Dijous, a les 23.20, al 33

"El documental" estrena "L'hort de les cases"

La primavera del 2013, arrenca al barri barceloní de Vallcarca el projecte d'un hort social i ecològic per a persones en risc d'exclusió social

Aquest dijous, 10 de desembre, a les 23.20, "El documental" estrena "L'hort de les cases", un treball de Lala Gomà, Natàlia Elies i Borja Lozano produït per Oxígeno. El títol del film fa referència al projecte de L'hort de les cases, un hort de 500 metres quadrats ubicat a Barcelona, a l'avinguda de Vallcarca, 120-124, cedit per l'Ajuntament de Barcelona-Districte de Gràcia i gestionat per Centre Obert Heura i  Llar de Pau des del febrer del 2013. L'objectiu de l'hort és doble: el terapèutic, d'una banda, i de l'altra, el de formació per a persones en risc d'exclusió social en l'àmbit de l'horticultura ecològica.

El film segueix la trajectòria vital de diversos personatges al llarg d'un any, des de la primavera del 2013 a la del 2014. El Rafa, la Pilar i la Montse lluiten en el seu dia a dia per deixar enrere l'addicció a les drogues o l'alcohol i encarar novament la seva vida. L'hort els dóna l'oportunitat d'aprendre a feinejar la terra. Tots la valoren com una activitat positiva dins les seves vides.

L'hivern del 2013 arriba un nou company a l'hort, en Lama. Quan va marxar del Senegal pensava que a Europa les coses li anirien més bé. Però no ha estat així, i està buscant feina. El relat del seu viatge en patera fins a Tenerife és esfereïdor. Hi va perdre un amic i només de recordar-ho se li trenca la veu.

"L'hort de les cases" retrata la situació social i personal d'aquestes persones en el seu trànsit cap a una segona oportunitat. En el seu camí s'hauran d'enfrontar a reptes que no s'imaginen i que desafiaran l'enteresa del seu esperit.

 

 

 

Fitxa tècnica
Realització: Lala Gomà
Producció: Natàlia Elies
Càmera: Borja Lozano
Muntatge: Lynn Poch i Fred Ménier
Etalonatge: Xavier Gil i Jordi Murillo
Postproducció de so: Xevi Massip
2014
Una producció d'Oxígeno.

Hi han participat:
Rafa Martínez
Pilar Serra
Mamadou Lamara Diallo
Montse Gavara
Adrià Giol
Olga Gallardo
Juan Serra
Moses Kelement

Quan es pot veure el documental

Televisió: dijous, 10 de desembre, al 33, a les 23.15
Internet: a partir de dijous 10 de desembre del 2014 a les 23.15 a tv3.cat/eldocumental i tv3.cat/3alacarta durant 30 dies

Programa "El documental"
Web
@eldocumental33

Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals
Subscriu-te al butlletí

Anar al contingut