"El paradís de les senyores", una sèrie italiana per a les sobretaules d'estiu
La història se situa a meitat dels anys cinquanta a Milà. Concretament, el 1956, quan Itàlia ja ha superat la postguerra i s'està obrint a la modernitat, un moment de canvis a la societat i a l'economia, i també en els comportaments i les formes de vida dels italians
"El paradís de les senyores", una sèrie italiana per a les sobretaules d'estiu
De dilluns a divendres, a les 15.50, a TV3

"El paradís de les senyores", una sèrie italiana per a les sobretaules d'estiu

La història se situa a meitat dels anys cinquanta a Milà. Concretament, el 1956, quan Itàlia ja ha superat la postguerra i s'està obrint a la modernitat, un moment de canvis a la societat i a l'economia, i també en els comportaments i les formes de vida dels italians

Un grup de persones al magatzem "El paradís de les senyores"
Imatge del magatzem "El paradís de les senyores"

Tots aquests canvis que es van produir després de la postguerra, s'expliquen a "El paradís de les senyores" per mitjà de la història d'un gran magatzem, el propietari del qual, Pietro Mori (Giuseppe Zeno), ha portat d'Amèrica la idea que la bellesa en el vestir ha de ser assequible per a tothom, que en aquell moment i en la societat de Milà es considera moderna i d'avantguarda.

En aquest microcosmos que és el magatzem, es podran veure les històries personals de tots els que en formen part: les nombroses dependentes, que anomenen les Venus, i que són un model de bellesa i elegància. Destaca la forta personalitat de la Teresa Iorio (Giusy Buscemi), una noia siciliana que ha arribat a Milà fugint de les estretors ideològiques del sud i que vol emprendre una nova vida; el propietari del magatzem, Pietro Mori, un home dedicat en cos i ànima al seu projecte comercial i amb un passat misteriós; els components de l'equip de publicitat, amb el carismàtic i creatiu Vittorio Conti (Alessandro Tersigni) al capdavant; la senyoreta Mantovani, l'encarregada que l'atenció als clients sigui perfecta, d'aspecte rígid, però amb uns intensos sentiments; el comptable, el senyor Galli, una bellíssima persona, sempre disposat a ajudar on calgui, i els nois del magatzem, tots amb les seves peculiaritats. També hi ha molts altres personatges exteriors que aniran interactuant amb els protagonistes de la sèrie, amb unes relacions i uns conflictes que contribuiran a situar i ambientar les característiques d'aquesta època de canvi de la societat italiana.

Capítol 1: L'estiu d'hivern

Capítol 2: No rendir-se mai

 

Dimarts, capítols 3 i 4: "Responsabilitat" i "La setmana del sud"

El pare de la Teresa és a Milà, perquè ha vingut a endur-se la Teresa altre cop cap al poble, ja que la tia va descobrir que la Teresa feia les proves per entrar al Paradís de les Senyores, i ho va trobar inadmissible ja que el seu propietari havia fet tancar el seu marit a la presó. Més tard, però, el pare de la Teresa s'haurà d'assabentar de l'empresonament del seu germà, i la història farà un tomb. La Teresa, per la seva banda, es nega en rodó a deixar la nova vida que ha iniciat, ara que, a més, ja ha estat contractada al magatzem. Però allà dins, també, els problemes continuen...

Dimecres, capítols 5 i 6: "Coses boniques per a tothom" i "Lluernes i somnis"

La Teresa ha aconseguit quedar-se a Milà i ja és una dependenta de ple dret. A algunes companyes seves se'ls compliquen situacions sentimentals, i tampoc el propietari del magatzem té fàcil sortir de les situacions que ha hagut de crear per intentar solucionar els seus problemes econòmics, i més tenint en compte que ha pensat en un nou projecte: tenir una fàbrica pròpia per confeccionar les peces que ven i reduir costos no havent de dependre dels proveïdors.

Dijous, capítols 7 i 8: "Alliberament" i "A grans mals, grans remeis"

En Vittorio s'enfada amb en Pietro a causa de la Teresa i es compromet a treballar amb un altre publicitari per fer l'anunci d'un nou pintallavis que vol llançar una atractiva empresària amb qui de seguida estableix molt bona relació. També veiem la celebració que es fa al Paradís de Les Senyores de la festa del 15 de Abril, la data de l'alliberament d'Itàlia gràcies als aliats. Mentrestant en Mandelli continua fent gestions i buscant la manera de poder culpar en Mori de la mort del seu germà.

Divendres, capítols 9 i 10: "El petó" i "Com una família"

En aquest episodi, entre altres coses, la Silvana ja s'ha instal·lat al pis de la Teresa per compartir juntes el lloguer, al Paradís de les Senyores han obert una secció de cosmètica i la Teresa se sent incòmoda al Paradís de les Senyores per l'estranya situació que s'ha creat entre en Mori i ella, i fa passos per trobar una altra feina. Mentrestant els pares de l'Andreina volen trencar com sigui la relació entre ella i en Mori, acusant-lo, fins i tot d'haver matat el seu oncle, el germà d'en Mandelli.

 

 

Anar al contingut