Els millors clips internacionals d'Ernest Desumbila
El director audiovisual llista i explica els 5 millors videoclips que ha realitzat
Els millors clips internacionals d'Ernest Desumbila
L'espai del realitzador a "Clipping"

Els millors clips internacionals d'Ernest Desumbila

El director audiovisual llista i explica els 5 millors videoclips que ha realitzat

TEMA:
Música
El realitzador Ernest Desumbila a "Clipping"
Ernest Desumbila ha realitzat clips de Sia o Kids of the Apocalypse

Ernest Desumbila és probablement el realitzador més internacional que hem tingut de moment a "Clipping". La seva carrera com a director audiovisual l'ha fet rebre diversos reconeixements, entre ells a millor director jove del Festival de Cannes (2014), i el seu primer curt -Blood Metal Revenge- va ser seleccionat i presentat al Festival de Sitges de l'any passat. Ha treballat fent anuncis i vídeos per a diverses companyies de fama internacional, i al costat de personatges tan reconeguts com Leo Messi, Neymar Jr. o Serena Williams. En l'àmbit de vídeos musicals, ha enregistrat clips per artistes d'arreu del món, des de l'estatunidenca Sia, fins a la bilbaina La Bien Querida.

1. "Lighten Up (Cesare Remix)", de Citizens! (2015)

 

La banda d'electropop indie britànica va acudir a Desumbila per enregistrar el clip del seu "Lighten Up", amb Remix de Cesare. I Desumbila va decidir donar-li una volta original: "Feia temps que em rondava pel cap mesclar dibuixos animats amb imatge real", una cosa que en aquell moment no s'estilava gaire, o almenys, no tant com ara. "Tenia molt poc pressupost, i vam decidir fer-ho amb tres ingredients però molt bons": les actrius, "un apartament, molt romàntic," i l'animació, "molt street i molt canalla."

 

2."Better life" de Kids of the Apocalypse (2016)

 

Com una ficció postapocalíptica, el videoclip de "Better Life" de Kids of the Apocalypse presenta "un món on no hi ha adults, són els nens els que manen", explica el creador. I entre els nens, n'hi ha més d'alguns de ben especials, "que tenen poders, però no com els dels superherois que estem acostumats a veure, uns poders que poder fer canviar el món".

 

3. "Waffle House", de Snails & Botnek (2017)

 

Quan Snails & Botnek van dir-li el títol de la cançó a Desumbila, el realitzador va tenir clar, ràpidament, com seria el videoclip: "Un apocalipsi fast-food, on les patates fregides, els hot dogs i els gelats es mengen les persones. Vam fer ús un altre cop de l'animació i va ser un rodatge superdivertit." I la idea va tenir tant d'èxit que va portar cua:

4. "Break It Down", de Snails & Space Laces feat. Sam King (2018)

 

5. "Thunderclouds", de LSD (Labrinth, Sia & Diplo) (2018)

 

Un dels videoclips més exitosos del director (amb més de 400 milions de visualitzacions a YouTube), no obstant això, va ser el que va fer per a "aquesta súper banda formada per Sia, Labrinth i Diplo", diu el mateix Desumbila. "Visualment va ser un repte perquè vaig utilitzar retroprojeccions fetes amb efectes digitals. Les pantalles de retroprojecció van crear una atmosfera molt màgica dins del set i els actors de sobte es van ficar dins la història. És del clip del qual estic més content."

 

 

ARXIVAT A:
Música

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut