Anar a la navegació principal
 • "Wembley: l'inici de tot", a TV3

  "Wembley: l'inici de tot", a TV3

  El documental "Wembley: l'inici de tot" recorda el 25è aniversari de la primera Copa d'Europa que va guanyar el FC Barcelona el 20 de maig del 1992. És un documental del departament d'Esports de TV3.

 • BCN Sports Film

  BCN Sports Film

  Els amants de l'esport i el cinema tenen una cita a BCN Sports Film, Barcelona International FICTS Festival, amb propostes com "Steve Mcqueen: The Man & Le Mans", les produccions catalanes de "Jarabe contra el càncer", "Mar Álvarez. No logo" o "Gigantes descalzos" i més de trenta documentals d'esports per a tots els gustos.

 • Estrena de "La distància dels noms"

  Estrena de "La distància dels noms"

  Els arxius d'una de les primeres organitzacions europees solidàries d'ajuda a la infància arriben a les mans de quatre joves universitaris que inicien una recerca per trobar els protagonistes d'una història que van viure durant la Guerra Civil Espanyola. Les directores Cordelia Alegre i Clàudia Aragon presenten "La distància dels noms" durant dues sessions als Cinemes Texas, un documental que il·lumina el record gairebé esborrat d'aquells dies.

 • Estrena de "La estrategia del silencio"

  Estrena de "La estrategia del silencio"

  El documental, dirigit per Vicent Peris, explica els deu anys de lluita de les víctimes de l'accident de metro de València del 2006 per exigir respostes i justícia. Es va presentar al Festival de Cinema i Drets Humans de València, on va rebre una menció especial, i divendres s'estrena als Cinemes Girona amb la presència de la directora, Rosa Garrote, presidenta de l'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol; l'expresidenta de l'associació i principal protagonista, Beatriz Garrote, i Jordi Évole, director del programa "Salvados".

 • "La Chana" i "In Loco Parentis", guardonats a Itàlia i Suïssa

  "La Chana" i "In Loco Parentis", guardonats a Itàlia i Suïssa

  "La Chana", el documental dirigit per Lucija Stojevic sobre la història de la "bailaora" de flamenc Antonia Santiago Amador, ha obtingut el seu segon premi del públic en la seva estrena a Itàlia a Le Voci dell'Inchiesta. D'altra banda, "In Loco Parentis" ha rebut també el premi del públic, en aquesta ocasió a Visions du Réel, el festival internacional de cine de Nyon, que s'ha celebrat a Suïssa.

 • Estrena d'"Herederos de la bestia"

  Estrena d'"Herederos de la bestia"

  Dues dècades després de l'estrena d'"El día de la bestia", la pel·lícula d'Álex de la Iglesia continua sent un referent en el cinema fantàstic contemporani. El documental, dirigit per Diego López i David Pizarro i produït per Areavisual, revisa amb els seus principals autors i protagonistes aquell èxit cinematogràfic guardonat amb sis Premis Goya.

 • Estrena de "Hannah, la travesía inédita del budismo"

  Estrena de "Hannah, la travesía inédita del budismo"

  Història inèdita de Hannah Nydahl i la seva aventura portant el budisme tibetà a Occident. Va rebre el premi al millor documental al Festival de Cinema de Vancouver i el premi del públic al millor documental a Egyptian Theatre, Los Angeles, el 2016. La directora, Marta György Kessler, presentarà l'estrena el dijous 4 de maig als Cinemes Texas de Barcelona.

 • Estrena de "Venus"

  Estrena de "Venus"

  DocsBarcelona del Mes presenta "Venus", el documental sobre sexualitat femenina que ha batut tots els rècords de taquillatge a Dinamarca, país d'origen de les directores i protagonistes. El que havia de ser el procés de recerca previ a la creació d'una pel·lícula eròtica feta per dones i dirigida a dones es va acabar convertint en la pel·lícula. L'estrena, el dijous 4 de maig, als cinemes Aribau Multicines de Barcelona, a les 20.00, comptarà amb un col·loqui de Maria Cabral, sexòloga i educadora social experta en gènere.

 • "La Chana", seleccionada al Hot Docs

  El Festival Internacional de Documentals del Canadà

 • TV3 amb el Festival DocsBarcelona

  TV3 amb el Festival DocsBarcelona

  S'ha presentat el Festival Internacional de Cinema de Documental de Barcelona, que enguany arriba a la vintena edició. Un any més, TV3 participa activament en aquest esdeveniment que se celebrarà del 18 al 28 de maig.

 • Estrena de "Lágrimas de aceite"

  Estrena de "Lágrimas de aceite"

  Quan caduca un oleoducte a l'Amazones? L'any 2016 hi va haver més de deu vessaments de cru en diferents trams de l'oleoducte Norperuano que van afectar desenes de comunitats natives dels pobles Awajún, Huampis i Kukamas. "Lágrimas de aceite", de Marc Gavaldà, explora les conseqüències de l'obsolescència de la infraestructura petrolera i defensa un canvi de model energètic que no generi desplaçats ambientals a llarg termini.

 • "Una nit amb Enric Casasses", a "Tria33 Extra", per acabar el dia de Sant Jordi

  "Una nit amb Enric Casasses", a "Tria33 Extra", per acabar el dia de Sant Jordi

  El programa especial "Una nit amb Enric Casasses" recull alguns dels moments de la nit que el poeta Enric Casasses i Jordi Lara van passar tancats a la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona. Una proposta performàtica que indaga en la incerta necessitat de la literatura en el món d'avui, i constitueix una aproximació televisiva excepcional al pensament d'Enric Casasses, segurament el poeta català contemporani més influent.

 • Documentals seleccionats a Full Frame, BAFICI i Hot Docs

  Documentals seleccionats a Full Frame, BAFICI i Hot Docs

  "Socotra, l'illa dels djins", de Jordi Esteva, i el curtmetratge "Luis & I", de Daniel Resines i Roger Gómez, van participar la setmana passada en el Full Frame Documentary Film Festival de Durham, als Estats Units. Aquest mes, "L'Amatore", de Maria Mauti, es projecta al BAFICI, el Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente i, a principis de maig, "La Chana" i "Al otro lado del muro" es veuran al Hot Docs, el Festival Internacional de Documental del Canadà.

 • "El rei borni" i "La fi d'ETA", premiades a Nantes

  Festival de Cine Espanyol de Nantes

 • "La fi d'ETA" guanya el premi al millor documental en el Festival de Cine Espanyol de Nantes

  "La fi d'ETA" guanya el premi al millor documental en el Festival de Cine Espanyol de Nantes

  El documental, dirigit per Justin Webster, competia amb quatre documentals més, "Política, manual de instrucciones" de Fernando León Aranoa, produït per Mediapro i Reposado, "Nueva York, quinta planta" de Mikel Rueda, "Manda Huevos" de Diego Galán i "El último verano" de Leire Apellaniz. El dissabte 8 d'abril, el 33 reemet aquesta producció a les 22.05.

PROGRAMES DOCUMENTALS DE TV3