"La dona del segle", dirigida per Sílvia Quer

Comença el rodatge de "La dona del segle", una coproducció de TV3

Aquesta setmana ha arrancat el rodatge de "La dona del segle", una coproducció de TV3 dirigida per Sílvia Quer amb Elena Martí, Nora Navas, Àlex Monner, Bruna Cusí, Pablo Derqui i Julio Manrique, entre altres.
Actualitzat

Argentona, a la comarca del Maresme, és l'escenari escollit per a l'inici del rodatge de "La dona del segle", una pel·lícula basada en la novel·la "La mujer del siglo", de Margarita Melgar. La trama ens situa a la Barcelona de 1919, en ple Modernisme, on la Consuelo, una jove òrfena, s'enfronta a tota mena de prejudicis mentre investiga si és filla d'un conegut pintor (Isidre Nonell) i la seva musa gitana. El llargmetrage toca de ple el tema de l'eclosió del feminisme i està dedicat a aquelles dones que van protagonitzar anònimament el principi d'un canvi i una revolució. És un mosaic de totes elles: sindicalistes, gitanes, monges, empresàries... Però la gran protagonista és Consuelo Deulofeu, un personatge fictici que porta el cognom de totes les que no tenen nom. La jove s'endinsa en aquesta ciutat efervescent amb la ferma voluntat de dirigir la seva vida: una fita no gens fàcil, però que comença a ser possible després de la Primera Guerra Mundial.

Com a contrast principal, una altra Consuelo, un personatge històric, una dona de la generació anterior, igual de valenta, però limitada de forma tràgica per les condicions del seu origen i gènere. D'ella, la història n'ha recollit alguns rastres, encara que sigui a través de la mirada d'un home, Isidre Nonell (pintor modernista, 1872-1911), que la va immortalitzar en la seva obra. Per poder explicar la història que l'artista no va arribar a veure, la pel·lícula ha creat el quadre "Dona amb nena a la platja". Amb aquestes dues Consuelos, una d'històrica i una d'imaginada, símbol de totes les dones que no han deixat rastre, es vol retre homenatge a la lluita d'aquelles pioneres.

El repartiment d'aquest film està encapçalat per Elena Martín ("Júlia ist", "Les amigues de l'Àgata"), acompanyada de Nora Navas, guanyadora de dos premis Gaudí i un Goya ("Pa negre", "Tots volem el millor per a ella"), Àlex Monner, guanyador d'un Gaudí ("Els nens salvatges", "Barcelona nit d'hivern") i Bruna Cusí, guanyadora d'un Premi Gaudí i fa poc guardonada amb el Goya a actriu revelació ("Estiu 1993", "Incerta glòria"). El càsting es completa amb els actors Pablo Derqui ("Nit i dia", "Vida privada"), Julio Manrique ("Infidels", "El crac"), Marta Larralde, María Maroto, Iris Lezcano, Javier Beltrán, Sergio Caballero, Blanca Apilánez, Sergi Calleja i Xavi Sàez.

El rodatge durarà cinc setmanes i es farà en diferents localitzacions, com Argentona, Cerdanyola del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Vilafranca del Penedès i el Garraf. Amb guió de Margarita Melgar, és una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, RTVE, Voramar Films i À Punt Mèdia, i amb el suport del Departament de Cultura.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Direcció: Sílvia Quer
Guió: Margarita Melgar
Productora: Miriam Porté
Producció executiva: Gerard Marginedas i Pedro Pastor
Productors executius TV3: Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez
Productora executiva RTVE: Maite López Pisonero
Productora executiva À Punt: Celia Civera
Director de fotografia: David Valldepérez

tv3.cat/ficcio-i-cinema

VÍDEOS RELACIONATS
El més vist
Anar al contingut