Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Ovelles i cabres per evitar incendis, a "Els matins"

Pastor a Collserola: "Demano a la gent que es creua amb el ramat que, abans de tocar-les, s'aturin i preguntin"

Daniel Sánchez i el seu ramat d'ovelles i de cabres han protagonitzat un programa pilot per netejar el sotabosc de Collserola de forma natural, amb l'objectiu d'intentar disminuir el risc d'incendis

L'experiència va començar com una prova pilot: la idea era veure si un ramat d'ovelles, pasturant per Collserola, podia netejar el sotabosc i, d'aquesta manera, reduir el risc d'incendis al Parc.

 

Ara, passats els tres mesos que es va donar al pilot per veure si funcionava, el pastor Dani Sánchez valora l'èxit del projecte a "Els matins". L'objectiu era netejar el sotabosc i "les xurris, les nenes" (com les anomena Sánchez) "han fet una bona feina, i l'any que ve ho podrem fer millor si venim abans, per la calor".

Tot i això, pasturar per Collserola "és esgotador", afirma Sánchez, perquè "et trobes bicis, gossos, gent corrent... Aquí hi ha molta gent!" I tothom té la intenció de tocar el ramat i això distreu les ovelles.

 

Ramat de cabres
 

 

"La gent no té mala fe, però el gos vol olorar el xai, la bici no vol frenar, els corredors no baixen la velocitat...", i a més, "molts no s'ho prenen bé...". Sánchez demana que, qui es trobi amb el ramat, "s'aturi i pregunti" perquè no sempre s'hi poden acostar. "Depèn del moment... ho permetré més o menys."

A més a més, Dani Sánchez no està acostumat a creuar-se amb tanta gent: "La feina de pastor és solitària, i aquí, a vegades vols estar sol i no pots." Per això, amb la fi del projecte pilot, tornarà al poble i podrà "fer becaines mentre pastura".

Sánchez fa només sis anys que és pastor, però es dedica a difondre la seva feina a través d'un compte d'Instagram. "Vaig començar per ser transparent amb els clients, perquè és un món molt desconegut", explica el pastor.

 

I l'any que ve?

De cara a repetir l'experiència, Sánchez afirma: "Voldria repetir, però no ho sé, perquè necessito tenir més punts d'aigua, per exemple. Si tot s'enfoca cap aquí, hi tornaré, però, si és com aquest any, no sé si ho faria."

 

 

Que es continuï amb el projecte dependrà de les conclusions que faci l'Ajuntament de Barcelona, però el promotor de la prova pilot, l'enginyer Ferran Pauné, valora "positivament" l'experiència.

ARXIVAT A:
Ramaderia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut