La cuinera Carme Ruscalleda mostra el seu vessant més artístic a "El suplent"

El retorn de Ruscalleda a la Massana, l'escola dels somnis adolescents

La cuinera, que de jove volia ser artista, va deixar per un dia el seu entorn natural, la cuina, per fer de mestra d'un grup d'alumnes del batxillerat artístic de l'escola Massana de Barcelona. Una classe, però, que no va tenir res a veure amb els fogons.
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

De jove, la cuinera Carme Ruscalleda tenia una il·lusió: ser artista. Però, quan ho va dir a casa, la notícia va caure com una bomba. Amb aquesta i altres confessions va arrencar la classe que la Carme havia preparat per a un grup d'alumnes del batxillerat artístic de l'escola Massana de Barcelona, a "El suplent".

Els alumnes, que esperaven una filmació amb el seu professor de filosofia, es van veure sorpresos per la visita de la millor cuinera del món.

"Va ser realment un repte per a mi prendre les renyes d'una classe de filosofia en un institut de batxillerat artístic. Això em va provocar un sentiment d'inseguretat i d'intrusisme, precisament per no tenir cap formació de filosofia i prendre el compromís de ser el suplent en una classe", Carme Ruscalleda.


La xef de Sant Pol de Mar es va apartar del temari de filosofia per parlar-los de poesia, del seu estimat Maresme i, sobretot, del coratge de viure i treballar des de l'honestedat. Per fer-ho, els va proposar un joc: el "jo confesso". Alguns dels joves van explicar quines coses els neguitegen.


Els alumnes es van veure estimulats pel seu testimoni, en un moment en què estan a punt de tancar l'etapa de l'institut i de començar carreres artístiques.

"Admiració per uns joves que són conscients de les dificultats amb què s'hauran d'enfrontar per trobar una sortida professional, pels seus sentiments i idees artístiques. Em va agradar la fortalesa d'uns nois i noies que, lliurement, han decidit apostar per la crida que senten pel mon artístic", Carme Ruscalleda.


Al tram final de la classe, els joves artistes van demostrar les seves habilitats creatives fent un retrat de la Carme.


El que va començar com un dia diferent, amb una barreja d'inquietud i emoció, va acabar amb una gran satisfacció per part de la xef, que tornava a la Massana al cap de molts anys.

"Va ser emocionant tornar a trepitjar la Massana, on m'hi va portar la generositat del llavors meu nòvio, en Toni Balam, per alliberar-me d'una mena de "tristesa al cor" que des de la pubertat m'acompanyava", Carme Ruscalleda.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut