Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Retrat d'una societat reclosa

La pandèmia i la vida: què ens va passar per dins durant el confinament?

"El documental" estrena "La muntanya màgica", de Claudio Zulian. Durant el confinament sanitari del 2020, una vintena de persones tancades a casa reflexionen sobre les seves vides, sobre la societat en què viuen, sobre les mutacions del món i del seu entorn i sobre els seus anhels

El 2020 va marcar un abans i un després en la vida de les persones. Claudio Zulian dirigeix aquest llargmetratge documental que explica com 25 persones van viure la imprevisible i estranya situació de confinament de fa tres anys.

El documental evoca la famosa novel·la de Thomas Man ("La muntanya màgica")
Els personatges del documental ens obren la seva vida íntima i les seves reflexions vitals ("La muntanya màgica")

Totes, a la manera dels personatges de la novel·la de Thomas Man que dona títol al documental, analitzen les seves vides mentre es veuen obligades a estar tancades a casa. I tot i els seus orígens diversos, totes comparteixen anhels i desitjos semblants:

 

M'he adonat que en els últims 40 anys s'ha construït la dictadura més perfecta. Una dictadura a la qual la gent vol ser sotmesa. Al segle XX hi havia dictadors estúpids que van enviar gent als camps de concentració, als gulags.

Aquesta dictadura és molt més ferotge, més militant i molt més intel·ligent. Envia la gent als centres comercials i altres llocs d'esbarjo on tothom es pot divertir. De fet, és una forma de control contra la qual ningú s'oposa, al contrari!

Estar tancat a casa en comparació amb estar tancat en una gran presó col·lectiva significa ser lliure.

 

El rodatge es va fer amb càmeres i mòbils dels mateixos protagonistes ("La muntanya màgica")

 

Els protagonistes exposen els seus dubtes i temors més íntims ("La muntanya màgica")


El rodatge de "La muntanya màgica" es va realitzar amb càmeres i mòbils dels mateixos participants, que van seguir les indicacions de Zulian. Una fórmula que permet aconseguir un alt grau d'intimitat a l'hora de transmetre els dubtes, els temors i les esperances d'un grup de ciutadans en una dècada iniciada d'una manera descoratjadora. 

Fitxa tècnica 

Guió, direcció i muntatge: Claudio Zulian 

Disseny de so: Riccardo Spagnol 

Música: Giovanni Schievano 

 

"La muntanya màgica" és una producció d'Acteon en coproducció amb Jolefilm. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut