"El mur", amb Santi Millán
Un programa de superació personal en què s'ha entrenat 6 persones per córrer la marató de Barcelona
"El mur", amb Santi Millán
Santi Millán

"El mur", amb Santi Millán

Un programa de superació personal en què s'ha entrenat 6 persones per córrer la marató de Barcelona

"El mur" és un programa presentat per Santi Millán en què un grup d'experts prepararà sis persones que no fan esport regularment per córrer la marató de Barcelona. "El mur" és  molt més que un programa de córrer: és un programa sobre la superació personal on posarem a prova sis concursants per superar els seus propis límits.

El programa té com a escenaris exteriors el castell de Fluvià, el monestir de Poblet o el laberint d'Horta, així com centres esportius de referència com INEFC o la pista d'atletisme de la Mar Bella. Cada setmana veurem com es preparen els 6 participants i fan front a un repte físic acompanyats de convidats d'excepció com Joel Joan, l'Homo APM o l'Ariadna Oltra, entre d'altres.

Durant els diferents programes acompanyarem els participants en el seu dia a dia, per conèixer de primera mà com afronten el seu repte amb el suport dels seus familiars i amics. Les diferents proves i entrenaments els ajudaran a fer front a un dels reptes més importants de la seva vida: córrer la marató de Barcelona.

Tant important és la preparació física com la mental per assolit un repte com el d'"El mur". Per aquest motiu, els participants se sotmetran a tot tipus d'entrenaments, des dels específics per córrer i millorar l'estat de forma fins a aquells dedicats a incrementar la confiança en un mateix i la motivació. Però no estaran sols en aquesta aventura: els acompanyaran quatre assessors que els ajudaran a assolir el seu objectiu amb garanties d'èxit.

 • Marc Roig és maratonià. Campió de Catalunya de Mitja Marató, va ser el primer català a creuar la meta a la marató de Barcelona del 2010 i 2011 fent un temps de 2 hores i 18 minuts. En Marc és tercer en el rànquing espanyol de marató masculina. A curt termini espera córrer la marató en menys de 2 hores i 15 minuts i, ben aviat, poder participar als Jocs Olímpics. La funció d'en Marc serà la d'ensenyar una bona tècnica de carrera als concursants. La seva experiència en maratons fa que sigui el company de viatge perfecte per a un repte com el d'"El mur".
   
 • Fito Florensa treballa com a entrenador personal d'esportistes professionals, amateurs i persones que volen iniciar-se en la pràctica esportiva. Actualment participa activament en diverses iniciatives de l'àmbit de l'activitat física, l'esport i la superació. També és l'expert en rendiment esportiu de Men's Health. Col·labora puntualment a "La Vanguardia" com a expert en exercici físic i salut. En Fito entrenarà els concursants d'"El mur" a través del principi de varietat d'estímuls, que consisteix en entrenaments no específics de córrer per prevenir lesions i aconseguir millorar la condició física i la motivació personal.
   
 • Xevi Verdaguer és psiconeuroimmunoendocrinòleg (Pnie), posturòleg i fisioterapeuta. Ha desenvolupat part de la seva trajectòria en un context de medicina global i integradora, col·laborant amb metges i hospitals per aconseguir tractaments eficaços per resoldre determinades malalties. La seva funció a "El mur" és proporcionar als participants estratègies alimentàries, emocionals i de suplementació natural des de la psiconeuroimmunologia.
   
 • Xesco Espar és llicenciat en Ciències d'Educació Física per l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona. L'any 2004 Xesco Espar va començar a treballar com a entrenador del primer equip d'handbol del FC Barcelona. En la seva primera temporada al club va guanyar la setena Copa d'Europa per a la secció. Actualment és un "coach" i conferenciant de primer nivell. La funció del Xesco al programa serà treballar amb els nostres participants tècniques de motivació i de superació personal. Serà el "coach" que els acompanyarà a assolir la força mental necessària per superar el repte.

Participants

 • En Manel té 65 anys i és jubilat. Un esperit inquiet amant de l'esport, la música i el karaoke. No li agrada perdre ni al parxís.
 • L'Antonio té 53 anys i és òptic. L'home tranquil. No repeteix ulleres dos dies seguits. Ha nascut per caminar, no per córrer.
 • La Paula té 21 anys i és estudiant d'Interpretació. La més jove i també la més sedentària. Difícilment la veurem fer esport al carrer: ella és carn de gimnàs.
 • La Montse té 50 anys i és professora d'anglès. Si no aconsegueix creuar "El mur" sempre tindrà un lloc en alguna tertúlia. No calla mai.
 • La Lluïsa té 35 anys i és infermera. Enamorada de la vida i dels seus amics, ha vingut per gaudir del trajecte més enllà de l'objectiu.
 • L'Edgar té 37 anys i és propietari d'una botiga de surf. Els seus esports preferits són riure i estirar-se al sofà.

Càsting

Els sis participants d'"El mur" van ser escollits d'entre més de 600 candidats. El càsting es va convocar a través de les xarxes socials i clubs esportius. Els perfils dels participants responen a diverses tipologies de persones que, per diferents motius, no practiquen esport regularment.

Per què el títol d'"El mur"?

"El mur" és un concepte que en el món de les maratons s'associa al moment en què un corredor arriba a un estat de saturació física, i és la "força mental" que li permet seguir. El mur com a obstacle per superar i fer-nos créixer. Superar aquesta barrera psicològica serà l'objectiu dels participants del programa.

"El mur" és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Zoopa.

Anar al contingut