un dels fills, l'Andrí, està en tractament per leucèmia a Sant Joan de Déu

Amb l'esclat de la guerra a Ucraïna, milions de refugiats, amb les seves històries personals, han hagut de fugir del país. El cas del Serhí i la seva família és un dels més colpidors que hem conegut.

Abans que Rússia envaís Ucraïna, en Serhí i el seu fill Andrí ja eren a Catalunya: el petit Andrí, amb només 4 anys, va començar a l'Hospital Sant Joan de Déu un tractament de quimioteràpia contra la leucèmia que pateix.

 

Serhí i Andrí
 

 

Després de la invasió, la resta de la família (la dona d'en Serhí i els 6 germans de l'Andrí) va venir a Barcelona fugint del conflicte. Des d'aleshores, tots 9 viuen en un pis molt petit (25 metres quadrats) al barri de la Barceloneta.

Cristina Macias, reportera d'"Els matins", hi ha parlat, gràcies al traductor Evheni Khudenko. "Estem contents de ser aquí, però es fa molt difícil viure amb 7 nens en un pis tan petit", assegura en Serhí.

Per poder continuar vivint a Barcelona, en Serhí busca feina. A Ucraïna treballava d'informàtic (ell és enginyer), però li està costant molt aconseguir trobar un lloc de treball.

 

La família
 

 

Una de les persones que ajuda en Serhí i la seva família és Carles Grimaldi, de l'organització AFAMI (Ajuda a Famílies del Món). "Em pregunto què fa una família tan gran en un pis tan petit... Han de posar matalassos inflables al menjador per poder dormir", explica Grimaldi. "Estan vivint tres guerres: la del càncer, la d'Ucraïna i la del lloguer, i no hi ha manera que puguin accedir a cap ajuda", afegeix.

Per una banda, "paguen 1.100 euros de lloguer... i aquest mes ja l'apugen a 1.300"; per l'altra, han de fer front a les despeses ("el mes passat van ser uns 160 euros"), però reben la solidaritat del poble ucraïnès per aconseguir menjar. Per tant, "la primera necessitat és trobar un habitatge digne, l'actual no és el més adient per a la recuperació del nen".

És el crit desesperat d'una família molt nombrosa: busquen feina i un pis que els puguin deixar.
ARXIVAT A:
Ucraïna
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut