Els 5 millors clips de Guillem Roma com a realitzador
El músic i director audiovisual comenta els seus vídeos preferits d'entre els que ha dirigit
Els 5 millors clips de Guillem Roma com a realitzador
L'espai del realitzador a "Clipping"

Els 5 millors clips de Guillem Roma com a realitzador

El músic i director audiovisual comenta els seus vídeos preferits d'entre els que ha dirigit

TEMA:
Música
El músic i realitzador Guillem Roma en una entrevista a "Clipping"
Guillem Roma ha dirigit clips per a Blaumut, Beth, Pësh o Gemma Humet

Després de passar-se tota la infància i joventut estudiant música i Comunicació Audiovisual, no és estrany que els videoclips tinguin un pes important en la vida i carrera de Guillem Roma. Com a músic, i en solitari, va debutar el 2013, i ja compta amb quatre treballs discogràfics publicats. Com a realitzador, ha fet vídeos per a Blaumut, Beth Rodergas, Gemma Humet, Alessio Arena, Gessamí Boada, Irene Ferioli o Pësh, com llista ell mateix, a més dels que ha dirigit per a la seva pròpia música.

 

1. "Roba estesa", de Guillem Roma (2018)

 

 

"Roba estesa" -cançó que forma part de l'àlbum 'Connexions' (autoeditat, 2017), del manlleuenc- és per a Roma un dels clips més estimats. Quan ets un artista polifacètic com és ell, a vegades el moment de crear una cançó transcendeix més enllà de la música. Això va passar-li amb "Roba estesa": mentre feia la cançó ja imaginava les imatges que l'acompanyarien. Dur-ho a terme, per això, no va ser tan fàcil, "perquè és un videoclip amb moltes escenes diferents, i en moltes localitzacions", i a més, afegeix, "sembla que sigui estiu, però era hivern quan el vam gravar". Malgrat el fred i les dificultats, el músic assegura que està "molt content amb el resultat".

 

2. "Dol", de Selma Bruna (2019)

 

"Dol" és el primer senzill que la cantant (membre de Marala) ha publicat en solitari, i el va estrenar amb un videoclip dirigit per Guillem Roma, que el recorda com un petit tresor en què queda reflectida la idea del "menys és més". "Té molt a veure amb buscar la màgia del moment", explica el músic.

"La càmera balla amb ella i la llum. Tot, de cop, sintonitza amb una mateixa energia, i això fa que el videoclip, amb molt poc, sigui molt bonic."

 

3. "Warriors", de Pësh (2018)

 

La música es relaciona i vibra amb moltes altres arts i, entre elles, evidentment, la dansa. "Per a mi són dues cares de la mateixa moneda, la música i el moviment", comenta l'artista. I això és el que va voler plasmar en el clip de "Warriors". "A més, vam jugar amb un altre element, que és la velocitat, que fa que la dansa agafi un punt molt màgic".
 

4. "Maggio si' tu'", d'Alessio Arena i Giancarlo Arena (2020)

 

Guillem Roma i Alessio Arena són bons amics. És per això que Roma no va dubtar ni un moment a posar-se al càrrec del nou clip del cantant, publicat aquest 2020. 

 "Treballar fent videoclips per a artistes que admires, i que a més són amics, és una passada perquè trenques la frontera d'estar fent una feina. Això a vegades va molt bé, perquè ajuda que hi hagi molta veritat, com en aquest clip que vam gravar amb l'Alessio Arena, que no deixa de ser un dinar familiar com un altre." 

 

5. "Agost", d'Irene Ferioli (2020)

 

 

"Agost" va ser el primer videoclip que publicava Irene Ferioli, i tenia molt clara la història que hi volia explicar. Així que va decidir comptar amb l'amic i company Guillem Roma per dur-lo a terme. "Va passar, en aquell rodatge -rememora l'artista-, una cosa que a mi m'agrada molt: una comunió entre l'equip." Les actrius no es coneixien entre elles, igual que tampoc coneixien Roma ni Ferioli, però, a força d'anar rodant, "es crea una complicitat, una estima, que acaba en un dia de guadi. I això, per a mi, és una de les coses més importants quan es grava un videoclip".

  

 

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut