Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pobles plens de bona gent

El Mingo, el nen de Paüls que fa 22 anys va predir la frase més cèlebre d'"El foraster"

Ho hem hagut de mirar dos cops. El 1999, el programa de TV3 "Mons petits" dedicava un capítol a Paüls, el mateix poble que aquesta setmana visita "El foraster". I endevineu quin n'era el títol? "Lo Mingo i la bona gent"!

Li podríem dir visionari. O avançat al seu temps. És clar, també n'hi haurà que diran que es tracta d'una casualitat. Però, en tot cas, és una d'aquelles casualitats meravelloses que tampoc passen tan sovint.

Sigui com sigui, Domingo Basco -més conegut com Mingo- ja sabia amb 11 anys, molt abans que "El foraster" veiés la llum, que els pobles estan plens de bona gent. El programa "Mons petits" el va entrevistar l'any 1999, i a partir del seu relat va esbossar un retrat del poble de Paüls.

En Mingo explicava que el seu era un poble "molt costerut, amb moltes escales i moltes fonts" i que s'estimaven molt la música. Però el que més va destacar -de fet, va ser el títol d'aquell reportatge- va ser la bona gent que hi vivia. I tot això, molt abans que Quim Masferrer encunyés el celebèrrim "sou molt bona gent" que tanca tots els seus monòlegs al programa.

"M'agrada el meu poble perquè hi ha bona gent, perquè al ser petit si estàs a casa o pel carrer, i passa alguna cosa, la gent pot vindre a veure què et passa. I et saps els noms de totes les persones que hi viuen." Mingo Basco

22 anys després, el Mingo segueix vivint a Paüls. I, tot i que a "Mons petits" assegurava que de gran volia ser cuiner, finalment, el va guanyar la vena artística i és pintor. I molt bona gent, també!

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut