Jep Jorba al programa "Clipping"
Poca Broma amb Jep Jorba
L'espai del realitzador a "Clipping"

Els 5 clips clau de Jep Jorba

El realitzador, conegut com a Poca Broma Produccions, ens llista i explica els seus clips favorits

TEMA:
Música

Jep Jorba va estudiar Sociologia, però el 2006 la seva carrera va virar cap a l'audiovisual amb la creació del projecte Poca Broma Produccions. Molt vinculat a la música, ha fet i dirigit des de documentals per a The Gramophone Allstars Big Band, vídeos de dansa, peces de música en directe (com Chucho Valdés al Palau de la Música), a més d'un bon grapat de videoclips per artistes com Clara Peya, The Sey Sisters, Feliu Ventura, Doctor Prats o Elena Gadel, entre molts altres. En aquesta nova entrega de "Clipping", posa el focus en cinc dels seus clips més representatius de la seva trajectoria i ens els explica.

 

1. "No apte", d'At Versaris (2010)

 

Va ser un dels primers clips que Jorba va realitzar, quan era sociòleg, i "fer vídeos encara era un hobby", diu ell mateix. El vídeo està enregistrat des de la bateria antiaèria del cim del Turó de la Rovira, al Carmel, i dedicat a la memòria de tots els qui hi van lluitar per la llibertat. "Amb el grup de rap At Versaris vam pujar-hi un generador, un sofà i un toca-discos i vam gravar un videoclip old school", recorda Jorba.

 

2. "One Love" de Keida (2016)

 

El realitzador ha viatjat ja diverses vegades a Jamaica, i en una de les seves visites, va tenir "la sort de poder fer-li un videoclip a la cantant de reggae i dancehall Keida. La veritat és que, com a amant de la música jamaicana, va ser un honor poder entrar als barris de la seva capital, Kingston, i captar un bocí de la seva gent".

 

3. "Hui la liem", d'Auxili (2018)

 

Hereus també de la música jamaicana, la banda d'Otinyent Auxili va presentar ja fa 2 anys "Hui la liem", un tema que uneix reivinidicació i festivitat. Jorba en recorda el procés de gravació: "Va ser la primera vegada que vaig treballar amb un director de fotografia, i en què els escenaris i els espais estaven tots molt més treballats. Amb la poca gent que érem, ho vam fer tot, però ens ho vam passar molt bé."

 

4. "Halfway", Becca Stevens (2020)

 

"Una de les bones notícies, a nivell personal, en aquest nefast any 2020, ha estat conèixer la cantant nord-americana Becca Stevens", explica el director. Concretament, està especialment orgullós d'un dels clips que ha realitzat, "Halway", en què, segons les seves pròpies paraules, "vam representar aquell moment d'una relació de parella, en el qual les dues persones no s'acaben de trobar, i han d'arribar a un compromís, a un punt de trobada." Tot i que encara haurem d'esperar per veure l'audiovisual complet, podeu veure'n alguns fragments al "Clipping" de dissabte, a més dels altres clips que han enregistrat plegats, com "Feels Like This".

 

5. La niña", Clara Peya (2020)

 

Per a la pianista de Palafrugell, Jorba ha fet ja uns quants treballs. I en aquest, a més, van comptar amb la seva germana, la ballarina i coreògrafa Ariadna Peya. Treballar amb ella, explica el realitzador, "sempre és un plaer, perquè t'obre la ment a nous espais, a noves atmosferes, en les quals potser jo mai no hauria pensat i que tinc la sort i la fortuna de poder representar."

 

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut