Dissabte 5 de novembre, a les 23.00, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

"El documental" estrena "Jaume Arnella, el joglar"

Història d'en Jaume Arnella, un joglar del nostres temps que fa el seu camí tot cercant històries, llenguatges, romanços i cançons, explicant-les i compartint les cançons amb la gent. Amb guió, producció i direcció d'Agustí Corominas, el documental està produït amb Metròpoli Vídeo Films i l'Associació Cultural de Granollers.
"Jaume Arnella, el joglar", d'Agustí Corominas
"Jaume Arnella, el joglar", d'Agustí Corominas

Així es presenta en Jaume Arnella davant del públic. Arriba carregat de romanços i cançons, creats a partir dels esdeveniments actuals, buscant el llenguatge català més popular sovint seguint les tradicions dels joglars. "Jaume Arnella, el joglar", d'Agustí Corominas, es va estrenar al març en el marc del Tradicionàrius, al juliol va inaugurar la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic i el dissabte 5 de novembre s'estrena al 33, dins l'espai "El documental", a les 23.00.

 

Sinopsi

"Jaume Arnella, el joglar" és un documental que ens mostra un itinerari, el d'en Jaume Arnella, sempre a la recerca de la cultura popular, dels seus llenguatges, sovint seguint les tradicions dels joglars, expressats en romanços i cançons. En Jaume ens reivindica l'antic ofici de joglar i diu "Aquesta és la meva feina sense trampes, decorats o maquillatges". En un moment important pel país, les seves històries esdevenen contemporànies i els romanços populars, les històries més actuals.

Jaume Arnella defineix el seu treball com un contacte i interacció amb el públic tot explicant a la gent les nostres històries més populars de la manera més directe possible. A vegades el documental és un itinerari, en Jaume arriba a un lloc per trobar-se amb gent de pobles que l'ha ajudat en la seva recerca, com ara Beget, Cornudella, Sta. Eulàlia, a vegades hi ha un tractament més íntim, parlant des del seu estudi.

El documental és la història d'en Jaume Arnella, un joglar del nostre temps que fa el seu camí tot cercant històries, llenguatges, romanços i cançons, mantenint fidel l'essència del seu treball: compartir-ho amb la gent.

 

 

 

El Ball d'homenatge
El ball d'homenatge que actualment es balla a places i en commemoracions va ser ideat per en Jaume Arnella tot recordant els últims moments del maqui Quico Sabater. En Jaume va proposar a en Joan Serra fer un ball inspirant-se en la música del Ball de Gitanes de Sant Celoni. A semblança de l'aurresku basc, és un ball cerimonial breu que es basa en els punts centrals i la gestualitat de la dansa d'arrel tradicional catalana, amb un aire de modernitat, amb l'objectiu de ballar-lo en un acte de reconeixement cap a una persona, grup o institució.


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Agustí Corominas
Càmeres: Sergi Masó i Anna Entraigas
So directe: Joan Corbera i Josep Codina
Documentalista: Rosa Murtra
Muntatge: Llorenç Torrades
Producció executiva:  Associació Cutural De Granollers / Agustí Corominas
2016
90'
Una producció d'Agustí Corominas, Metròpoli Vídeo Films, l'Associació Cultural de Granollers.
del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i de Vallès Oriental Televisió i la col·laboració de 250 persones a través de la xarxa Verkami.


Quan es pot veure el documental
Televisió: dissabte 5 de novembre del 2016, a les 23.00, al 33
Internet: durant 30 dies a partir del dissabte 5 de novembre del 2016, a les 23.00, a tv3.cat/eldocumental i tv3.cat/3alacarta   (geolocalitzat a Espanya)

 

Programa "El documental"
Web  
@eldocumental33 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat