EL FET: Sang a l'altar

L'any 1343, Pere el Cerimoniós s'enfrontava amb una de les situacions més difícils del seu regnat: el regne de Mallorca no se sotmetia davant la corona catalanoaragonesa. 
El rei va decidir reconquerir-lo. Va envair Mallorca i el Rosselló, però les finances del país van quedar molt tocades per la guerra. A més, l'epidèmia de pesta de 1348 va provocar una gran mortaldat a tot Europa, també a Catalunya.
La crisi econòmica era general, però l'Església seguia acumulant patrimoni, cosa que no agradava ni al rei ni als nobles. Aquesta situació va obligar a l'hereu de la família Saltells a demandar al monestir de Sant Cugat del Vallès.

 

ELS PERSONATGES

Els personatges

 

EL LLOC: Monestir de Sant Cugat

El reial monestir de Sant Cugat del Vallès va ser construït al segle IX. Està acompanyat per un monumental conjunt arquitectònic i és un dels exponents de l'art medieval més importants a Catalunya. De fet, des del 1931 està catalogat com a bé cultural d'interès nacional.

Conté una església, un claustre i la casa abacial. A l'edat mitjana va ser totalment fortificat i encara avui es manté una bona part de la muralla del segle XIV. Actualment, al claustre, l'element més destacable del conjunt, hi troba la seu central del Museu de Sant Cugat, on es pot visitar una exposició permanent sobre l'evolució arquitectònica de l'abadia.

Visita-ho!

Visita Sant Cugat!

Monestir de Sant Cugat

02/05/2017

Monestir de Sant Cugat

L'any 1348, tot i la crisi econòmica que afectava la Corona catalanoaragonesa, l'Església seguia acumulant patrimoni. Això no agradava ni al rei ni als nobles, fins al punt que l'hereu de la família Saltells va demandar el monestir de Sant Cugat del Vallès.

Anar al contingut