Àlam Raja ens explica alguns dels seus clips a "Clipping"
Àlam Raja ha realitzat clips per a Gossos, Els Pets o Whiskyn's
L'espai del realitzador a "Clipping"

Els cinc clips amb què Àlam Raja va desaprendre per convertir-se en expert

El realitzador ressenya alguns dels clips clau de la seva trajectòria, com els que ha dirigit per a Gossos o Els Pets

TEMA:
Música

El realitzador Àlam Raja ha dirigit projectes tan diferents com treballs de ficció, documentals, videoclips, anuncis o sèries web. Avui, a "Fabricant de clips", fem un salt en el temps, fins al període comprès entre els anys 2003 i 2007, i ens centrem en 5 dels seus vídeos musicals, la direcció dels quals "ha estat una part important de la meva vida", explica Raja. Grans exponents del rock català com Gossos o Els Pets en són els protagonistes.

 

1. "Tríada", de Gossos (2003)

Àlam Raja explica que va començar la seva carrera com a realitzador amb un videoclip per a Gossos, fet "a la manera que ens havien ensenyat a l'escola", amb equips molt complets, d'unes 30 persones entre actors i altres integrants. Ell mateix admet, però, que amb el temps li va tocar desaprendre tot el que havia après, "i acostumar-me a treballar més en solitari: one man band i fer-s'ho tot un mateix", afegeix,

 

2. "Corren", de Gossos (2007)

Un dels altres clips que va realitzar Raja per a Gossos és l'exitós "Corren", pensat -com diu ell mateix- una mica "mà a mà". De la banda explica que s'hi sent com en família. "Em van acollir molt i tenim una relació que perdurarà la resta de la vida."

 

3. "No tornaran", de Whiskyn's (2004)

El realitzador va formar, juntament amb els seus companys de promoció Sergi Portabella i Àlex Pitarch, la productora Bipolar Films, amb la qual han produït més de 70 videoclips. En el marc d'aquest projecte, Raja va realitzar el "No tornaran" de Whiskyn's. Per fer-lo, i prenent com a inspiració records de la infància, tant de la banda com del director, van rodar a la Selva del Camp, terra de Raja, i a Constantí, ben a prop de la Reus natal de Joan Masdéu (vocalista i ànima de Whiskyn's).

"No tornaran" és una mica el meu propi ‘Amarcord' (Federico Fellini, 1973)."

 

4. "Pau", d'Els Pets (2004)

El clip de "Pau" d'Els Pets el va realitzar amb una estètica "vintage" abans fins i tot que es posés de moda. Va enregistrar la peça amb una càmera de 16 mil·límetres, perquè "anàvem molt limitats", reconeix. El resultat, malgrat l'èxit i visualitzacions que ha esgarrapat, per a Raja, es veu "una mica 'fake'", i fantasieja amb com hauria estat gravar-lo amb una càmera actual.

 

5. "Pell de Melicotó", de Cris Juanico (2005)

"Pell de Melicotó" va resultar en un videoclip molt dinàmic i canviant, tal com va ser-ho el viatge que va fer Raja per arribar al costat de Cris Juanico: "Me'n vaig anar jo sol, vaig agafar l'avió cap allà i vam anar rodant coses", explica. El resultat, i en paraules del director, va ser "un vídeo molt oníric".

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut