Què és l'humor? Per què riure ens fa sentir millor? És possible riure de tot o hi ha algun límit? En què es basa el nostre sentit de l'humor? Existeix realment un humor català?

"De bon humor" és una seriosa i entretinguda sèrie documental presentada per l'actriu còmica Llum Barrera, on, a través dels humoristes clau del nostre país, comentem i filosofem sobre els mecanismes de l'humor al nostre cervell. Una mena de "tesi doctoral" sobre el sentit de l'humor, analitzat des de tots els punts de vista amb personatges que han fet de l'humor la seva professió.

Aquesta nova sèrie del Departament de Nous Formats, entra aquest cop a analitzar els efectes del riure i de l'humor en les persones. I per a això hem comptat amb la participació dels grans humoristes del nostre país.

Molts d'aquests humoristes són grans cares conegudes per tothom i referents humorístics clàssics. Andreu Buenafuente, el Tricicle, Toni Soler, Queco Novell, Quim Masferrer, el mag Lari, Joan Pera, Toni Albà, Tortell Poltrona, Carlos Latre, la Cubana, els Oscars, Faemino y Cansado....

D'altres es dediquen igualment a l'humor, però amagats en l'anonimat: els guionistes del Polònia, l'equip de l'APM, els pallassos de Pallapupes...

També veurem com és el sentit de l'humor en altres parts del món. Com és l'humor a la Xina, a l'Índia o a Etiòpia? Ens fan gràcia les mateixes coses? Com condiciona la cultura el sentit de l'humor? Quins són els temes tabús?  A partir de testimonis de ciutadans de diferents països que fa anys que viuen entre nosaltres, descobrirem quines són les diferències entre el que ens fa riure a nosaltres i el que els escandalitza a ells, i a l'inrevés.

També nens de diferents escoles de Catalunya ens parlaran molt seriosament de temes vinculats a l'humor. Ens aportaran un punt de vista únic, sense filtres ni prejudicis.

Finalment, el nostre neurocientífic de capçalera, el Dr. David Bueno, ens introduirà en els mecanismes del riure en el nostre cervell, des d'un vessant estrictament científic.

                                   

Anar al contingut