Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Oriol Bohigas, l'ideòleg de Barcelona

Amb motiu de la mort d'Oriol Bohigas, "El documental" emet "La ciutat de tothom"

"El documental" canvia la programació arran de la mort de l'arquitecte Oriol Bohigas, i emet "La ciutat de tothom", un documental que repassa les actuacions urbanístiques que va viure Barcelona entre el Pla General Metropolità de 1976 i els Jocs Olímpics de 1992 i en què Bohigas va ser-ne peça clau

TEMA:
Arquitectura

A les acaballes del Franquisme, l'estructura social i urbana de Barcelona era complexa. Entre 1950 i 1975, l'arribada de migrants d'altres territoris de l'estat espanyol va fer augmentar la població de la ciutat un 30%. Per encabir els nouvinguts, a la perifèria es van aixecar barris sencers sense cap tipus d'infraestructures ni de lògica urbana.

 

Barris d'autoconstrucció a la perifèria de Barcelona, anys 70 (imatge de Llorenç Soler) ("La ciutat de tothom", de Zeba Produccions)

 

Amb l'arribada de la democràcia, l'ajuntament de la ciutat va tirar endavant un ambiciós pla urbanístic que havia d'incloure arquitectes, enginyers, urbanistes i uns Jocs Olímpics. I Oriol Bohigas va ser una peça clau d'aquesta renovació urbanística. El 1984 va ser nomenat conseller urbanístic de l'Ajuntament, càrrec des del qual va projectar la política urbanística de grans obres que va permetre Barcelona ser seu olímpica.

 

Oriol Bohigas ("La ciutat de tothom", de Zeba Produccions)

 

Vila Olímpica de Barcelona ("La ciutat de tothom", de Zeba Produccions)

 

Fitxa tècnica
Direcció i realització: Zeba Produccions
Guió i muntatge: Sergi Guix
Productor: Sergi Sala Costa
Música: ARTLIST.IO
Lingüista: Eulàlia Purtí
Grafisme: Eduard Miguel
Veu en off: Neus Umbert

 

"La ciutat de tothom" és una producció de Zeba Produccions en coproducció amb la Fundación Esteyco i la col·laboració de TV3, la Cambra Oficial de contractistes d'obres de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l' Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i el Ministerio de Transportes Movilidad y Agenda Urbana.

 

Barcelona("La ciutat de tothom", de Zeba Produccions)

 

ARXIVAT A:
Arquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut