• Caçadors de bolets - Cap. 67
    Veure vídeo

    Caçadors de bolets - Cap. 67

    Sergi López, l'actor català amb més projecció internacional, i Aina Clotet, l'actriu catalana amb més projecció de futur, han acceptat el repte d'anar d'excursió i compartir amb els teleespectadors una jornada boletaire amb moltes sorpreses.

    Sergi López, l'actor català amb més projecció internacional, i Aina Clotet, l'actriu catalana amb més projecció de futur, han acceptat el repte d'anar d'excursió i compartir amb els teleespectadors una jornada boletaire amb moltes sorpreses.

  • Caçadors de bolets - Cap. 66
    Veure vídeo

    Caçadors de bolets - Cap. 66

    Caçadors de Bolets fitxa un tres estrelles, el cuiner Santi Santamaria, del Racó de Can Fabes de Sant Celoni. Passejarem amb ell i amb uns amics de la infància per la pineda que els pares del Santi li van regalar quan va néixer. Hi haurà dues receptes de la mà d'en Santi i també del cuiner Xavier Pellicer.

    Caçadors de Bolets fitxa un tres estrelles, el cuiner Santi Santamaria, del Racó de Can Fabes de Sant Celoni. Passejarem amb ell i amb uns amics de la infància per la pineda que els pares del Santi li van regalar quan va néixer. Hi haurà dues receptes de la mà d'en Santi i també del cuiner Xavier Pellicer.

  • Caçadors de bolets - Cap. 65
    Veure vídeo

    Caçadors de bolets - Cap. 65

    Com s'ho fa una persona de gairebé dos metres d'alçada per buscar bolets en un bosc amb un fort pendent? Per saber-ho, cal veure aquest capítol de "Caçadors de bolets" amb el Roger Grimau, capità del Barça de bàsquet, passant-les magres entre castanyers i roures dels voltants de Vallgorguina.

    Com s'ho fa una persona de gairebé dos metres d'alçada per buscar bolets en un bosc amb un fort pendent? Per saber-ho, cal veure aquest capítol de "Caçadors de bolets" amb el Roger Grimau, capità del Barça de bàsquet, passant-les magres entre castanyers i roures dels voltants de Vallgorguina.

  • La cuinera, la hippie i pocs bolets
    Veure vídeo

    La cuinera, la hippie i pocs bolets

    "Caçadors de bolets" viatja fins a l'Alt Urgell, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb la Montse Morillo, més coneguda com la Maribel de "La Riera". Per un dia, la malcarada ajudant de cuina a la sèrie es transformarà en una esforçada boletaire.

    "Caçadors de bolets" viatja fins a l'Alt Urgell, al Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb la Montse Morillo, més coneguda com la Maribel de "La Riera". Per un dia, la malcarada ajudant de cuina a la sèrie es transformarà en una esforçada boletaire.

  • Somni d'una nit de Nadal
    Veure vídeo

    Somni d'una nit de Nadal

    "Somni d'una nit de Nadal"

    L'últim capítol de la temporada, que s'emetrà el dia de Nadal, és un programa especial, d'uns 40 minuts de dur
    ada. Aquesta vegada el protagonista del programa és la Veu del "Caçadors de bolets". Ella porta el teleespectadors d'excursió a un bosc fantàstic, un lloc impossible de localitzar, on no hi va mai ningú i no es pot caminar sense trepitjar els bolets. És a dir, al paradís somiat de qualsevol boletaire.

    I d'això es tracta... Aquesta excursió és el fil conductor d'un somni que té la Veu mentre fa la migdiada després d'un gran àpat familiar. Però, a la vegada, aquest "somni d'una nit de Nadal" també fa un repàs dels millors moments viscuts pels boletaires aquesta temporada. Un recull dels diferents estils de buscar bolets, les grans troballes, les decepcions, les alegries i les esbroncades...

    Un últim capítol ple de sorpreses que s'aniran descobrint al llarg del programa, com ara unes receptes especials cuinades al restaurant Albareda, de Girona: un primer plat, un segon i unes postres a base de bolets, que poden ser molt útils per als espectadors si volen preparar un menú original durant les festes.

    "Somni d'una nit de Nadal" L'últim capítol de la temporada, que s'emetrà el dia de Nadal, és un programa especial, d'uns 40 minuts de durada. Aquesta vegada el protagonista del programa és la Veu del "Caçadors de bolets". Ella porta el teleespectadors d'excursió a un bosc fantàstic, un lloc impossible de localitzar, on no hi va mai ningú i no es pot caminar sense trepitjar els bolets. És a dir, al paradís somiat de qualsevol boletaire. I d'això es tracta... Aquesta excursió és el fil conductor d'un somni que té la Veu mentre fa la migdiada després d'un gran àpat familiar. Però, a la vegada, aquest "somni d'una nit de Nadal" també fa un repàs dels millors moments viscuts pels boletaires aquesta temporada. Un recull dels diferents estils de buscar bolets, les grans troballes, les decepcions, les alegries i les esbroncades... Un últim capítol ple de sorpreses que s'aniran descobrint al llarg del programa, com ara unes receptes especials cuinades al restaurant Albareda, de Girona: un primer plat, un segon i unes postres a base de bolets, que poden ser molt útils per als espectadors si volen preparar un menú original durant les festes.

  • Bolets de primavera
    Veure vídeo

    Bolets de primavera

    En aquesta temporada dediquem el penúltim capítol a uns bolets poc vistos a "Caçadors de bolets", els de primavera, i, concretament, els moixernons i els cama-secs o carreretes. Tres boletaires de Tremp, lo Pito de Gurb, el seu germà Jordi i un company, el Delfí, ens porten a uns prats alpins que coneixen bé i que s'estimen més no identificar gaire, perquè així eviten la presència de visitants no desitjats.

    L'àpat que ens preparen al restaurant la Canonja, de Tremp, combina els dos bolets; de primer, un arròs amb moixernons, i de segon, el plat estrella, conill amb carreretes fresques. I el nostre micòleg de guàrdia, l'Enric Gràcia, farà una previsió dels llocs on podrem trobar els bolets que surten en aquest capítol quan comenci la primavera. Així, els espectadors del programa no s'hauran d'esperar un any per tornar a "caçar" bolets. Potser només tres mesos...

    En aquesta temporada dediquem el penúltim capítol a uns bolets poc vistos a "Caçadors de bolets", els de primavera, i, concretament, els moixernons i els cama-secs o carreretes. Tres boletaires de Tremp, lo Pito de Gurb, el seu germà Jordi i un company, el Delfí, ens porten a uns prats alpins que coneixen bé i que s'estimen més no identificar gaire, perquè així eviten la presència de visitants no desitjats. L'àpat que ens preparen al restaurant la Canonja, de Tremp, combina els dos bolets; de primer, un arròs amb moixernons, i de segon, el plat estrella, conill amb carreretes fresques. I el nostre micòleg de guàrdia, l'Enric Gràcia, farà una previsió dels llocs on podrem trobar els bolets que surten en aquest capítol quan comenci la primavera. Així, els espectadors del programa no s'hauran d'esperar un any per tornar a "caçar" bolets. Potser només tres mesos...

  • Bolets volcànics
    Veure vídeo

    Bolets volcànics

    En aquest capítol, el programa va a buscar bolets amb una colla d'amics de la Garrotxa, una comarca que encara no havia visitat. La temporada està a punt d'acabar-se, però aquesta colla de boletaires s'atreveix a sortir a buscar els darrers bolets de l'any, amb l'objectiu de trobar escarlets, els bolets estrella de la zona.

    Després de començar el dia amb un esmorzar de forquilla i ganivet, aquests veïns d'Olot i Batet van per diferents terrenys de la Garrotxa i demostren que, malgrat el fred i les dificultats dels boscos, tenen un gran sentit de l'humor i que, sobretot, són uns grans boletaires.

    En aquest capítol, el programa va a buscar bolets amb una colla d'amics de la Garrotxa, una comarca que encara no havia visitat. La temporada està a punt d'acabar-se, però aquesta colla de boletaires s'atreveix a sortir a buscar els darrers bolets de l'any, amb l'objectiu de trobar escarlets, els bolets estrella de la zona. Després de començar el dia amb un esmorzar de forquilla i ganivet, aquests veïns d'Olot i Batet van per diferents terrenys de la Garrotxa i demostren que, malgrat el fred i les dificultats dels boscos, tenen un gran sentit de l'humor i que, sobretot, són uns grans boletaires.

  • Cacera de bruixes
    Veure vídeo

    Cacera de bruixes

    El programa va a buscar bolets amb un equip de futbol sala femení. Són sis noies que, a part de tocar molt bé la pilota amb l'equip de Vallgorguina, són unes grans boletaires. Les futbolistes porten l'equip a passejar per diferents boscos del Montnegre, sense entrar en més detalls, on els ensenyen les seves habilitats per collir bolets. En coneixen moltes espècies i les troben totes.

    I després de l'excursió, una de les noies prepara a casa seva una mussaca de bolets espectacular. I el micòleg Enric Gràcia fa una de les últimes intervencions de la temporada amb el seu pronòstic setmanal: "Temps de bolets". L'assessor científic del programa fa una previsió d'on es podran trobar els pocs bolets que hi haurà els pròxims dies.

    El programa va a buscar bolets amb un equip de futbol sala femení. Són sis noies que, a part de tocar molt bé la pilota amb l'equip de Vallgorguina, són unes grans boletaires. Les futbolistes porten l'equip a passejar per diferents boscos del Montnegre, sense entrar en més detalls, on els ensenyen les seves habilitats per collir bolets. En coneixen moltes espècies i les troben totes. I després de l'excursió, una de les noies prepara a casa seva una mussaca de bolets espectacular. I el micòleg Enric Gràcia fa una de les últimes intervencions de la temporada amb el seu pronòstic setmanal: "Temps de bolets". L'assessor científic del programa fa una previsió d'on es podran trobar els pocs bolets que hi haurà els pròxims dies.

  • Bolets amb denominació d'origen
    Veure vídeo

    Bolets amb denominació d'origen

    Uns veïns de la Vilella Baixa porten l'equip al seu territori per demostrar-los, que tot i les dificultats, són uns grans boletaires. No els espanta ni el fred, ni que faci dies que no plou, ni que d'altra gent del poble hagi dit que allà ja no hi ha bolets... L'Eduard, vinyater de professió, i en Joan, propietari d'un hostal, estan convençuts que en trobaran... I el cert és que, després de patir molt, aconsegueixen superar la prova.

    I després de l'excursió, la M. Victòria, la dona del Joan i cuinera del "Racó del Priorat", fa uns macarrons amb bolets aptes per a tots els gustos, des del públic infantil fins als paladars més sofisticats. I el micòleg Enric Gràcia encara la recta final de la temporada fent el seu pronòstic setmanal amb la secció: "Temps de bolets".

    Uns veïns de la Vilella Baixa porten l'equip al seu territori per demostrar-los, que tot i les dificultats, són uns grans boletaires. No els espanta ni el fred, ni que faci dies que no plou, ni que d'altra gent del poble hagi dit que allà ja no hi ha bolets... L'Eduard, vinyater de professió, i en Joan, propietari d'un hostal, estan convençuts que en trobaran... I el cert és que, després de patir molt, aconsegueixen superar la prova. I després de l'excursió, la M. Victòria, la dona del Joan i cuinera del "Racó del Priorat", fa uns macarrons amb bolets aptes per a tots els gustos, des del públic infantil fins als paladars més sofisticats. I el micòleg Enric Gràcia encara la recta final de la temporada fent el seu pronòstic setmanal amb la secció: "Temps de bolets".

  • Duel al bosc
    Veure vídeo

    Duel al bosc

    En el vuitè capítol de la temporada, el programa acompanya el bomber Carles Broncano i l'atleta Núria Padrisa a caçar bolets en un bosc situat entre el Bages i Osona. Els dos amics, i residents a Moià, van a buscar llengües de bou i totes les espècies comestibles que trobin.

