• <b>Preparatius pel Festival de Cambridge 2016</b>

  Preparatius pel Festival de Cambridge 2016

  La mostra de Cinema Català, a Anglaterra

 • Tres coproduccions de TV3, entre les produccions catalanes seleccionades al Festival de Màlaga

  Tres coproduccions de TV3, entre les produccions catalanes seleccionades al Festival de Màlaga

  El Festival de Màlaga ha presentat la programació d'enguany, entre la qual hi ha les coproduccions documentals de TV3 "L'Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai no es va fer", "Sexe, maraques i chihuahues" i "Joana Biarnés, una entre tots". A la secció oficial de llargmetratges documentals hi participaran les produccions "Alcaldessa", "Metamorphosis" i "Socotra, la isla de los genios", i a la de curtmetratges, "Campanya" i "Padres hooligans". Per últim, a les sessions especials es podrà veure "María conversa".

 • "Oleg y las raras artes", premiada a Cinéma du Réel

  "Oleg y las raras artes", premiada a Cinéma du Réel

  El llargmetratge d'Andrés Duque va ser guardonat al Festival International de Films Documentaires celebrat a París amb una menció especial i el premi a la banda sonora. El singular pianista rus Oleg Nikolaevitx Karavaitxuk protagonitza aquesta producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro, amb la col·laboració de TV3, que ja va ser premiada a Punto de Vista, el Festival Internacional de Cine Documental de Navarra.

 • Pere Portabella presenta "Informe general II. El nou rapte d'Europa" a seff365

  Pere Portabella presenta "Informe general II. El nou rapte d'Europa" a seff365

  El Festival de Cine Europeu de Sevilla allarga la seva activitat durant tot l'any sota la nova marca seff365, amb una oferta de cinema de autor i trobades amb grans cineastes. Pere Portabella hi participarà en un col·loqui al voltant de la seva última pel·lícula, "Informe general II. El nou rapte d'Europa".

 • Estrena de "Joana Biarnés, una entre tots"

  Estrena de "Joana Biarnés, una entre tots"

  "El Documental del Mes" estrena a sales de tot l'estat la increïble història de la primera fotoperiodista catalana i espanyola, Joana Biarnés. Una dona en un món d'homes que va vèncer els prejudicis d'una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i immortalitzar grans personatges de la història i, quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer. Aquesta coproducció de TV3, REC Videoproduccions i TVE va ser la gran triomfadora de l'última edició de Memorimage. La preestrena del documental tindrà lloc el dijous 7 d'abril a la sala Aribau Club de Barcelona, a les 20.00. La projecció comptarà amb la presència de la protagonista i dels directors Òscar Moreno i Jordi Rovira. L'estrena en televisió està prevista per al 10 de maig, al programa "Sense ficció" de TV3.

 • "El documental" emet <b>"Diumenge a les cinc"</b>

  "El documental" emet "Diumenge a les cinc"

  Amb motiu de la commemoració del centenari de la Revolta de Pasqua a Irlanda

 • <b>"La propera pell"</b> clausura el D'A 2016

  "La propera pell" clausura el D'A 2016

  La nova pel·lícula d'Isaki Lacuesta, codirigida amb Isa Campo

 • "Game over", millor pel·lícula documental als premis Gaudí

  "Game over", millor pel·lícula documental als premis Gaudí

  Dirigida per Alba Sotorra i escrita per Isa Campo, "Game over" va guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula documental a la gala dels VIII Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. El film és una producció de Gaia Audiovisuals, Loto Films, Dirk Manthey, Promarfi Futuro 2010, TVE i TVC.

 • <b>TV3 va emetre els premis Gaudí 2016</b>

  TV3 va emetre els premis Gaudí 2016

  Diumenge 31 de gener, es va poder seguir la cerimònia dels VIII Premis Gaudí per la petita pantalla

 • "La Granja del Pas", "Ciutat morta" i "El Swissleaks de Falciani", seleccionats al FIPA

  "La Granja del Pas", "Ciutat morta" i "El Swissleaks de Falciani", seleccionats al FIPA

  "La Granja del Pas", de Sílvia Munt, competeix en la secció de documental de creació. "Ciutat morta", de Xavier Artigas i Xapo Ortega, ha estat seleccionat a la secció "¡Focus España!". D'altra banda, "El Swissleaks de Falciani", el web interactiu vinculat al documental d'investigació "La llista de Falciani" de Ben Lewis, competeix en la secció Smart Fipa.

 • "La Granja del Pas" s'estrena als cinemes

  "La Granja del Pas" s'estrena als cinemes

  L'últim documental de Sílvia Munt se centra en els afectats pels desnonaments i les activitats de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell. Arribarà a sales de cinema de Barcelona, Lleida, Girona, Cambrils, Palma i Madrid divendres, 27 de novembre. L'endemà, l'equip el presentarà als Cinemes Girona de Barcelona amb la presència d'alguns dels personatges. "La Granja del Pas" és una producció d'Intent Produccions SL, en coproducció amb TVC.

 • <b>"Bugarach"</b> arriba al Sala 33

  "Bugarach" arriba al Sala 33

  "Bugarach" va ser el llargmetratge escollit pel Sala 33 per la nit de dissabte 7 de març, a les 22.25

 • <b>"Bugarach"</b> arriba a sales de Barcelona i Girona el 7 de novembre

  "Bugarach" arriba a sales de Barcelona i Girona el 7 de novembre

  "Bugarach" es va estrenar als cinemes de Catalunya el 7 de novembre després de passar pels festivals Documenta, DocsBarcelona, Dok Leipzig, CIFF Camden Film Festival Maine, Antenna Film Festival i Hot Docs Toronto, entre d'altres.

 • <b>"Tres llunes"</b>i <b>"Quaderns de fang"</b>, al Sala33
 • <b>El Festival Zoom dedica les ZoomClass a produccions de TVC</b>

  El Festival Zoom dedica les ZoomClass a produccions de TVC

  L'onzena edició del Zoom, Festival Europeu de Cinema per a Televisió que tindrà lloc a Igualada del 27 de novembre a l'1 de desembre ja té a punt una de les seccions paral·leles amb més èxit: les ZoomClass.

PROGRAMES DOCUMENTALS DE TV3