Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'aïllament de vivendes per combatre la crisi energètica, a "Els matins"

Els habitatges que consumeixen massa energia no es podran llogar a França

En plena crisi energètica, França ha declarat la guerra als habitatges que en consumeixen massa. Els han batejat com els habitatges energívors o coladors tèrmics

La llei del clima francesa va entrar en vigor el 25 d'agost i posa limitacions a aquests habitatges per llogar-los, unes limitacions que aniran a més en els pròxims anys. A "Els matins", el corresponsal a París, David Melgarejo explica que el govern francès xifra en 5.200.000 els habitatges que ara cal adequar a tot el país, un 17% del total. Són els habitatges que tenen qualificació energètica F o G, i això vol dir que són dels que més energia consumeixen.

Quins habitatges tenen una etiqueta energètica F, per exemple? Són els que perden molta energia, sobretot la calefacció a l'hivern. La perden sobretot pels murs fins, per les finestres i les portes que no tenen doble vidre o pels conductes de ventilació. Tot això representa un increment de la factura anual d'energia que pot arribar fins als 1.900 euros.


Des del mes d'agost aquests habitatges no poden apujar el preu del lloguer i se serà més estricte en els pròxims mesos. A partir del mes de gener del 2023, els habitatges amb la qualificació energètica G més alta, que gastin 450 Kw/h per m2, la més alta. I a partir del mes de gener del 2025 no es podrà llogar cap habitatge de la categoria G, el 2028 tampoc la categoria F i el 2034 tampoc els habitatges de la categoria E.

L'objectiu de la llei és protegir els propietaris o llogaters d'aquests pisos de grans factures elèctriques, però també es vol deixar temps als propietaris perquè facin les feines d'adequació. La gran aspiració és arribar a un parc d'habitatge eficient energèticament.

 
 

 

Rehabilitacions per poden reduir la despesa d'energia a la meitat

El govern francès preveu invertir 2.000 milions d'euros en ajudes. Són xecs de renovació que han de servir per fer diverses actuacions com l'aïllament dels murs. El gran repte és que els propietaris d'habitatges canviïn la mentalitat. "Què és millor? Continuar gastant els diners en factures de calefacció que són molt altes o destinar aquests diners a un programa de reformes? Quan totes les reformes estaran pagades, hi haurà una despesa d'energia que s'haurà dividit per dos per tres o sovint per quatre", argumenta l'enginyer tècnic Olivier Damour.

De moment, la llei del clima francesa no posa cap obligació als habitatges destinats a la venda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut