Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Animals que beuen al mateix lloc, a "Els matins"

Mallerengues, gaigs, teixons, senglars... units per una bassa. Quants en coneixes?

Des de petits ocells fins a mamífers com un senglar, tots passen per aquest petit bassinyol... i no només per beure!

El naturalista Toni Llobet ha volgut destacar al programa "Els matins" la importància que tenen per a la natura coses aparentment banals. N'ha parlat a partir d'unes imatges d'en Guillem Fuster, un 'fotoparanyer compulsiu' (com l'ha definit Llobet) de l'Alt Berguedà. Amb 'fotoparanyer', Llobet vol dir que Fuster posa paranys no perillosos al bosc per fer fotos i vídeos de la natura i difondre'ls per internet.

En aquest cas, Fuster ha enregistrat un petit toll de menys d'un metre quadrat, enmig del bosc, que ha esdevingut un punt d'aigua crucial per a la fauna. Com dèiem, un petit bassal aparentment banal que és molt important per la natura, si veiem la quantitat d'espècies que hi passen per utilitzar-lo.

 

Petits ocells

Gaig
Gaig
Mallerenga
Mallerenga (remarcada digitalment)
Mallerenga cua-llarga
Mallerengues de cua-llarga (remarcades digitalment)
Pica-soques blau
Pica-soques blau (remarcat digitalment)

 

Visitants nocturns

Gamarús
Gamarús
Teixons
Teixons
Guineu
Guineu

 

Mamífers

Marta
Marta
Senglar
Senglar
Senglar
Senglar

Com es pot veure en aquesta última imatge, els senglars no només fan un ús d'aquests tolls per beure-hi, sinó que també els aprofiten per rebolcar-s'hi. Fan això perquè, segons Llobet, així "s'impregnen de fang i es desparasiten". Evidentment, el que era aigua cristalina es converteixen en fang, però això no anul·la la utilitat del toll, perquè "el fang se sedimenta" i, al cap d'un temps, torna a fer net.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut