Al 2021 va tornar a rebre l'Oscar al millor actor protagonista per "El pare"
Una biografia de pel·lícula

La vida i els monstres d'Anthony Hopkins

"Hannibal Hopkins i Sir Anthony" recorre la biografia completa de l'actor britànic explicada per ell mateix. El documental revela els monstres contra els quals Anthony Hopkins ha lluitat al llarg de la seva vida, sorgits durant la infància. El 1992 ens va glaçar la sang fent d'Hannibal Lecter a "El silenci dels anyells".

Aquest documental de Clara i Julia Kuperberg ens presenta una biografia completa de l'actor Anthony Hopkins explicada en gran part per ell mateix, amb un recull d'entrevistes que ha concedit al llarg dels anys, intercalades amb fragments de les interpretacions més importants de la seva carrera.

Hopkins es va iniciar al teatre al seu Gal·les natal, fins que el 1965 el va descobrir Laurence Olivier. Va alternar els escenaris amb la televisió i el cinema, fins que el paper de Hannibal Lecter a la pel·lícula "El silenci dels anyells" el va fer mundialment famós i li va valer l'Oscar al millor actor el 1992.

L'Oscar al millor actor protagonista el 1992 li va canviar la vida a Anthony Hopkins ("Hannibal Hopkins i Sir Anthony" )


La nit que va guanyar l'Oscar al millor actor protagonista, el 1992, li va canviar la vida. No només perquè es convertiria en un dels actors més ben pagats de Hollywood, sinó perquè finalment deixava enrere la falta de confiança i el desconcert amb què lluitava des de nen. 

Trenta anys i 4 nominacións fallides després, el 2021, Anthony Hopkins va tornar a rebre l'Oscar al millor actor protagonista, aquest cop per "El pare" (The father) en la 93a edició dels premis de l'Acadèmia.

El seu nom llueix en una de les famoses estrelles del Passeig de la Fama de Hollywood.
 

El 2021 va tornar a rebre l'Oscar al millor actor protagonista per "El pare" ("Hannibal Hopkins i Sir Anthony" )


Premis
Millor documental internacional, AmDocs, American Documentary and Animation Film Festival

Fitxa tècnica
Direcció i muntatge: Julia Kuperberg i Clara Kuperberg

"Hannibal Hopkins i Sir Anthony" ("Hannibal Hopkins & Sir Anthony") és una producció de Wichita Films en coproducció amb Arte France, amb la participació de Cine + i l'associació de Kali Pictures

 

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
Anar al contingut