    En Carles i la Núria són uns grans boletaires i també dues persones molt competitives... per tant, quan acaben l'excursió, sempre comparen els cistells per comprovar qui el té més ple. Qui l'omplirà més, aquesta setmana?

    En el vuitè capítol de la temporada, el programa acompanya el bomber Carles Broncano i l'atleta Núria Padrisa a caçar bolets en un bosc situat entre el Bages i Osona. Els dos amics, i residents a Moià, van a buscar llengües de bou i totes les espècies comestibles que trobin. En Carles i la Núria són uns grans boletaires i també dues persones molt competitives... per tant, quan acaben l'excursió, sempre comparen els cistells per comprovar qui el té més ple. Qui l'omplirà més, aquesta setmana?

  • Castelló
    Veure vídeo

    Castelló

    El programa viatja al Maestrat, a la província de Castelló. Allà anirem d'excursió amb la Maria Antònia, fervorosa boletaire d'Atzeneta del Maestrat, que ens portarà al Penyagolosa, una de les muntanyes mítiques de la zona. En uns boscos exuberants, l'estesa de bolets és impressionant, però la Mari i els seus acompanyants, en Toni i en Dolfo, es dediquen exclusivament a un bolet molt peculiar, el peu blau.

    Més endavant entendrem el perquè d'aquesta fal·lera; en fa un gelat exquisit. I el Dr. Enric Gràcia, el nostre micòleg de capçalera, continua oferint-nos els pronòstics per a la setmana que ve. De moment, se'n surt prou bé.

    El programa viatja al Maestrat, a la província de Castelló. Allà anirem d'excursió amb la Maria Antònia, fervorosa boletaire d'Atzeneta del Maestrat, que ens portarà al Penyagolosa, una de les muntanyes mítiques de la zona. En uns boscos exuberants, l'estesa de bolets és impressionant, però la Mari i els seus acompanyants, en Toni i en Dolfo, es dediquen exclusivament a un bolet molt peculiar, el peu blau. Més endavant entendrem el perquè d'aquesta fal·lera; en fa un gelat exquisit. I el Dr. Enric Gràcia, el nostre micòleg de capçalera, continua oferint-nos els pronòstics per a la setmana que ve. De moment, se'n surt prou bé.

  • Els Ports
    Veure vídeo

    Els Ports

    "Ports de Tortosa"

    En aquest capítol, el programa se'n va d'excursió als Ports de Tortosa, a dalt de tot. Allà, la Lurdes Espuny, el seu
    fill Josep i dos amics, en Paco i en Ganxo, han fet un pacte: buscaran bolets tots junts en dos llocs diferents; cada parella triarà un lloc. En el primer, que tria la Lurdes, hi ha camagrocs i algun rovelló, i en el segon indret, que ha triat en Paco, troben rovellons i algun camagroc. En Ganxo, que a més de boletaire és cuiner de professió, prepara una paella de "mar i muntanya", amb sípia, camagrocs i algun rovelló.

    I el micòleg de guàrdia del programa, el Dr. Enric Gràcia, continua arriscant-se i fa pronòstics boletaires.bolets De moment, ho va encertant.

    "Ports de Tortosa" En aquest capítol, el programa se'n va d'excursió als Ports de Tortosa, a dalt de tot. Allà, la Lurdes Espuny, el seu fill Josep i dos amics, en Paco i en Ganxo, han fet un pacte: buscaran bolets tots junts en dos llocs diferents; cada parella triarà un lloc. En el primer, que tria la Lurdes, hi ha camagrocs i algun rovelló, i en el segon indret, que ha triat en Paco, troben rovellons i algun camagroc. En Ganxo, que a més de boletaire és cuiner de professió, prepara una paella de "mar i muntanya", amb sípia, camagrocs i algun rovelló. I el micòleg de guàrdia del programa, el Dr. Enric Gràcia, continua arriscant-se i fa pronòstics boletaires.bolets De moment, ho va encertant.

