Una de les proves del concurs "Com som".
Una de les proves del concurs "Com som".
​Participen en el concurs dos equips de quatre persones -formats per un capità (Màbel Martí i Xavier Graset), una parella de concursants (anònims) i un famós convidat- que hauran de convertir-se en experts sociòlegs per intentar esbrinar l'opinió i els hàbits dels catalans, competint en divertits jocs per encertar la resposta a qüestions com:
Quin percentatge de dones catalanes abandonaria la seva parella per fugir amb Pep Guardiola?
Què posem primer al pa amb tomàquet: l'oli o la sal?
Quin percentatge de catalans va ser infidel a la seva parella durant els tres primers mesos de matrimoni?

Les preguntes -i els resultats- que s'utilitzaran en les proves del programa sortiran d'una enquesta que realitza una empresa especialitzada agafant una mostra representativa del conjunt de la població catalana.
Els convidats famosos que participaran en els dos primers programes seran: Peyu, Empar Moliner, Anna Sahun i José Corbacho.

Les rondes

El concurs s'estructura en tres rondes en què es jugarà a esbrinar com som els catalans i les catalanes. Seran "Tant per tant", "L'un o l'altre" i "Per sobre o per sota", i es trobaran separades per dues rondes de preguntes ràpides, el "Cara a cara", en què el concursant que sap la resposta prem el polsador i hi ha possibilitat de rebot.

Després de la tercera ronda ("Per sobre o per sota") s'actualitzaran marcadors i se sabrà quin dels dos equips accedirà a la ronda final, amb cinc preguntes. Cada pregunta contestada correctament activarà un recorregut visible a la pantalla del plató cap a un dels premis del programa.

Els premis

Els concursants podran guanyar un cotxe, un viatge, una estada de cap de setmana, una "smart TV" o... un premi trampa (que els concursants intentaran evitar). En les rondes, cada pregunta que es fa als concursants servirà de pretext per desenvolupar una acció especial al plató, projectar un vídeo sobre el tema i obrir un debat en què participaran els integrants dels dos equips.

"Com som" serà, doncs, noranta minuts de competició, conversa, polèmica i bon humor dedicats a fer una fotografia fidel de la realitat catalana.
Anar al contingut