Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Llibertat d'expressió i tecnologia, a "Els matins"

Albert Cuesta: "Amb Elon Musk a Twitter podem tornar a veure-hi Donald Trump"

Què passarà amb Twitter després que el multimilionari sud-africà s'hagi convertit en l'accionista principal d'aquesta xarxa social? Ho valora l'analista tecnològic Albert Cuesta a "Els matins".

El multimilionari sud-africà Elon Musk està acostumat a marcar tendència mundial amb els seus moviments empresarials. L'últim, comprar el 9,2% de les accions de Twitter, que l'ha convertit en el màxim accionista de la companyia. Què farà, a partir d'ara, des d'aquesta posició de control de la plataforma? Està intentant marcar el discurs públic? L'especialista en tecnologia Albert Cuesta ho ha valorat a "Els matins".

 

El control de la llibertat d'expressió

"Podem tornar a veure Donald Trump a Twitter", comença Cuesta, que llegeix l'adquisició de Musk en clau de llibertat d'expressió: "Musk va demanar als seus seguidors si Twitter respectava la llibertat d'expressió, i un milió i mig de persones va dir que no". La pregunta (i el resultat que va donar) van fer pensar que l'empresari es podria estar plantejant crear la seva pròpia xarxa social, però ha quedat clar que "no vol renunciar als seus seguidors (1 de cada 4 tuitaires segueix Elon Musk) i ha comprat un tros de Twitter per canviar-ne la política".

 

 

Per Cuesta, la compra és "un moviment curiós" que li ha sortit més barat del que es preveia: A preu de divendres, li ha costat 2.600 milions d'euros (té una fortuna estimada de 250 milions), però la cotització de les accions, amb l'entrada de Musk, ha pujat més d'un 27%. La seva posició li permetrà marcar el rumb d'una xarxa social que s'ha convertit en el lloc "on es fa la política", perquè "els periodistes, l'opinió, són a Twitter". És per això que hi ha un gran interès en intervenir en una xarxa social acusada de voler modular el discurs públic. Amb gairebé un 10%, Musk tindrà molt poder, ja que "un dels fundadors de Twitter, amb només un 3%, marca encara la política de la plataforma".

 

Albert Cuesta
 

 

Quan Donald Trump va ser expulsat d'aquesta xarxa social, va decidir crear la seva pròpia plataforma, però no li ha sortit gens bé i li acaben de plegar uns quants directius. Elon Musk, en canvi, procedeix d'un col·lectiu amb una experiència molt exitosa al món d'internet: els antics directius de la companyia PayPal, que van vendre a eBay, i amb els diners han anat muntant diferents empreses. És un grup que té "una ideologia liberal, amb poc respecte pels drets socials i humans", que inclou un ideòleg de Trump.

 

Per fi hi haurà botó d'editar tuits?

Si ens centrem en l'impacte que pot tenir la compra en la gent del carrer, hi pot haver una altra modificació que molts usuaris fa temps que reclamen: el botó d'editar un tuit ja publicat.

 

 

En un missatge al seu Twitter, Musk va preguntar als seus seguidors si els semblava bé modificar els tuits un cop publicats. Dels dos milions de persones que van contestar, un 70% va votar que sí, de manera que "probablement es podrà modificar" els missatges en un futur no gaire llunyà.

No sabem com funcionarà aquest botó, ni si Twitter deixarà veure com era el tuit original, però segons Cuesta "la majoria d'usuaris no miren aquestes coses". Per exemple, Twitter té una funció que t'avisa que si has llegit l'article abans de retuitar-lo, "i la gent ho ignora absolutament", conclou.

 

 

ARXIVAT A:
Twitter
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut