• De llit en llit - capítol 3 - La vida moderna
  Veure vídeo

  De llit en llit - capítol 3 - La vida moderna

  En aquest capítol, "De llit en llit" viatjarà amb avió de Madrid a Mèxic per conèixer com gestiona el son la tripulació dels vols de llarga distància. A més, el doctor Estivill intentarà explicar com afronta ell mateix el son en aquests tipus de vol.
  Un dels trastorns més comuns entre la població és l'insomni. El programa s'endinsarà en el cas d'una jove professional que no ha pogut descansar mai bé, i també s'explicarà com afecten els torns de treball de nit a la vida dels professionals de la infermeria.

  En aquest capítol, "De llit en llit" viatjarà amb avió de Madrid a Mèxic per conèixer com gestiona el son la tripulació dels vols de llarga distància. A més, el doctor Estivill intentarà explicar com afronta ell mateix el son en aquests tipus de vol. Un dels trastorns més comuns entre la població és l'insomni. El programa s'endinsarà en el cas d'una jove professional que no ha pogut descansar mai bé, i també s'explicarà com afecten els torns de treball de nit a la vida dels professionals de la infermeria.

 • De llit en llit - capítol 2 - La llum
  Veure vídeo

  De llit en llit - capítol 2 - La llum

  El doctor Estivill explica com la revolució industrial va canviar la manera de viure i de descansar de les persones i, per altra banda, com la llum elèctrica va permetre els tres torns de treball, fet que afecta els espais dedicats a dormir.
  En el segon capítol també s'hi podrà veure com s'ho fan els ciutadans de Finlàndia per descansar, tant les èpoques amb molta llum com els mesos en què n'hi ha poca. A més, es descobrirà com descansa un músic de jazz cec o com gestiona el son una mare i el seu fill lactant. Aquesta vegada també hi haurà un experiment: una parella viurà sense llum elèctrica ni dispositius mòbils.

  El doctor Estivill explica com la revolució industrial va canviar la manera de viure i de descansar de les persones i, per altra banda, com la llum elèctrica va permetre els tres torns de treball, fet que afecta els espais dedicats a dormir. En el segon capítol també s'hi podrà veure com s'ho fan els ciutadans de Finlàndia per descansar, tant les èpoques amb molta llum com els mesos en què n'hi ha poca. A més, es descobrirà com descansa un músic de jazz cec o com gestiona el son una mare i el seu fill lactant. Aquesta vegada també hi haurà un experiment: una parella viurà sense llum elèctrica ni dispositius mòbils.

 • De llit en llit - capítol 1 - Els trastorns
  Veure vídeo

  De llit en llit - capítol 1 - Els trastorns

  El doctor Estivill analitza les característiques del ronc, les apnees i el son polifàsic d'una esportista professional. A més, fa un experiment de privació del son durant 48 hores amb un voluntari, i es dona a conèixer com descansa la gent gran i activa com el perruquer Lluís Llongueras.

  El doctor Estivill analitza les característiques del ronc, les apnees i el son polifàsic d'una esportista professional. A més, fa un experiment de privació del son durant 48 hores amb un voluntari, i es dona a conèixer com descansa la gent gran i activa com el perruquer Lluís Llongueras.

Anar al contingut