  • Els reis de la llenega
    Veure vídeo

    Els reis de la llenega

    En el cinquè capítol de la temporada acompanyem els germans Garcia, la Mari i en Nasi, a buscar llenegues, una de les espècies més cobejades pels bons boletaires. Aquesta setmana els dos germans ens porten fins a un lloc secret de la comarca del Bages, però amb la condició que mai no desvetllarem on s'amaguen les "seves" llenegueres.

    La Mari i en Nasi són uns veritables apassionats del món del bolet. A la tardor acostumen a anar al bosc dues o tres vegades per setmana, i poden arribar a fer molts quilòmetres per trobar bons exemplars. I la veritat és que sempre tornen a casa amb uns cistells espectaculars.

    En el cinquè capítol de la temporada acompanyem els germans Garcia, la Mari i en Nasi, a buscar llenegues, una de les espècies més cobejades pels bons boletaires. Aquesta setmana els dos germans ens porten fins a un lloc secret de la comarca del Bages, però amb la condició que mai no desvetllarem on s'amaguen les "seves" llenegueres. La Mari i en Nasi són uns veritables apassionats del món del bolet. A la tardor acostumen a anar al bosc dues o tres vegades per setmana, i poden arribar a fer molts quilòmetres per trobar bons exemplars. I la veritat és que sempre tornen a casa amb uns cistells espectaculars.

  • Rouredes
    Veure vídeo

    Rouredes

    El programa dedica aquest capítol a una colla ben especial. Pere Tantiñá, component de la Fura dels Baus que viu al Bages, porta el seu fill Pau al bosc perquè vagi aprenent tot el que s'hi fa, que no són tan sols bolets. Amb ells, el Rex, un gos que viu per anar a buscar i tornar tots els pals, fustes i troncs que la gent li pugui llançar. A l'excursió s'hi afegeix en Carles, de Girona i amic d'en Pere. El terreny, neutral, és més o menys entre la Selva i la Plana de Vic. Només buscaran bolets en rouredes.

    El programa dedica aquest capítol a una colla ben especial. Pere Tantiñá, component de la Fura dels Baus que viu al Bages, porta el seu fill Pau al bosc perquè vagi aprenent tot el que s'hi fa, que no són tan sols bolets. Amb ells, el Rex, un gos que viu per anar a buscar i tornar tots els pals, fustes i troncs que la gent li pugui llançar. A l'excursió s'hi afegeix en Carles, de Girona i amic d'en Pere. El terreny, neutral, és més o menys entre la Selva i la Plana de Vic. Només buscaran bolets en rouredes.

  • El nen reporter
    Veure vídeo

    El nen reporter

    "Caçadors de bolets" acompanya una família d'Igualada a buscar bolets a l'Alt Urgell, gairebé a la frontera amb Andorra. Es tracta d'una excursió diferent, perquè en Pau, un nen d'onze anys, fa de reporter boletaire sobre el terreny mentre el seu pare el grava amb una càmera de vídeo. Els reportatges són per a una pàgina web de natura en què en Pau demostra que coneix molt bé el bosc i, sobretot, que és un gran expert en bolets.

    En Pau, els seus pares, l'Agustí i la M. Jesús, i l'Anna, la seva germana de sis anys, viuen amb passió la natura i junts aconsegueixen trobar bolets de moltes espècies diferents: rovellons, cames de perdiu, rossinyols i uns quants ceps.

    "Caçadors de bolets" acompanya una família d'Igualada a buscar bolets a l'Alt Urgell, gairebé a la frontera amb Andorra. Es tracta d'una excursió diferent, perquè en Pau, un nen d'onze anys, fa de reporter boletaire sobre el terreny mentre el seu pare el grava amb una càmera de vídeo. Els reportatges són per a una pàgina web de natura en què en Pau demostra que coneix molt bé el bosc i, sobretot, que és un gran expert en bolets. En Pau, els seus pares, l'Agustí i la M. Jesús, i l'Anna, la seva germana de sis anys, viuen amb passió la natura i junts aconsegueixen trobar bolets de moltes espècies diferents: rovellons, cames de perdiu, rossinyols i uns quants ceps.

Anar al contingut